-

Venuksen muodonmuutos

Pohdintoja ajasta

Perääntyvän Saturnuksen, Auringon ja Pallas Athenen välinen Suurkolmio saa padot murtumaan ja vedet virtaamaan. Juno täydentää kuvion Leijaksi, jonka voimme nähdä asiat uudessa valossa. Ajassa on periksiantamatonta voimaa, herkkyyttä sekä viisautta, josta voimme ammentaa jaksamistamme. Myös Marsin ja Uranuksen konjunktio härän merkissä tulee Auringon elinvoimaista loistoa. Uranus on tunnettu muutoksen, vallankumouksen, vapauden ja uusien ideoiden planeettana. Se tuo odottamattomia muutoksia ja valmistelee meitä uusiin alkuihin. On tärkeä uskaltaa kyseenalaistaa omat ajatukset, jotta voi nähdä muutoksen siemenet, jotka alkavat vahvistumaan entisestään. Khironin ja Auringon välinen neliö muistuttaa levon tarpeesta. Energiat ja voimavarat voivat aaltoilla energisistä innostuksen tunteista melankolisiin väsymyksen tunteisiin. Tämä kuuluu asiaan, jotta vanha energia pääsee poistumaan ja uusi tulemaan tilalle.

 

 

Venus on juuri siirtynyt leijonan merkkiin. Venuksen ja perääntyvän Neptunuksen välinen kolmio on herkkä ja kaunosieluinen aspekti, jossa voimme kokea syvää yhteyttä maailmankaikkeuden energioihin yhtä lailla, kun itseemme tai toiseen ihmiseen. Neptunus on tunnettu henkisen, intuitiivisen ja mystisen energian planeettana, ja se liittyy usein uniin, mielikuvitukseen, illuusioihin ja henkisiin kokemuksiin. Neptunus hallitsee unia, näkyjä ja intuitiivista tietoa. Neptunus edustaa rajoittamatonta ja rajatonta tilaa. Se liittyy meren syvyyksiin, jotka symboloivat alitajuntaa ja sen piilotettuja kerroksia. Neptunus ylittää fyysisen maailman rajat ja johdattaa henkisiin kokemuksiin. Neptunuksen energiaan kuuluu empatia ja kyky tuntea toisten tunteita. Toki välillä on muistettava pitää omat rajat, ettei kadota itseään muiden energioihin.

”Meidät kaikki on sidottu yhteen rakkauden sitein... Tiedemiehet sanovat, että ilman atomien välillä vallitsevaa kokoavaa voimaa maailma hajoaisi kappaleiksi, ja ma lakkaisimme olemasta. Ja niin kuin jopa sokeassa materiassa on kokoava voima, on sellainen oltava myös elollisissa olennoissa. Tuo elollisten välinen kokoava voima on rakkaus.” — Mahatma Gandhi

 

 

Venuksen ja perääntyvän Pluton välinen oppositio voi aiheuttaa paineita ja pelkoja. Pluto on voimakas transformaation, uudestisyntymisen, kuoleman ja jälleensyntymän planeetta. Sen energia liittyy syviin muutoksiin, varjojen kohtaamiseen ja henkiseen uudistumiseen. Pluton energia liittyy syvälliseen parantamiseen ja transformaatioon, joka ulottuu pintatason ongelmien alle. Pluto edustaa henkilökohtaista voimaa ja voimaantumista, joka saavutetaan kohtaamalla omat pelot ja varjot. Pluto hallitsee alamaailmaa ja siihen liittyviä matkoja, joissa kohtaamme syvimmät pelkomme ja salaisuutemme.

Venuksen ja Lilithin sekstiili vahvistaa feminiinistä voimaa. Siinä missä Pluton oppositioon intensiivinen ja haastava aspekti, Lilith antaa Venukselle tarvittavaa voimaa kohdata syvimmät kipupisteet ja päästä niistä eteenpäin.  Kun mukaan otetaan Lilithin ja Neptunuksen aspektit Plutolle, tästä muodostuu Mystinen suorakaide kuvio. Varjotyöskentelyn kannalta tämä on hyvää ja tuettua aikaa.

”Hiljaisuudella on monet kasvot, se on näkymätön ja ilmenee niin monin tavoin. Hiljaisuus on aine, jossa me elämme. Se ympäröi meitä kuin ilma kuin valo kuin pimeys. Elämä kasvaa hiljaisuudesta. Siemenet kypsyvät sen sylissä.” -Anne Fried 

Initiaatioriittien ja henkisen kasvun prosessit tarjoavat mahdollisuuksia syvälliseen itsetutkiskeluun, transformaatioon ja uudestisyntymiseen. Initiaatio tarkoittaa seremoniaa tai rituaalia, jossa yksilö siirtyy yhdestä olemisen tilasta toiseen. Tämä voi olla siirtymä lapsuudesta aikuisuuteen tai toisenlaisia henkilökohtaisia muutosprosesseja. Initiaatio voi olla sekä symbolinen että todellinen ja sisältää usein seuraavat vaiheet:

  • Erotus: Ensimmäinen vaihe, jossa yksilö irrottautuu entisestä identiteetistään tai elämäntilanteestaan. Tämä vaihe merkitsee vanhan minän kuolemaa.
  • Rituaalinen kuolema ja välivaihe: Toinen vaihe, jossa yksilö on "välitilassa", eikä enää vanhassa, mutta ei vielä uudessakaan. Tämä on usein haastava vaihe, jossa koetaan symbolinen kuolema ja kohtaaminen omien varjojen ja pelkojen kanssa.
  • Uudestisyntyminen: Kolmas vaihe, jossa yksilö syntyy uudelleen ja palaa takaisin uutena, transformoituneena ihmisenä. Tämä vaihe merkitsee uuden identiteetin ja roolin omaksumista.

 

 

Venuksen tarot kortti on Hallitsijatar. Rider-Waite tarot-pakan Hallitsijatar on kortti, joka symboloi hedelmällisyyttä, luovuutta ja äidillistä rakkautta. Hallitsijatar edustaa elämän iloa, luovaa voimaa ja runsautta. Sen symbolit kutsuvat meitä nauttimaan elämän kauneudesta ja yltäkylläisyydestä sekä vaalimaan luovuutta ja hoivaavia suhteita elämässämme. Sen symboliikka ja merkitykset liittyvät usein luonnon sykleihin, runsauteen ja hoivaamiseen.

Hallitsijattaren päässä on 12 tähdestä muodostuva kruunu, joka symboloi hänen yhteyttään taivaallisiin ja astrologisiin sykleihin. Se edustaa myös hänen viisautensa ja tietämyksen lähdettä. Hallitsijatar istuu mukavalla valtaistuimella, joka kuvastaa hänen auktoriteettiaan ja asemaansa. Valtaistuimen pehmeä ja koristeellinen ulkonäkö viittaa mukavuuteen, ylellisyyteen ja vakauteen. Hallitsijattaren ympärillä on rehevä ja vehreä maisema, joka edustaa luonnon hedelmällisyyttä ja yltäkylläisyyttä. Se kuvastaa myös hänen yhteyttään luontoon ja kykyään luoda ja vaalia elämää. Kortissa näkyy viljapeltoja, jotka symboloivat sadonkorjuuta, vaurautta ja ravinnon riittävyyttä. Tämä korostaa Hallitsijattaren roolia elämän ylläpitäjänä ja ruokkijana. Hallitsijattaren valtaistuimessa tai vaatteissa voi olla näkyvissä Venus-symboli. Venus on rakkauden, kauneuden ja hedelmällisyyden jumalatar, ja hänen symbolinsa korostaa näitä teemoja. Hallitsijattaren vaatteet ovat koristeelliset ja kauniit, mikä korostaa hänen yhteyttään kauneuteen ja estetiikkaan. Hallitsijattaren vaatteissa voi olla valkoisen ja punaisen värejä. Valkoinen symboloi puhtautta ja viattomuutta, kun taas punainen edustaa intohimoa ja elinvoimaa. Tämä yhdistelmä viittaa tasapainoon ja kokonaisuuteen. Hallitsijattaren takana olevat sypressipuut symboloivat ikuista elämää ja kuolemattomuutta. Kortissa näkyy virtaava vesi tai joki, joka symboloi jatkuvuutta, elämän virtaa ja emotionaalista ja henkistä puhdistautumista. Joskus kortissa näkyy eläimiä, kuten jäniksiä, jotka symboloivat hedelmällisyyttä ja nopeaa lisääntymistä. Eläimet korostavat myös Hallitsijattaren yhteyttä luonnon sykleihin ja villielämään. Hallitsijattaren rauhallinen olemus ja yhteys luontoon kuvaavat hänen hoivaavaa ja suojelevaa rooliaan. Kortin luontoelementit, kuten virtaava vesi, puut ja eläimet, korostavat Hallitsijattaren harmoniaa luonnon kanssa. Hallitsijatar korostaa yhteyttä luontoon ja luonnollisiin sykleihin. Se voi tarkoittaa myös harmoniaa ja tasapainoa omassa elämässä ja ympäristössä.

Jupiterin sekstiili Kuunnoususolmulle ja sekstiili Kuunlaskusolmulle mahdollistaa uusiutumisen ja auttaa näkemään elämänsuuntaviivoja monelta eri kannalta.  Meillä jokaisella on paljon enemmän työkaluja jo olemassa, kun mitä osaamme aina ymmärtääkään. Nyt on oikea aika katsoa minkälaiset työkalut auttavat kasvamaan omia unelmia kohden.

”Elämä ei ole oman itsensä löytämistä. Elämä on oman itsensä luomista. ” — George Bernard Shaw

Kaunista viikonloppua! Johanna

 

Teoskuva; Emmi Vuorinen, Vedessä