-

Viikonlopusta kohti tulevaa Kesäpäivänseisausta

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 14.6. on Auringon ja Merkuriuksen tarkka konjunktio, johon Venus liittyy mukaan. Merkurius ja Venus viimeistelevät kaksosten loppuasteet ennen kuin siirtyvät maanantaina 17.6. ravun merkkiin. Siinä missä Aurinko symboloi elämän perusvoimaa ja kaiken ydintä, Merkurius on yhdistävä tekijä, joka parhaimmillaan auttaa tiedostamaan asioita tunneälyn kautta. Venus viitoittaa omien arvojen äärelle, jotta voimme paremmin tunnistaa mitkä asiat tekevät elämästämme oman näköisen. Kun nämä kolme tekijää kohtaavat, voimme ymmärtää elämämme perustava laatuisia tukipilareita ja nähdä mitä muutoksia tarvitaan, jotta asiat ovat harmoniassa.

 

 

Aurinko, Venus ja Merkurius ovat neliössä Neptunukseen sekä Lilithiin, jolloin tästä muodostuu T-risti suurkuvio. Siinä missä Neptunus voi viedä hetkellisiin sumu sukelluksiin, Lilith tukee oman voiman haltuun ottoa. Ärsykkeet voivat olla aikamoisia, jos emme anna itsellemme tilaa kokea kaikkia mahdollisia tunnepurkauksia tai aaltoilevia tunnelmia. Marsin sekstiilien myötä Aurinko, Venus ja Merkurius saavat lisää tahdonlujuutta ja voimaa, kun taas perääntyvän Pluton kvinkunssien myötä varjot voivat aktivoitua ja saatamme reagoida sekä puolustautua yllättävillä tavoilla.

Musta Kuu Lilith edustaa feminiinistä villiä ja kesyttämätöntä voimaa. Shamanismissa Lilithin teemat voivat liittyä varjojen integrointiin sekä itsensä ilmaisemiseen. Lilithin energia auttaa kohtaamaan omat varjot sekä löytämään ja ilmaisemaan omaa autenttista itseä. Lilithiin liitetään esimerkiksi itsenäisyys, tasa-arvo, vapautuminen ja henkilökohtainen transformaatio. Lilithin energia voi olla voimakas työkalu parantamisessa, erityisesti silloin, kun on tarpeen vapautua menneistä traumoista ja rajoituksista. Lilithin energia voi auttaa yksilöitä löytämään oman polkunsa ja sitoutumaan siihen, huolimatta ulkoisista paineista tai odotuksista.

Jungin mukaan varjo on persoonallisuuden piilotettu osa, joka koostuu kaikista niistä ominaisuuksista, joita emme halua tunnustaa tai joita emme tiedosta. Varjoon kuuluvat usein negatiivisina pidetyt piirteet, kuten esimerkiksi aggressiivisuus, pelot ja kielletyt halut. Lilith voidaan nähdä varjon arkkityyppinä. Hänen hahmonsa symboloi tukahdutettuja ja kiellettyjä osia itsestämme. Lilith kutsuu meitä kohtaamaan ja integroimaan nämä osat, jotta voimme saavuttaa kokonaisemman ja tasapainoisemman persoonallisuuden. Lilith edustaa ikiaikaista naisellista voimaa ja kapinaa, joka on syvällä ihmiskunnan psyykessä. Jungilainen varjotyöskentely edellyttää, että yksilö kohtaa ja integroi varjonsa osat tietoiseen itseen. Tämä voi olla haastavaa mutta välttämätöntä psyykkisen tasapainon ja kokonaisuuden saavuttamiseksi. Lilithin hahmon kautta voimme löytää rohkeutta kohdata nämä osat ja antaa niille tilaa. Tämä prosessi auttaa meitä tulemaan kokonaisemmiksi ja tasapainoisemmiksi ihmisiksi. Lilith kutsuu meitä tutkimaan syvimpiä halujamme ja pelkojamme, ja integroimaan ne osaksi tietoista itseämme. Lilithin avulla voimme kohdata omat varjomme, löytää voimamme ja saavuttaa syvemmän itsetuntemuksen ja henkisen kasvun.

Tässä on muutama harjoitus mitä voit kokeilla halutessasi. Kirjoita ylös niistä osista itsestäsi, joita pelkäät tai häpeät. Kysy itseltäsi, miksi olet tukahduttanut nämä osat ja miten ne voivat ilmetä elämässäsi. Pohdi, missä kohtaa elämässäsi olet tuntenut tarvetta kapinoida tai puolustaa itsenäisyyttäsi. Miten tämä kapina on vaikuttanut sinuun ja ihmissuhteisiisi?

