-

Ympyrä sulkeutuu

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 29.6. alkaa Saturnuksen perääntyvä vaihe.  Tuolloin Saturnuksen, Merkuriuksen, Venuksen ja perääntyvän Pallas Athenen välille muodostuu vesimerkkien Suurkolmio, jonka Mars täydentää Leija kuvioksi. Ajassa on viisautta ja tunneälyä, kun vain Mars toimii rakentavalla tavalla, eikä lähde liiallisten impulssien mukaan toimimaan. Toinen Suurkolmio muodostuu Marsin, Junon ja perääntyvän Cereksen välille. Kyseessä on maamerkkien kolmio, jonka Pallas Athene täydentää toiseksi Leija suurkuvioksi.

 

 

Kummankin Leijan runkona on Marsin ja Pallaksen välinen oppositio. Kreikkalaisessa mytologiassa Mars (Ares) ja Pallas Athene ovat sisaruksia, koska molemmat ovat Zeuksen lapsia. Ares on sodan ja väkivallan jumala, kun taas Athene edustaa viisautta ja sodan strategista sekä oikeudenmukaista puolta. Nyt kun sisarukset ovat vastakkain, on tärkeä rakentaa silta niiden välille. Mars on härän merkissä parhaimmillaan periksiantamaton ja edustaa maanviljelyn hedelmällistä ja tuottoisaa puolta. Mars on myös suojeleva ja rohkea. Pallas sitä vastoin kykenee ymmärtämään suuria kokonaisuuksia ja näkemään mitkä päätökset tukevat ratkaisuja parhaalla mahdollisella tavalla. Jos taas Mars ja Pallas eivät tee yhteistyötä keskenään riskinä on valtataistelut ja tunnekylmyys. Onneksi tämä on vältettävissä, sillä Merkuriuksen ja Saturnuksen välinen kolmio tukee rakenteellisia ja kestäviä ajatusmalleja. Merkuriuksen ja Neptunuksen välinen kolmio tuo aikaan herkkyyttä ja intuitiivisia ratkaisuja, kun taas Merkuriuksen ja Uranuksen sekstiili lisää visionäärimäisiä ja yllätyksellisiä oivalluksia.

 

 

Saturnuksen tarot kortti on Maailma. Kortin keskellä on tanssiva, alaston nainen, jolla on violetti huivi. Hän pitää käsissään kahden taikasauvan kaltaista esinettä. Nainen symboloi täydellistymistä, yhtenäisyyttä ja tasapainoa. Hän on saavuttanut tietoisuuden korkeimman tason ja on valmis uusiin alkuihin. Alastomuus edustaa totuutta ja puhtautta. Nainen on ympäröity laakeriseppeleellä, joka muodostaa soikean muodon. Laakeriseppele edustaa voittoa, saavutusta ja menestystä. Soikea muoto viittaa jatkuvuuteen, ikuisuuteen ja syklisyyteen. Kortin neljässä kulmassa on neljä olentoa: leijona, härkä, enkeli ja kotka. Nämä olennot tunnetaan myös nimellä "Neljä evankelista" kristillisessä perinteessä, ja ne edustavat neljää kiinteää horoskooppimerkkiä. Leijona edustaa tulta ja rohkeutta, härkä maata ja vakautta, enkeli symboloi vesimiehen ilma elementtiä ja tietoa sekä kotka skorpionin vesielementtiä ja muutosta. Elementtien lisäksi ne symboloivat neljää vuodenaikaa, mikä viittaa maailman kokonaisvaltaiseen ja tasapainoiseen luonteeseen. Kortin sininen tausta edustaa mieltä, tietoa ja ymmärrystä. Se symboloi myös rauhaa ja harmoniaa. Naisen käsissä olevat sauvat muistuttavat kahdeksikkoa. Kahdeksikko on äärettömyyden symboli, joka viittaa ikuiseen kiertokulkuun ja elämän jatkuvuuteen.

Maailma-kortti on Major Arcana -korttien viimeinen kortti, ja se symboloi matkan päättymistä, tavoitteiden saavuttamista ja kokonaisuuden tunnetta sekä täyttymystä. Se edustaa syklin päättymistä ja uuden alkua, samalla kun se korostaa harmoniaa ja tasapainoa elämän eri osa-alueilla. Kortti korostaa yhteyttä universumiin ja korkeampaan tietoisuuteen. Se symboloi myös yhteyttä itseen ja muihin ihmisiin. Tämä kortti kannustaa juhlistamaan saavutuksia ja olemaan valmis uusiin alkuihin, samalla kun se kehottaa tarkastelemaan, mitä tarvitsee tehdä, jotta elämä olisi täydellistä ja täyttymystä tuovaa.

Perääntyvän Saturnuksen aikana on hyvä käsitellä keskeneräisä asioita ja miettiä mahdollisia viiveitä, jotka estävät saavuttamasta päämääriä. Saatamme kokea tyytymättömyyttä, jos Maailman kortin ympyrä ei pääsekään sulkeutumaan. On hyvä tutkia lempeydellä ja myötätunnolla niitä asioita, jotka vaativat lisää aikaa kypsyäkseen. Lisäksi on tärkeä tunnistaa yhteys maailmankaikkeuteen, itseen sekä muihin ihmisiin. Kaikella on aikansa ja paikkansa, vaikka välillä ei siltä tuntuisikaan.

Saturnus symboloi kurinalaisuutta ja oppimista kovien kokemusten kautta. Shamanistisessa perinteessä shamaani usein joutuu käymään läpi raskaita koettelemuksia ja initiaatioriittejä saavuttaakseen tietonsa ja voimansa. Molemmissa tapauksissa korostetaan kestävyyden, oppimisen ja transformaation merkitystä. Astrologisessa ja mytologisessa mielessä Saturnus voidaan nähdä portinvartijana tai rajana, jonka ylittämiseen tarvitaan sisäistä työtä ja kurinalaisuutta, ikään kuin hengellinen matka kohti suurempaa ymmärrystä.

”Syvällä sielussa, tuskan ja sekasorron alla, avautuu ääretön, suuri hiljaisuus - rannaton ja tyyni meri, jota mikään ei voi häiritä. Luonnon määrätön rauha, kaikkea ymmärrystä ylempi. Sitä me kaipaamme ja etsimme idästä ja lännestä, ylhäältä ja alhaalta, mutta löydämme sen lopulta sisältämme. ” -RM. Bucke

 

 

Perääntyvän Pluton oppositio ja Khironin neliö Merkuriukselle pistävät sanansaattajan koville. Tiistaina 2.7. Merkurius siirtyy leijonan merkkiin, jolloin se vapautuu Khironin otteesta, mutta Pluton oppositio jää vielä vaikuttamaan. Siinä missä aiemmin mainitut positiiviset aspektit tukevat Merkuriuksen ilmaisua ja ajattelua, haasteelliset aspektit aiheuttavat painetta ottaa työkalut käyttöön. On hyvä olla maltillinen keskusteluissa kuin myös päätöksissä, koska paine saattaa aiheuttaa sen, että toimimme väärästä lähteestä käsin. Jos jaksamme olla kärsivällisiä, voimme saada selville semmoisia kipupisteitä, jotka voivat avata sanomansa aivan uudella tavalla. Tämä ei tarkoita, että mitä tahansa tulisi jaksaa tai sietää, vaan pikemminkin sitä, että tunnistaisimme asioiden syvemmän syy-yhteyden ja näin voimme tunnistaa sekä vapauttaa vanhoja lukkokohtia entistä paremmin.

”Älä sure sitä, että maailma muuttuu- jos se pysyisi vakaana, muuttumattomana, olisi todella syytä surra. ”- William C. Bryant

Venuksen ja Cereksen tarkka oppositio muistuttaa meitä tarpeista ja hoivasta. Jos unohdamme huolehtia itsestämme, saatamme uupua normaalia enemmän. Auringon ja Venuksen neliöt Kuunsolmuille symboloi elämänhalun ja arvomaailman tarkistamista, jotta voimme kokea täyttymyksen tunteita. Kun perjantaina 5.7. on Uusikuu, käymme sitä ennen Vanhankuun vaiheen läpi. Vanhakuu on suotuisa aika lopettaa keskeneräiset asiat, päästää irti vanhoista tavoista, negatiivisista tunteista ja kaikesta, mikä ei enää palvele. Monissa kulttuureissa tätä aikaa pidetään sopivana siivoukselle, puhdistamiselle ja karsimisen tekemiselle niin fyysisesti kuin henkisesti. Tämä kuun vaihe on erinomainen itsetutkiskelulle ja meditaatiolle. Se tarjoaa tilaisuuden pohtia menneitä tapahtumia, oppia niistä ja valmistautua uusiin alkuihin. Monissa henkisissä ja mystisissä perinteissä Vanhakuu on aikaa sisäänpäin kääntymiselle ja hiljentymiselle. Vanhankuun aikana suositellaan usein levätä ja kerätä voimia ennen Uudenkuun tuomaa uutta energiaa. Tämä on aika vetäytyä, hidastaa tahtia ja ladata akkuja.

”Hiljaisuus on tila, jossa ihminen voi kuljeskella omassa syvyydessään. Voin olla yksin oman itseni kanssa ja tuntea, kuka olen. Olenko tyytyväinen siihen, mitä olen juuri nyt? Onko jotain sellaista, mitä minun täytyy tehdä voidakseni olla se, joka haluan olla? Sitä on hiljaisuus: Olla yksin oman itsensä kanssa ja ajatella, mitä haluaa olla ja tehdä.” -Anne Fried

Kaunista viikonloppua ja Vanhankuun aikaa! Johanna

 

Teoskuva; Emmi Vuorinen, Unelmia