-

Puhdas olemisen tila

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 20.1. Aurinko ja Pluto ovat konjunktiossa kauriin viimeisessä asteessa ja minuuteissa, jonka jälkeen Aurinko siirtyy vesimiehen merkkiin. Pluto siirtyy samaiseen merkkiin sunnuntaina 21.1. Auringon ja Pluton konjunktio symboloi syvällistä transformaatiota sekä voimaa.

Maanantai aamuna Kuu ohittaa perääntyvän Vestan ja aktivoi Suuriristi kuvion, jossa Kuu ja Vesta ovat konjunktiossa ja oppositiossa Cereksen ja Venuksen konjunktioon sekä neliössä perääntyvään Junoon ja vastapäätä olevaan Neptunukseen.

 

 

Ajassa on suuria tunteita ja sydämen omistautuvaa paloa. Samaan aikaan kun sisäiset mannerlaatat tutisevat käymme läpi arvojen, tarpeiden sekä ihmissuhteiden välistä dynamiikkaa. Tiistaina 23.1. Venus siirtyy kauriin merkkiin ja irrottaa itsensä Suuriristi kuviosta.

"Mikä on nyt todistettu, oli kerran vain kuviteltua. " -William Blake

Vesimiehen merkki symboloi ennakkoluulotonta, suvaitsevaa ja tasavertaista energiaa, jossa työskennellään isojen kokonaisuuksien sekä ryhmien eteen. Vesimies on lojaali ja älykäs uudisraivaaja sekä kehittäjä, joka työskentelee paremman tulevaisuuden eteen. Tätä visionäärimäistä energiaa tarvitaan, jotta voimme löytää uudenlaisia ratkaisuja, joissa yhdistyy viisauden lisäksi tietoisuus sekä kyky ymmärtää elämän laajempia kokonaisuuksia.

Mytologiassa vesimiestä ja Uranusta symboloi Prometheus. Uranus on alkuvoima ja eetteri, jota jumalatkin hengittävät. Suurin osa mytologisista hahmoista on syntynyt Uranuksen sekä äitimaa Gaian liitosta. Merkkien välillä on luonnollinen siirtymä merkistä seuraavaan, joten on helppo ymmärtää niiden syvempiä syy-yhteyksiä. Kauriin aikana olemme selvinneet pimeästä vuodenajasta sisukkuuden sekä kestävyyden avulla. Vesimies lähtee valloittamaan uusia maailmoja. Se herättää toivon kipinän ja valaisee tulevaisuuden polkuja.

 

 

Tarot korteissa tätä aikaa ja vesimiehen merkkiä vastaa tähden kortti. Tähden kortissa on nainen, joka kaataa toisesta ruukusta suoraan lähteeseen ja toisesta maahan, josta lähtee monia pienempiä puroja. Vasen ruukku symboloi alitajuntaa. Jalan alla oleva lähde on tiedostamaton, josta voimme ammentaa viisautta heijastamalla ja aistien. Se on mysteerien lähde. Oikealla oleva ruukku symboloi tietoista mieltä sekä havainnointia. Maa, johon tämän ruukun vesi virtaa, on hedelmällinen ja uutta elämää synnyttävä. Kortin yläosassa on suuri tähti, jonka ympärillä on seitsemän pienempää tähteä. Tähti muistuttaa, että meissä kaikissa on rajattomasti valoa. Se on uusiutumisen ja uusien mahdollisuuksien kortti.

"Olemme ihoon käärittyjä tähtiä. Valo, jota etsit, on aina ollut sisälläsi. " -Rumi

 

 

Torstaina 25.1. kello 19:54 on Täysikuu leijonan tulimerkissä, Auringon ja Pluton konjunktion ollessa vesimiehen ilmamerkissä. Jupiter on neliössä kumpaankin taivaan valoon. Saturnuksen ja Venuksen kvinkunssit Kuulle saavat aikaan Jod suurkuvion. Kuu on aikamoisen tykityksen kohteena. Sitä vastoin Venuksen, Jupiterin ja Saturnuksen välinen Pikkukolmio harmonisoi Venusta ja tuo aikaan positiivisen latauksen.

