-

Tietoisuuden avaimet

Pohdintoja ajasta

Viikonlopun aikana saamme nauttia Merkuriuksen ja Neptunuksen välisestä sekstiilistä, joka toimii sisäänheittäjänä tulevan viikon intensiivisiin energioihin. Maanantaina 5.2. Merkurius siirtyy vesimiehen merkkiin. Merkuriuksen ja Pluton konjunktio toimii avaimena, jonka avulla voimme ymmärtää elämän eri kerroksia sekä syy-yhteyksiä. Merkuriuksen ja Pluton sekstiili Pallas Athenelle selkeyttää ja auttaa tiedostamaan asioita entistä konkreettisemmin. Pallas Athene on viisauden jumalatar, jonka tuki auttaa, ettemme uppoa liian syviin vesiin.

Kreikkalaisessa mytologiassa Merkuriusta vastaa Hermes, joka oli jumalten sanansaattaja ja yksi Olympus vuorella elävistä jumalista. Hän oli luonteeltaan hyvin vilkas, ovela ja leikkimielinen. Hermes oli kaikista jumalista nopein. Hänellä oli siivekkäät sandaalit, siivekäs kypärä sekä sauva, jossa oli kaksi toisiinsa kietoutunutta käärmettä. Sauvassa oli maagisia voimia. Sen avulla Hermes pystyi herättämään ja nukuttamaan ihmisiä sekä jumalia.

Hermes osasi kommunikoida sekä neuvotella ja hän oli hyvä ratkaisemaan ongelmia. Hänen uskottiin keksineen aakkoset, kirjoittaminen, numerot, mitat sekä painot, joten häntä pidettiin myös kirjallisuuden ja runouden suojelijana sekä kaupankäynnin jumalana.

Hermes oli levoton jumala, jolla oli jatkuvasti monta rautaa tulessa. Häntä pidettiin myös varkaana ja huijarina, koska hän esimerkiksi varasti veljensä vartioiman karjan. Silti hän sai kertatoisensa jälkeen anteeksi tekonsa. Hermes oli hyvin pidetty ja rakastettu niin isänsä Zeuksen, veljensä Apollon kuin muidenkin jumalien kesken.  Hermeksen fyysiseen puoleen liitettiin taistelutaidot, yleisurheilu sekä voimistelu. Hermes ei jäänyt koskaan neuvottomaksi. Hän oli taitava vakoilemaan ja selvittämään salaisuuksia. Hermes osasi tulkita piileviä merkityksiä, joita muut eivät ymmärtäneet.  

Hermes ohjasi kuolleiden sieluja Manalaan. Hän oli Hadeksen sekä Persephonen lisäksi ainoa olympialainen, joka sai poistua Manalasta seurauksetta. Hän esimerkiksi vei Persephonen takaisin äitinsä Demeterin luo.

Shamanistisesti Hermeksellä on suuri rooli, koska hän esimerkiksi kykeni kommunikoimaan ja kulkemaan eri maailmojen välillä. Häneen liitetään myös erilaiset siirtymäriitit. Ajattelen hänen kulkevan ylisen ja alisen väliä sekä yhdistävän niissä olevia tekijöitä ja tietoa yhteen. Esimerkiksi oikean ja vasemman aivopuoliskon välinen yhteys kuuluu Hermeksen lainalaisuuksiin. Matkojen jumalana hän symboloi konkreettista matkustamista, mutta myös sisäisiä matkoja sekä alitajunnan ja päivätietoisuuden välistä yhteyttä.

 

 

Venus on kauriin merkissä ja neliössä Kuunsolmuihin sekä Khironiin. Jos menneisyyden haasteet nostavat päätään, on tärkeä miettiä kuinka voimme jalostaa lyijystä kultaa. Menneet kokemukset ovat tärkeitä virstanpylväitä, joiden avulla voimme nähdä mistä ja miten olemme ammentaneet muutosvoimaa aiemmin. Mitkä ratkaisut ovat kannattaneet ja mitä meidän tulisi tehdä mahdollisesti toisin.

Venuksen, Uranuksen ja Lilithin välinen maamerkkien Suurkolmio on täynnä voimaa, jonka avulla voimme ladata akkumme täyteen. Uranus ja Lilith tukevat myös vaikeista asioista vapautumista sekä uusiutumiskykyä.

"Tunteita voisi verrata tuleen. Ilman tulen tietoista käyttöä nykyajan yhteiskunta olisi mahdoton, ja jokainen tietää mitä tapahtuu, jos tuli palaa ilman minkäänlaista kontrollia. Tiedostetut tunteet toimivat meidän puolestamme ja tiedostamattomat meitä vastaan. " -Antti Heikkilä

 

 

Auringon ja Uranuksen välinen neliö vauhdittaa vesimiehen ajan energioita. On hyvä ottaa mahdollisimman rauhallisesti, koska ylivirittyneisyyden riski on suuri. Auringon sekstiili Khironille sekä Kuunnoususolmulle ja kolmio Kuunlaskusolmulle näyttää ne asiat, joiden on tärkeä päästä päivänvaloon. Uranuksen kvinkunssi Kuunlaskusolmulle sähköistää aikaa entisestään. Sitä vastoin Auringon ja Lilithin välinen kvinkunssi voi liittyä sisäisiin valtataisteluihin ja niistä syntyviin uusiin oivalluksiin.

"Emme voi ratkaista ongelmia ajattelemalla samalla tavalla, kuin silloin, kun loimme ne. " -Albert Einstein

Siinä missä Merkurius on irtaantunut Marsin otteesta, Venus menee sitä kohden. Marsin ja Neptunuksen välinen sekstiili helpottaa ajallista painetta. Kun ajassa on paljon vahvoja tekijöitä, tarvitsemme levollisuutta, jotta emme uuvuta itseämme aivan liikaa. Hyvätkin asiat vievät voimia, joten välillä on tarkistettava omat jaksamisen rajat ja mihin energiansa kohdistaa.

Vieläkö liehuvat viirit,
vieläkö vain vihataan?
Vieläkö sotaa ja rauhaa mennään
lailla sotilaan?
Oli niin tai näin,
pysy vierelläin,
ensi kerran otan matkaan sun.
Voitko levätä, levätä, levätä, levätä,
sylissäni mun?

Juice Leskinen, Yölento

Kaunista viikonloppua! Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen, Oraakkeli