-

Syvyyksistä syntyvä voima

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 19.4. Aurinko siirtyy härän merkkiin. Auringon ja Pluton välisessä neliössä on kaksi vahvaa energiaa haastamassa toisiaan. Siinä missä Aurinko on alkukantainen elämänvoima, Pluton symboliikkaan liittyy intensiivinen muodonmuutos, jonka kautta voimme päästä syvyyksistä korkeuksiin. Tämä edellyttää, että kohtaamme ne asiat, jotka ovat varjoissa lymyilemässä.

”Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää. ”- C.G. Jung

Sunnuntaina 21.4. Jupiter ja Uranus kohtaavat toisensa härän merkissä. Kummatkin planeetat ovat luonteeltaan vauhdikkaita. Vaikka Jupiter yhdistetään monin tavoin onnenkantamoisiin ja onnistumisiin, siihen liittyy myös asiat, jotka voivat karata käsistä ja mennä liiallisuuksiin. Uranus on arvaamaton ja kapinnallinen omantien kulkija sekä kartan visionääri. Marsin sekstiili lisää konjunktioon eteenpäin menevää voimaa ja näyttää mitkä ideat ovat elinvoimaisimpia toteutettaviksi.  Marsin ja Neptunuksen konjunktio on erittäin vetinen yhdistelmä, vaikka Saturnus hieman etäämmältä rauhoittaakin tilannetta. Vastapäätä oppositiossa on Lilith, joka saattaa aktivoida puolustusmekanismit äärimmilleen.

 

 

Keskiviikkona 24.4. kello 2:49 on Täysikuu skorpionin merkissä. Myös Täydenkuun kartalla on Pluton neliöt Auringolle sekä Kuulle, jota kautta tämänkertainen Täysikuu on erittäin voimallinen ja uudistava. Huhtikuun Täysikuulla on monia nimiä kuten esimerkiksi vaaleanpunainen tai pinkki kuu, kasvukuu, kylvökuu, itävän ruohon kuu, viljelijän kuu, siemenkuu ja jäniskuu.

Skorpionin muodonmuutokseen liittyy syvyyksiin porautuminen, jonka jälkeen voi nousta maanpinnalle ja siitä kotkana korkeuksiin. Tämän jälkeen on mahdollista katsoa moneen eri suuntaan sekä ymmärtää elämän monia kerroksia. Kun kohtaamme omia varjojamme, voimme löytää syvimmän alkukantaisen voimamme. Se vapauttaa energiaa enemmän kuin uskommekaan. Usein juuri piilevät asiat kuluttavat ja syövät voimiamme eniten, vaikka emme tiedostaisikaan niitä.

Usein koemme merkityksellisyyttä, kun selätämme haasteet ja näemme että kykenemme syntymään uudelleen.  Skorpionin riskeihin kuuluu liiallinen intensiivisyys ja kiihkeys. Jos elämä on ollut liian pitkään selviytymistä tai taistelua, voi olla vaikea asettua tavallisempaan elämään ja arkeen, koska ääritilanteista on tullut liian normaalia. Intensiivisyys ja jännitteet voivat kuluttaa voimavarojamme, joten on opeteltava tunnistamaan rajat. Tarvitaan tarpeeksi aikaa asettua uudenlaiseen vaiheeseen, jossa tasapainon päivittämiseen ja tarkkailuun ei kuulukaan jatkuva syvämeren sukellus. Mustan ja valkoisen yhdistelmästä syntyvä harmaa ei olekaan yhtään hullumpi väri. Ei ole tarkoitus jäädä kiinni liialliseen vahvuuteen tai ainaiseen selviytymiseen. Voimme ohjautua uudelleen, jolloin oma polku vahvistuu ja selkeytyy. Samalla tunnistamme oman luonnollisen rytmin ja voimme olla linjassa itsemme kanssa.

 

 

Skorpionin tarot kortti on kuolema. Rider-Waite pakassa kortissa on mustaan haarniskaan pukeutunut luuranko, joka ratsastaa valkoisella hevosella. Taustalla horisontissa kahden tornin välistä nousee aurinko. Tarot kortissa olevat henkilöt kuvastavat erilaisia tapoja suhtautua kuolemaan. Kuoleman kortti symboloi muutosta, uudistumista sekä uutta alkua. Jotain vanhaa jää, jotta uutta voi tulla tilalle. On monenlaisia muodonmuutoksia. Joskus ne liittyvät materiaan tai konkreettisiin tekoihin, jossa muutamme toimintatapaamme. Joskus ne ovat sisäisiä, joissa asiat tapahtuvat monessa kerroksessa, emmekä aina elettävässä hetkessä ymmärrä kaikkia mukana olevia vuosirenkaita. Kortti kehottaa hyväksymään elämän luonnollisen kiertokulun ja päästämään irti menneestä. Voimme puhdistaa vanhan ja näin saamme tilaa uusille mahdollisuuksille.

"Kuten kaikki energia lähtee vastakohtaisuudesta, myös psyykellä on sisäinen polariteetti, joka on sen elävyyden välttämätön edellytys, kuten Herakleitos jo kauan sitten tajusi." - C.G.Jung

Siinä missä Kuu on skorpionin merkissä, Aurinko on härän merkissä. Härkä symboloi turvallisuutta, kestävyyttä, materiaa, arvoja, aistillisuutta, estetiikkaa sekä nautintoja. Sen varjopuoliin liittyy ylikorostunut omistaminen sekä riippuvuudet rakkauteen ja nautintoihin sekä liiallinen jääräpäisyys.

 

 

Härän merkkiä symboloi ylipapin kortti. Ylipappi kuvaa viisautta, henkistä opastusta ja syvällistä ymmärrystä. Kortti kuvaa viisasta hahmoa, joka istuu valtaistuimellaan ja pitää kädessään kolminkertaista ristiä. Valtaistuimen edessä on korkeamman viisauden avaimet. Ylipapin voi nähdä opettajana tai henkisenä mentorina, joka kutsuu syvälliseen itsetutkiskeluun ja henkiseen kehitykseen. Ylipappi muistuttaa sydämen viisaudesta ja sitoutumisesta. Välillä on hyvä tarkistaa millaisella perustalla oman elämän rakenteet ovat sekä onko arvomaailma oikeassa järjestyksessä.

Härän periksiantamattomuus opettaa skorpionille vakautta, kun taas skorpionin muutosprosessit näyttävät härälle, että omaisuus voi olla myös henkistä pääomaa. Kultaisen keskitien löytyminen auttaa tasapainottamaan kummankin positiivisia puolia tasapuolisesti.

 

 

Khironin, Venuksen, perääntyvän Merkuriuksen ja Kuunnoususolmun konjunktio oinaan merkissä on täynnä alkukantaista tulienergiaa. Merkuriuksen perääntyvä vaihe päättyy torstaina 25.4. joten se on Täydenkuun aikaan hyvin hautuvissa tunnelmissa. Saturnuksen ja Kuunlaskusolmun välinen kvinkunssi tuntuu hankalalta ja ärsyttävältä aspektilta. Se muistuttaa, että käytämme työkalupakissamme olevia työkaluja entistä tarkemmin. Myös Cereksen neliöt muistuttavat erilaista tarpeista. Jotta voimme mennä eteenpäin, autossa tulee olla bensaa. Tarvitsemme myös henkistä pääomaa, jotta voimme kokea täyttymyksen ja merkityksellisyyden tunteita.

Venuksen ja Lilithin välinen kvinkunssi pistää kaksi feminiinistä voimaa ottamaan toisistaan mittaa. Parhaimmillaan se herättää miettimään omien arvomaailmoiden tämänhetkistä tilaa ja kuinka voimme hyödyntää ja vahvistaa omaa voimaamme paremmin sekä kestävämmin. Haasteena on sisäiset ristiriidat ja niiden purkautuminen hallitsemattomalla tavalla.

Tiistaina 23.4. Junon perääntyvä vaihe päättyy. Täydenkuun kartalla se on kolmiossa Aurinkoon ja sekstiilissä Kuuhun. Tätä kautta voimme löytää sopivaa harmoniaa ihmissuhteissa. Myös Vestan positiiviset kulmat tuovat omistautuvaa sydämenpaloa ja valaisevat Täydenkuun omalla valovoimaisella tavallaan.

Ajassa on latautunut tunnelma ja se saattaa tuntua paikoin aika vaativalta. Asiat voivat muuttua nopeassa tahdissa ja tämä on hyvä aika vapautua vanhoista painolasteista ja mennä uusia tuulia kohden. Ajassa on intohimoa ja päättäväisyyttä, mutta myös hedelmällistä kantavaa maata jalkojen alla. Alitajunnassa ja näkymättömissä kerroksissa muhiva muutosvoima on vaistonvaraista ja intensiivistä. Kun saamme kiinni mitä se pitää sisällään, voimme syntyä uudelleen alkavan kevään hedelmälliseen voimaan.

"Jotkut uskovat, että kiinni pitäminen tekee vahvaksi, mutta joskus irti päästäminen tekee." - Herman Hesse

Lempeää viikonloppua ja tulevaa Täydenkuun aikaa! Johanna

 

Teoskuva; Saraeleni Miinin