-

Uusikuu kalojen merkissä

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 10.3. kello 11:02 on Uusikuu kalojen merkissä. 7 asteen etäisyydellä on kalojen hallitseva planeetta Neptunus, joten vesipainotteisuutta riittää. Kalat ovat eläinradan viimeinen merkki. Se pitää sisällään kaikkien merkkien ymmärryksen sekä kokemuksen, vaikka sitä ei voi aina rationaalisella järjellä selittää tai ymmärtää. Kyse on pikemminkin herkkyydestä sekä kyvystä aistia ympärillä olevia energioita ja tunteita. Kaloilla on kyky aistia isoja kokonaisuuksia sekä ymmärtää näkymätöntä ja hahmotonta maailmaa.

”Vesi symboloi potentiaalin kokonaisuutta - kaiken mahdollisen olemassaolon lähdettä.” - Mircea Eliade

 

 

Uusikuu on nimensä mukaisesti uusiutuvaa aikaa. Sitä ennen viimeistelemme ja saatamme loppuun Vanhan Kuun vaiheen. Tarvitsemme normaalia enemmän lepoa ja omaa tilaa, jotta voimme käydä läpi Kuun muodonmuutoksen ja muuttuvat energiat. Kun Aurinkoa ja Kuuta vastapäätä on Lilith, se tuo mukanaan intensiivistä syvyyttä. Lilith on Vanhan Kuun jumalatar, joka on käynyt läpi syntymän, kuoleman sekä sen jälkeisen jälleensyntymän. Näin Lilith pystyy ymmärtämään transformaatiossa tapahtuvat syy-yhteydet sekä käyttämään siitä syntynyttä voimaa kaikessa elämässään.

”Ideat ovat kuin kaloja, voi pysytellä matalassa vedessä. Mutta jos tahtoo saada isoja kaloja, pitää mennä syvemmälle. Oikein syvällä kalat ovat voimakkaampia ja puhtaampia. Ne ovat valtavia ja abstrakteja. Ja hyvin kauniita.” -David Lynch

Auringon ja Kuun sekstiilit Uranukseen keventää ajassa olevaa vesipainotteisuutta sekä tuo siihen visionäärimäisen lisänsä. Sitä vastoin Vestan neliöt saattavat harhauttaa ja viedä pois fokuksesta. Jos mieli lähtee harhailemaan liikaa, on tärkeä maadoittaa itsensä ja muistaa juuriyhteys. Näin voimme saada ajassa olevista lahjoista parhaan mahdollisen irti.

Syvän alitajuisen yhteyden kautta voimme löytää yllättäviä ratkaisuja. Alitajunta on kuin alkumeri, josta voimme ammentaa loputtomasti luovuutta sekä sisäistä viisautta. Antaa herkkyyden toimia navigaattorina, mutta samanaikaisesti on tärkeä tunnistaa rajat ja pitää suojauksesta huoli. Näin emme hukkaa itseämme toisten ihmisten ja maailman jalkoihin, vaan tunnistamme mikä on meidän itsemme kannalta olennaisinta juuri nyt. Omassa tilassa voimme ladata akkumme kaikessa rauhassa ja sen jälkeen yhteys ympäristöön toimii oikealla tavalla.

Kun henki on vahva, niin vähäkin työ
Riittää maailman luomiseen
- Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

 

 

10.3. Merkurius siirtyy kalojen merkistä oinaan tulimerkkiin. Se on konjunktiossa merkkirajan toisella puolella olevaan Neptunukseen sekä sekstiilissä Plutoon. Sanansaattaja pystyy yhdistämään alitajunnan sekä vaistonvaraisuuden parhaalla mahdollisella tavalla. Venus vaihtaa merkkisijaintiaan kalojen merkkiin maanantaina 11.3.

Mars on vesimiehen merkissä ja neliössä Uranukseen. Villihevosten laukkaa ei tule pysäyttää vaan pikemminkin seurata millaisia uusia polkuja ne avaavat. Marsin ja Vestan välinen kolmio tuo tullessaan hengen paloa. Omistautunut sydän ohjaa totuuden äärelle. Uudenkuun kartalla Mars on sekstiilissä Kuunnoususolmuun sekä Khironiin ja kolmiossa Kuunlaskusolmuun.

Vaikka voimavarat eivät ole vielä täydessä tehossaan, ne alkavat enemmissä määrin heräilemään. Mars muistuttaa tahtotilasta ja energiasta, joka saa meidät liikkeelle. Jos huomaamatta kannamme koko maailman taakkoja harteilla, saatamme unohtaa itsemme eikä energia riitä mihinkään. Kun saamme Marsin positiivisesta voimasta kiinni voimme rakentaa uudenlaista tulevaisuutta, joka kantaa. Roomalaisessa mytologiassa Mars oli kestävä ja maanläheinen suojelija, kun taas kreikkalaisten Ares oli hallitsemattomampi ja aggressiivisempi. On hyvä tunnistaa miten omaa Mars voimaansa käyttää, jotta voimme edetä Kuunnoususolmun kasvusuuntaa kohden.

"Mysteeri on luovuuden ytimessä." - Julia Cameron

Kaunista Uudenkuun aikaa! Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen