-

Viikonlopun tunnelmista kohti torstain Täydenkuun aikaa

Pohdintoja ajasta

Härän merkissä on ruuhkaa Merkuriuksen merkkivaihdoksen myötä. Vielä viikonlopun ajan härän merkissä on Jupiter, Aurinko, Uranus, Venus ja Merkurius. Merkuriuksen ja perääntyvän Pluton neliön kautta keskittymisen kanssa voi olla haasteita. Normaalisti hyvin aktiivinen Merkurius ei ole parhaimmillaan härän hitaassa merkissä, eikä Pluton tuoma paine helpota lainkaan sanansaattajan painolasteja. Viikonlopun aikana maltti on valttia. Maanantaina 20.5. Aurinko siirtyy kaksosten merkkiin eli se käy viikonlopun aikana läpi härän merkin viimeiset asteet. Viikonloppuna on hyvä nautiskella kevään hedelmällisestä runsaudesta ennen kaksosten energistä ja pulppuavaa aikaa.

”Istumme ääneti tekemättä mitään. Kevät tulee silti. Ja Ruoho kasvaa itsestään.” —  Osho

 

 

Marsin, Kuunnoususolmun ja Khironin konjunktio oinaan merkissä on neliössä perääntyvään Cerekseen ja Vestaan. Tästä muodostuu T-risti niminen aspektikuvio. Kun Mars aktivoi Kuunnoususolmun ja Khironin saatamme reagoida nopean impulsiivisesti esille nouseviin asioihin. Parhaimmillaan tämä voi olla erittäin parantava jakso, jossa löydämme uudenlaisia ratkaisuja, mutta haasteena on vahvat puolustusmekanismit, jotka voivat aktivoitua nopeammin kuin huomaammekaan.

”Nopeudesta ei ole hyötyä, jos suunta on väärä.” — Mahatma Gandhi

Torstaina 23.5. kello 16:53 on Täysikuu jousimiehen merkissä. Toukokuun Täysikuuta kutsutaan nimillä kukkaiskuu, kukkakuu, maitokuu, kylvökuu, jäniskuu ja äitienkuu. Kreikkalaisessa mytologiassa jousimiehen tähdistö symboloi alkujaan Krotusta, joka oli satyyri. Hän asui Zeuksen yhdeksän tyttären (muusan) kanssa Helicon vuorilla. Hän oli sekoitus vuohesta sekä miehestä. Khironin tavoin Krotus oli taitava muusikko sekä lahjakas niin taiteissa kuin tieteissäkin. Samoin kuin Khiron oli poikkeuksellinen kentauri, myös Krotus oli erilainen muihin satyyreihin verrattuna. Satyyrien ja kentaurien maine oli huono, mutta Krotus sekä Khiron olivat ystävällisiä, myötätuntoisia ja viisaita. Khiron liitetään sekä kentaurien tähdistöön että jousimiehen tähdistöön. Legendojen mukaan jousimies sijoitettiin taivaalle ohjaamaan sankarijoukko Argonautteja heidän matkoillaan. Taivaalla on kaksi kentauria. Linnunradan toisella puolella on kentaurin tähdistö, joka pääsääntöisesti symboloi Khironia ja sitä vastapäätä jousimiehen tähdistö, joka liitetään jousimieheen, Jupiteriin sekä paikoin Khironiin.

 

 

Jousimiehen tarot kortti on kohtuus. Se opettaa tasapainoa ja kärsivällisyyttä. Kortin keskeisenä hahmona on enkeli, joka kuvataan tavallisesti toinen jalka maalla ja toinen vedessä symboloimassa tasapainoa aineellisen ja henkisen maailman välillä. Enkelin siivet ovat vahvat ja suojaavat. Enkelillä on kaksi kuppia, jotka siirtävät vettä niiden välillä. Tämä veden kaataminen kupista toiseen edustaa vastakkaisten voimien tai elementtien sekoittumista ja harmonisointia. Enkelin kaavussa on usein kolmio neliön sisällä, mikä symboloi hengen (kolmio) liittoa aineen (neliö) kanssa. Se merkitsee eri elementtien yhdistämistä luodakseen jotain uutta ja tasapainoista, mikä usein symboloi kärsivällisyyden ja rauhallisuuden tarvetta. Taustalla on vuorille johtava polku, joka merkitsee matkaa kohti korkeampaa tietoisuutta ja parempaa ymmärrystä. Vuorten välistä nouseva aurinko symboloi valaistumista, selkeyttä ja tasapainon saavuttamista. Kortti muistuttaa tasapainon hakemisesta sekä siitä, että tunnistamme sen tiellä olevat haasteet. Emme voi toimia ilman puntarointia, koska muuten saatamme tehdä liian nopeita johtopäätöksiä tai ratkaisuja.

 

 

Täydenkuun kartalla on Auringon, Venuksen, Jupiterin ja Uranuksen konjunktio, jota vastapäätä on Kuun ja perääntyvän Pallas Athenen konjunktio. Kun mukaan otetaan Neptunuksen ja Pluton kolmiot ja sekstiilit niistä muodostuu Kehto niminen suurkuvio. Siinä missä Pluto voimistaa ja lujittaa Täydenkuun energiat, Neptunuksen kautta saamme herkkyyttä ja kaunosieluisuutta. Täydenkuun päivänä myös Venus siirtyy kaksosten merkkiin Auringon kylkeen. Aurinko, Venus, Jupiter ja Uranus toimivat onnenkantamoisen tavoin, vaikkakin laajentamisen suhteen on hyvä olla maltillinen. Jos innostumme kaikesta mahdollisesta, saatamme hukata fokuksen ja tällöin asiat jäävät levälleen. Kuun ja Pallas Athenen konjunktio on etsijän kuvio, jossa lähdemme etsimään uusia polkuja sekä maisemia. Pallas tuo mukanaan viisautta ja selkeyttä, jolloin jousimiehen nuolet pääsevät osumaan maaliin.

Kaksosten mytologista taustaa kuvaa kaksoset Castor ja Pollux. Kaksoset tunnetaan merimiesten suojeluspyhimyksenä. Heillä oli valtuudet pelastaa haaksirikkoutuneita merimiehiä. Poseidon antoi heille kaksi valkoista hevosta, joilla kaksoset usein ratsastivat. Kaksosten tähdistön kaksoset olivat identtiset kaksoset, vaikka pojilla oli eri isät. Castor oli kuningas Tyndarusin kuolevainen poika ja Pollux oli Zeuksen kuolematon poika. Heidän äitinsä oli spartalainen kuningatar Leda. Zeus oli vietellyt Ledan joutseneksi muuntautuneena, josta Pollux syntyi. Veljekset olivat hyvin toistensa kaltaisia. Castor oli taitava ratsastuksessa sekä miekkailussa, kun taas Pollux oli hyvä nyrkkeilijä sekä taistelija. He kuuluivat argonauttien ryhmään, jotka etsivät oinaan kultaista taljaa. Kaksosilla oli kyky tyynnyttää myrskyjä merimatkoilla ollessaan. Kun Castor kuoli taistelussa, Pollux pyysi, että saisi jakaa kuolemattomuutensa veljensä kanssa. Zeus suostui toiveeseen, sillä ehdolla, että kaksoset viettävät puolet ajastaan maan päällä ja puolet taivaan tähdistönä.

 

 

Rakastavaisten tarot kortti on rakastavaiset. Kortissa on kaksi henkilöä, jotka seisovat Edenin puutarhassa. Taustalla näkyy Elämän puu ja Hyvän ja pahan tiedon puu. Rider Waite korttipakassa olevassa kortissa naisen ja miehen yläpuolella on Rafaelin enkeli, jonka nimi tarkoittaa "Jumala parantaa". Rafael enkeli symboloi ilmaa, hengellisyyttä sekä viestintää. Enkeli leijuu heidän yläpuolellaan, symboloiden jumalallista suojelua ja johdatusta. Rakastavaiset yhdistää kaksi voimaa yhteen, tehden niistä kokonaisen. Korttiin liittyy rakkaus, harmonia, tasapaino, ykseys, täydentyminen, valinnat sekä arvot. Kortin symboliikkaan liittyy yhteys jumalalliseen, luottamus sekä sitoutuminen. Taustalla on kaksi puuta. Omenapuussa kiemurtelee käärme. Toisessa puussa on liekkejä. On hyvä kysyä, kuinka sitoutuneita olemme valintojen edessä. On monenlaisia vastakkaisia voimia, joiden välillä joudumme tekemään päätöksiä. Se mihin sitoudumme voi olla olennaista tulevaisuuden kannalta. Monet erinäiset tekijät saattavat viedä huomion pois jumalallisuudesta. Kortti edustaa usein rakkaussuhteita, erityisesti niitä, jotka perustuvat syvään yhteyteen ja yhteisymmärrykseen. Se voi myös viitata harmonisiin suhteisiin, tasapainoon ja valintoihin, jotka tehdään sydämellä. Kortti kehottaa punnitsemaan vaihtoehtoja huolellisesti ja valitsemaan polun, joka on sopusoinnussa omien arvojen ja tunteiden kanssa. Kortti viittaa tasapainon löytämiseen elämän eri osa-alueilla, mukaan lukien henkinen ja fyysinen taso. Se korostaa harmonian tärkeyttä niin sisäisesti kuin ulkoisesti, ja kehottaa etsimään yhtenäisyyttä ja tasapainoa kaikissa ihmissuhteissa. Rakastavaiset kannustaa itseoivallukseen ja omien tunteiden ja tarpeiden ymmärtämiseen. Kortti kehottaa tutkimaan omia arvoja ja uskomuksia, ja tekemään valintoja, jotka tukevat henkilökohtaista kasvua ja autenttisuutta. Se voi varoittaa huonoista päätöksistä tai valinnoista, jotka ovat ristiriidassa omien arvojen kanssa. Rakastavaiset-kortti käsittelee rakkauden, valintojen, tasapainon ja itsensä tuntemisen teemoja. Sen syvällinen merkitys voi auttaa ohjaamaan henkilöä kohti parempia päätöksiä ja syvempää ymmärrystä omasta itsestään ja suhteistaan.

Tämänkertainen Täydenkuun aika on levotonta ja uteliasta, mutta sen tarkoitus on ohjata ennen kaikkea sisäisen valon sekä sydämen ääneen äärelle. Se muistuttaa sinua tarkistamaan sydämesi sekä tulevaisuutesi kannalta tärkeimpiä suuntaviivoja. Kaksosten riskeihin liittyy levottomuus ja liiallinen sosiaalisuus, jolloin oman äänen kuuleminen nousee entistä tärkeämmäksi. Kaksoset yhdistävät nopeasti ja tehokkaasti monia erilaisia asioita. On kyse johtopäätöksistä, ihmisistä tai vaikka aikatauluista, kaksosilla on kyky pitää montaa rautaa tulessa. Tiettyyn pisteeseen saakka. Jos haalimme liikaa virikkeitä, emme pääse keskittymään mihinkään kunnolla. Jousimiehen levottomuus on erilaista kuin kaksosten. Siinä lähdetään etsimään laajempia reviirejä sekä tekemään päätöksiä tulevaisuuden eteen. Jos nuolen ampuu liian kauaksi, sitä ei enää tavoita. Sama pätee ihmissuhteissa. Jokaisen tulee löytää oman nuolensa suunta, eikä ketään voi määräänsä enempää auttaa tai opastaa. Parhaimmillaan kaksosten ja jousimiehen yhdistelmästä syntyy innostunut ja optimistinen yhdistelmä, jonka voimin pääsemme pimeästä vuodenajasta eteenpäin! Ei kaikkia suuntaviivoja voi, eikä tarvitse tietää etukäteen, ne löytyvät matkan varrella. On kyse sitten sisäisistä seikkailuista ja matkustamisesta muualla, on muistettava levätä tarpeeksi.

”Onni on perhonen, jota tavoitteleva ei saa kiinni, mutta joka saattaa laskeutua hiljaa istuvan päälle.”  — Nathaniel Hawthorne 

Kaunista viikonloppua ja tulevaa Täydenkuun aikaa! Johanna

 


Teoskuva; Täysikuu, Johanna Vilén