Leijonan merkki symboloi keskikesän lämpöä. Tulimerkeistä leijona on alkuvoimaista oinasta laiskempi. Se opettaa kuinka ottaa kesän elinvoima talteen. Myös jousimies symboloi aktiivisempaa tulta, lähtiessään tutkimaan uusia polkuja. Kun leijonalle tulee nälkä, ei laiskuudesta ole tietoakaan, vaan petoeläin hyppää salamannopeasti tassuilleen. Leijonan on tärkeä tunnistaa, mikä saa nälän heräämään, koska kärttyisenä ja kiukkuisena tuli ryöpsähtää hallitsemattomasti esille.  Leijona opettaa nauttimaan puhtaasta olemisen tilasta. Siihen liitetään luovuus sekä itsensä toteuttaminen. Leijona edustaa meissä jokaisessa olevaa sisäistä lasta.

Leijonan hallitseva planeetta on Aurinko. Aurinko edustaa henkeä ja tietoisuutta. Se on täyttä elinvoimaa, valoa sekä lämpöä. Aurinko edustaa myös sydäntä. Samoin kuin sydän pumppaa verta, Aurinko saa meidät heräämään henkiin.

Aurinko on luonteeltaan vaistonvarainen elämänvoima, mikä saa meidät toimimaan, vaikkemme edes ajattelisi sitä. Se on perusenergiaa, ja luonteeltaan paljon laajempi kuin syvempi kuin uskommekaan. Se muistuttaa asioista, jotka tekevät meidät onnelliseksi.

 

 

Tarot korteissa leijonaa vastaa voiman kortti. Kortissa on nainen, joka vakain ottein avaa leijonankitaa. Kortti kuvastaa voimaa, jossa on mukana määrätietoisuutta sekä tasapainoa. Meissä jokaisessa on paljon enemmän potentiaalia, kuin uskommekaan. Tämä ei ole itsenä suurentamista, vaan tervettä vahvuuksien sekä heikkouksien tunnistamista. Nöyryys ei tarkoita nöyristelemistä, vaan kykyä katsoa omia varjoja oikealla tavalla.

Kortti muistuttaa sisäisestä voimasta, itsensä ja omien resurssien tunnistamisesta, itseilmaisusta sekä sydämen äänen kuulemisesta. Kuvan leijona symboloi alitajuntaa sekä alkukantaisia viettejämme. Emme voi kesyttää leijonaa ankaruudella tai pakottamalla, vaan lempeydellä ja kärsivällisyydellä. Naisen pään päällä on ikuisuuden symboli. Meissä jokaisessa on ikuista valoa ja viisautta, mutta myös sisäisen lapsen uusiutuvaa sekä onnellista energiaa. Mitkä asiat saavat sielusi laulamaan?

Siinä missä voiman kortti muistuttaa sisäisen auringon merkityksestä, tähden kortti valaisee visionääriset ideat sekä tulevaisuuden uudet polut.

”Talven syvyyksissä ymmärsin, että voittamaton kesä asuu sisälläni.”- Albert Camus

 

Merkuriuksen ja Marsin konjunktio kauriin merkissä on neliössä Khironiin ja Kuunsolmuihin. Kommunikointiin kannattaa kiinnittää huomiota, ettei se huomaamatta karkaa käsistä ja ole haavoittavaa. Uranuksen kolmio Merkuriukselle ja Marsille on parhaimmillaan vapauttava ja oivaltava. Siinä on voimaa, kun pienessä kylässä. Kun ajassa on paljon mahdollisuuksia, on hyvä pysähtyä tyhjentämään mieli kaikesta turhasta ja antaa olennaisen puhtaan tilan ohjata meitä. Tarvitaan myös myötätuntoa ja hyväksyntää niitä haavoja kohtaan, jotka vaativat oman aikansa parantuakseen.

"Olen ollut monen zen-mestarin opissa. Ne ovat kaikki olleet kissoja. " - Eckhart Tolle

Kaunista viikonloppua! Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen