-

Sisäisen soturin viisaus

Pohdintoja ajasta

Viikonloppu vierähtää käyntiin Saturnuksen, Auringon sekä Merkuriuksen konjunktiolla kalojen merkissä. Siinä missä Saturnus lujittaa ja lisää päämäärätietoisuutta, Jupiterin sekstiili lisää optimistisuutta sekä toiveikkuutta. Uranuksen sekstiili herättää jokaisessa meissä olevan visionäärin henkiin. Kalojen herkkyys ei jää hahmottomaksi vaan saa Saturnuksen kautta muodon. Merkuriuksen mukana olo vahvistaa yhteyttä alitajuntaan sekä tunteisiin.

"Uneksija ja hänen unelmansa ovat samat... unessa henkilöityvät voimat ovat niitä, jotka liikuttavat maailmaa." - Joseph Campbell

 

 

Saturnuksen, Auringon ja Merkuriuksen konjunktiota vastapäätä oppositiossa on perääntyvä Juno sekä Lilith. Vahvat ja periksiantamattomat voimat ottavat toisistaan mittaa, joten Merkuriuksella riittää tekemistä, jotta voi rakentaa sillan niiden välille. Jos sillan rakentaminen onnistuu, voimme ymmärtää paremmin sisäisiä konflikteja ja ristiriitaisia tunteita.

 

 

Mars ja Venus ovat konjunktiossa vesimiehen merkissä. Sekstiilit Khironille sekä Kuunnoususolmulle että kolmio Kuunlaskusolmulle auttaa näkemään menneisyyden teemoja uudessa valossa. Parivaljakko voi tehdä yhteistyötä, jotta voimme elää feminiinisen ja maskuliinisen energian suhteen mahdollisimman tasapainoista elämää. Samaan aikaan tulevaisuuden piste kutsuu kasvamaan luokseen. Khironin tuki auttaa parantamaan monia haavoja mutta ne, joita emme kykene vielä parantamaan ansaitsevat erityishuomiota, myötätuntoa ja ymmärrystä osakseen. Eheytyminen tapahtuu monessa kerroksessa, emmekä aina näe sitä kesken prosessin.

Khiron muodostaa Saturnuksen ja Uranuksen välille sillan ja yhdistää henkilökohtaisten sekä kollektiivisten planeettojen voimat ja ikiaikaisen viisauden. Silta yhdistää ihmisen jumalaiseen ja kosmiseen tietoisuuteen, jotta voimme yhdistyä suurempaan kokonaisuuteen. Liz Greene on sanonut, että Khiron sijaitsee Saturnuksen ja ulkoplaneettojen rajapinnassa ja välittää siksi kollektiivisia asioita, jotka koskettavat yksilöä ja haavoittavat sitä. Tulemme kaikki haavoitetuiksi, mutta jokaisessa haavassa on mukana parantavaa eliksiiriä.

”Yksi tietäjänkoulutukseni kaikkein vaikeimmista vaiheista oli oppia tarkastelemaan tilannetta arvostelematta ja antamatta tunteilleen valtaa - mutta juuri tällä tavoin voit vapauttaa omaa voimaasi niin, että siitä on todella apua toisille.” – Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja

Junon ja Lilithin kvinkunssi Kuunnoususolmulle sekä Khironille saattaa tuntua ärsykkeeltä, josta on vaikea saada kiinni. Näemme mitä kohden kasvaa, mutta tiellä on vielä pirstaleisia teräviä kiviä. Soturin viisaus piilee sen sisäisissä voimissa. Tie näihin voimiin löytyy hiljaisuudesta. Sinussa on enemmän tietoa ja viisautta, kun voit aina ymmärtääkään. Kun mukaan otetaan Venuksen ja Marsin kvinkunssit Junolle ja Lilithille täydentyy Jod niminen suurkuvio.

Venukselle ja Marsille kohdistuu myös Jupiterin sekä Uranuksen neliöt. Saatamme kokea vahvaa tarvetta laajentaa reviiriä. Ajallinen levottomuus on hyvä kohdistaa jonkin asian tekemiseen, jotta paine pääsee purkautumaan rakentavasti.

Monet kuvittelevat, että näynhakumatkalla nähdään jonkinlainen ilmestys. Heidän täytyy ymmärtää, että voima ei aina näyttäydy suurten ja mahtavien asioiden muodossa. Voit etsiä jotakin suurta, mutta pieneen asiaan voi sisältyä suuri voima. Me mutkistamme elämää ajattelemalla, että "koko elämäni on yhtä murhenäytelmää", sillä tarkoituksena on elää yksinkertaista elämää ja nauttia siitä. Salli pienten asioiden täyttää joitakin unelmistasi ja toiveistasi. - Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja

Kaunista viikonloppua! Johanna

 

Teoskuva; Carita Berg