”Yksi tietäjänkoulutukseni kaikkein vaikeimmista vaiheista oli oppia tarkastelemaan
tilannetta arvostelematta ja antamatta tunteilleen valtaa - mutta juuri tällä tavoin
voit vapauttaa omaa voimaasi niin, että siitä on todella apua toisille.”
—Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja

 

 

Torstaina 20.6. kello 23:51 Aurinko menee ravun merkkiin ja on Kesäpäivänseisauksen aika. Kesäpäivänseisaus merkitsee vuoden pisintä päivää ja lyhintä yötä, kun Aurinko saavuttaa pohjoisimman pisteensä taivaalla. Kesäpäivänseisaus on käännekohta, joka symboloi valon ja elinvoiman huipentumaa. Tämä ajankohta tuo mukanaan runsauden ja täyttymyksen energioita sekä rohkaisten nauttimaan elämästä. Kesäpäivänseisauksen kartta avaa seuraavan kolmen kuukauden jakson.

Kesäpäivänseisauksen kartalla on Kuun neliöt Saturnukselle sekä Junolle. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Kuu on jousimiehen tulimerkissä, joten luonteeltaan se voi olla levoton ja liiallisuuksiin menevä. Saturnuksen mukana olo rauhoittaa ja maadoittaa sitä, vaikkakin paikoin se voi tuntua ärsykkeeltä. Juno on edustaa avioliittoa, kumppanuutta, sitoutumista ja niitä haasteita ja voimavaroja, jotka liittyvät pitkäaikaisiin ihmissuhteisiin. Juno nimettiin roomalaisen jumalattaren mukaan, joka oli Jupiterin puoliso ja avioliiton suojelija. Juno voi paljastaa, miten ihmiset tasapainottavat roolit suhteissaan ja miten he käsittelevät vallan ja vastuun jakamista. Junon haasteellisissa aspekteissa saatamme kohdata hylätyksi tulemisen pelkoa ja turvattomuutta. Junon tarkastelu auttaa ymmärtämään yksilön henkilökohtaisia tarpeita ja odotuksia suhteissa, mikä voi auttaa luomaan terveempiä ja tasapainoisempia ihmissuhteita. Kuun kolmiot Kuunnoususolmulle ja Khironille auttaa näkemään mitkä vaihtoehdot ovat elinvoimaisimpia ja missä on mukana parantavaa eliksiiriä. Tämä voi olla energisoiva ja puhdistava kuvio.

”Emme voi valikoiden turruttaa tunteitamme. Jos päätämme turruttaa kivuliaat tunteet, turrutamme myös positiiviset tunteemme.” —Brene Brown

Torstaina 20.6. Vesta siirtyy leijonan merkkiin. Vestan ja Pluton oppositiossa on tärkeä löytää syvä yhteys itseen ja niihin asioihin, jotka ovat lähellä sydäntä. Pluto on luonteeltaan intensiivinen ja syvälle porautuva, kun taas Vesta muistuttaa sydämen tärkeimmistä asioista sekä niille omistautumisesta. Vestan ja Neptunuksen välinen kolmio symboloi hengen paloa sekä pyhyyttä ja niihin keskittymistä. Tämä on erittäin nostattava kuvio.

Vesta symboloi sisäistä liekkiä ja omistautumista. Se liittyy asioihin, jotka vaativat omistautumista ja intohimoa. Shamanistisissa perinteissä tuli on keskeinen elementti, joka symboloi puhdistumista, voimaa ja transformaatioita. Se symboloi pyhää tulta, keskittymistä ja sitä, mikä on meille kaikkein pyhintä ja arvokkainta. Vestan energia on puhdistavaa, joten sitä on hyvä käyttää tietoisesti, kun haluaa uudistua ja vapauttaa uutta energiaa. Vesta edustaa sitä, mille omistamme itsemme ja energiamme. Vesta voi edustaa keskittymistä, yksinäisyyttä ja tarvetta vetäytyä hetkeksi yksinäisyyteen löytääkseen oman keskuksensa ja sisäisen rauhansa. Vesta symboloi pyhää tilaa, olipa kyseessä fyysinen paikka kuten koti tai henkinen tila, jossa tunnemme olevamme turvassa ja voimme keskittyä.

“Kauneus on kaiken turhan poistamista. “— Michelangelo

Kaunista viikonloppua! Johanna


Teoskuva; Emmi Vuorinen, Kristallivuori