-

Uudenkuun sekä ystävänpäivän tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 10.2. kello 00:59 on Uusikuu vesimiehen merkissä. Auringon ja Kuun konjunktio on neliössä Uranukseen, joten vesimiehen energiat ovat erittäin aktiivisina. Kyseisessä merkissä ovat jo Merkurius sekä Pluto ja 13.2. sinne siirtyy myös Mars sekä 16.2. Venus.

"Tulevaisuus ei ole jokin paikka, johon olemme menossa, vaan paikka, jonka me luomme. Polkuja tulevaisuuteen ei löydetä, vaan ne tehdään." - John Schaar

 

 

Uudenkuun kartalla Auringon ja Kuun kolmiot Vestaan sekä Kuunlaskusolmulle muodostaa ilmamerkkien Suurkolmion. Kun mukaan otetaan Kuunnoususolmu sekä Khiron, siitä täydentyy Leija kuvio. Vestan palava liekki saa taivaan kuninkaalliset parrasvaloihin. Kuunlaskusolmu saa myös osuutensa valosta. Kannattaa katsoa tarkkaan millaisen työkalupakin se valaisee. Voit miettiä omia vahvuuksia ja toimintamalleja, joiden avulla olet selviytynyt vaikeista tilanteista. Mieti ovatko ne edelleen käytettävissä, vai tulisiko niitä muuntaa jollain tavoin paremmiksi? Meillä kaikilla on enemmän potentiaalia, kun uskommekaan ja usein se tulee yllättävissä tilanteissa esiin. Mitä tietoisempia olemme omista vahvuuksistamme ja heikkouksistamme, sitä paremmin voimme tunnistaa niiden välistä tasapainoa.

Merkuriuksen ja Pluton konjunktio alkaa pikkuhiljaa erkanemaan. Uudenkuun kartalla niiden välillä on 7 asteen etäisyys. Merkuriuksen ja Jupiterin välinen neliö on luonteeltaan vauhdikas. Uudet tuulet puhaltavat paikoin niin nopeasti, että voi olla vaikea pysyä ajatustensa perässä. On hyvä olla maltillinen lupausten ja suunnitelmien suhteen, koska saatamme innostuksen puuskassa luvata liikoja. Kaikkia ideoita ei tarvitse eikä voi toteuttaa kerrasta.

"Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää." - C.G.Jung

Venus ja Mars ovat 6 asteen orbilla konjunktiossa kauriin merkissä. Venuksen kolmiot Uranukselle sekä perääntyvälle Junolle saavat aikaa maaelementtien Suurkolmion. Neptunus täydentää kuvion Leijaksi. Venuksen neliöt Kuunsolmuille sekä Khironille ei ole enää tarkimmillaan, mutta Venuksen ja Vestan välinen kvinkunssi sitä vastoin on. Arvomaailman ja sydämen palon välillä voi olla kitkaa. Kummankaan sanomaa ei tule ohittaa ja aika näyttää millainen cocktail niistä pääsee muodostumaan.

 

 

Ystävänpäivä vierähtää käyntiin erittäin intensiivisellä energialla. Venuksen, Marsin ja Pluton välinen konjunktio symboloi muodonmuutosta, jossa on alkukantaista voimaa. Mars ja Pluto ovat täynnä pysäyttämätöntä tahtotilaa. Sekstiili Pallakselle tuo mukanaan viisautta sekä kykyä katsoa elämänsuuntaviivoja lintuperspektiivistä käsin. Sekstiili Neptunukseen sitä vastoin lisää hyvää tahtoa, kaunosieluisuutta sekä herkkyyttä. Kuu aktivoi Kuunnoususolmun sekä Khironin tarkan konjunktion. Haavoittunut parantaja ja tietäjä ohjaa meidät uudenlaiseen tietoisuuteen kultaisella avaimellaan.

Ystävänpäivällä on syvät juuret. Jo muinaiset roomalaiset viettivät Valentinen päivää. Lupercalia oli juhla, jota vietettiin susimaisen Lupercus-jumalan kunniaksi. Alkujaan juhla oli puhdistusrituaali, mutta myöhemmin siihen liitettiin myös hedelmällisyysrituaalin piirteitä. Katolinen kirkko otti juhlapäivän itselleen ja muutti nimen Pyhän Valentinuksen päiväksi Valentinus nimisen marttyyrin mukaan. Keisari Cladius II oli sitä mieltä, ettei nuoret miehet saaneet solmia avioliittoa, koska naimattomat miehet olivat parempia sotilaita. Piispa Valentinus rikkoi tämän kaavan vihkimällä pareja salaa. Kun hän jäi kiinni ja joutui vankilaan, hän rakastui vartijan tyttäreen. Valentinus mestattiin 14.2.269. Hän kirjoitti vartijan tyttärelle kirjeen päättäen sen sanoin; sinun Valentinesi. Vankeusaikana vaimot, jotka hän oli vihkinyt, toivat hänelle lahjoja vankilaan. Tästä on lähtenyt tämän rakastavaisten suojeluspyhimyksen lahjanantoperinne. Valentinen päivä on siis ystävän päivän lisäksi rakastavaisten päivä.

"Meidät kaikki on sidottu yhteen rakkauden sitein... Tiedemiehet sanovat, että ilman atomien välillä vallitsevaa kokoavaa voimaa maailma hajoaisi kappaleiksi, ja me lakkaisimme olemasta. Ja niin kuin jopa sokeassa materiassa on kokoava voima, on sellainen oltava myös elollisissa olennoissa. Tuo elollisten välinen kokoava voima on rakkaus." - Mahatma Gandhi

Kaunista Uudenkuun aikaa sekä ystävänpäivää! Johanna

 

Teoskuva; Emmi Vuorinen, Lentelen onnesta