-

Puhalla Perhonen

Pohdintoja ajasta

Maanantaina 3.6. Merkurius siirtyy kaksosten merkkiin. Merkuriuksen ja Jupiterin konjunktio on luonteeltaan innostava ja aktiivinen. Merkuriuksen ja Jupiterin kolmio perääntyvälle Plutolle syventää kaksosten pulppuavaa energiaa. Neptunuksen sekstiilit Merkuriukselle, Jupiterille sekä Plutolle täydentävät tämän Pikkukolmio kuvioksi. Kaksosten merkissä Merkurius on omalla luontaisella maaperällään. Parhaimmat ideat voivat tulla juuri kun niitä vähiten osaa odottaa.

"Taivas on myös jalkojemme alla niin kuin päämme päälläkin." -Henry David Thoreau

 

 

Merkurius on Roomalaisen mytologian jumala, joka yhdistetään moniin eri rooleihin ja ominaisuuksiin. Hänet tunnetaan erityisesti kaupankäynnin, matkustamisen ja viestinnän jumalana. Merkurius vastaa kreikkalaista Hermestä, ja monet hänen piirteistään ja tarinoistaan ovat peräisin kreikkalaisesta mytologiasta. Merkurius toimii jumalten viestinviejänä, välittäen viestejä jumalten välillä ja myös ihmisten maailmaan. Hänen nopeutensa ja ketteryytensä tekevät hänestä täydellisen tähän tehtävään. Merkurius valvoo ja suojelee matkustajia ja matkalaisia. Hänen taitonsa navigoida tekevät hänestä ihanteellisen oppaan. Merkuriuksella on usein siivet joko jaloissaan tai kypärässään, mikä symboloi hänen nopeuttaan ja kykyään liikkua nopeasti paikasta toiseen

Erään myytin mukaan Merkurius varasti Apollon karjan ja piilotti sen. Lopulta Apollon löysi Merkuriuksen ja he sopivat riitansa, ja Merkurius antoi Apollolle keksimänsä lyyran. Tässä sovinnon yhteydessä Merkurius sai Apollolta caduceus-sauvan, joka edustaa rauhanomaisia suhteita. Hermes käytti caduceus-sauvaa jumalten viestinviejänä, ja se symboloi hänen rooliaan rauhan ja kaupankäynnin edistäjänä sekä viestinnän suojelijana.

Caduceus-sauva on antiikin symboli, joka tunnetaan parhaiten Merkuriuksen tunnuksena. Caduceus-sauva on sauva, jonka ympärillä on kaksi kietoutunutta käärmettä. Usein sauvan yläosassa on siivet. Käärmeet ja siivet symboloivat tasapainoa, rauhaa, kaupankäyntiä ja viestintää. Käärmeet voivat myös edustaa kaksinaisuutta ja vastakohtien tasapainoa, kuten terveyttä ja sairautta, hyvää ja pahaa. Vaikka caduceus-sauvaa käytetään nykyään yleisesti lääketieteen symbolina, se ei alun perin ollut lääketieteellinen symboli. Alkuperäinen lääketieteen symboli on Asclepiuksen sauva, jossa on yksi käärme ilman siipiä. Caduceus symboloi myös rauhaa ja sovintoa, koska Hermes käytti sauvaa riitojen ja konfliktien ratkaisemiseen.

 

 

Torstaina 6.6. kello 15:37 on Uusikuu kaksosten merkissä. Sitä ennen on vanhan Kuun vaihe. Vanhan Kuun vaiheessa saatamme päätökseen keskeneräisiä asioita. Vanha Kuu on symboloinut monissa kulttuureissa ajan jaksoa, jolloin on hyvä päästä eroon vanhasta ja tarpeettomasta. Tätä aikaa on pidetty otollisena esimerkiksi kodin siivoamiseen, paastoon tai muiden puhdistautumisriittien suorittamiseen. Uudenkuun aikaan käännetään sivu. Uusikuu on uusien alkujen ja fokusoinnin kulta-aikaa. Voimme keskittää energiamme asioihin, jotka ovat tämän hetken ja tulevaisuuden kannalta olennaisimpia. Tämän kertaisen Uudenkuun kartalla on Venuksen, Auringon ja Kuun konjunktio, joka on valovoimainen kuvio ja muistuttaa kuinka tärkeä on tarkistaa oman arvomaailman suuntaviivat ja vahvistaa niitä entisestään. Venus edustaa rakkauden, kauneuden, harmonian, nautinnon ja sosiaalisten suhteiden alueita. Venus hallitsee sitä, miten ilmaisemme rakkautta ja mitä arvostamme ihmissuhteissa. Se näyttää, millaiset kumppanit vetävät meitä puoleensa ja miten toimimme romanttisissa suhteissa. Venus liittyy kauneuteen, estetiikkaan ja taiteelliseen ilmaisuun. Se paljastaa, mistä nautimme visuaalisesti ja mikä miellyttää meitä esteettisesti. Venus edustaa myös niitä asioita, jotka tuottavat meille mielihyvää ja nautintoa, kuten ruoka, musiikki ja ylellisyydet. Nyt ajallisesti voimme päivittää uudelleen näihin tekijöihin liittyviä teemoja.

Saturnuksen neliöt Auringolle, Kuulle ja Venukselle testaa kuinka varmoja olemme valinnoistamme. Saturnus ei anna rakentaa mitään, jos rakennusmateriaalit eivät riitä. Se näyttää ne tekijät hyvin nopeasti. Auringon, Kuun ja Venuksen sekstiilit Kuunnoususolmulle sekä kolmiot Kuunlaskusolmulle auttaa näkemään paremmin menneisyyden teemoja sekä asioita, jotka ovat johtaneet tähän hetkeen. Mitkä niistä työkaluista ovat niitä, joita tarvitsemme jatkossakin? Mistä meidän tulisi päästää irti, koska ne eivät enää tue meitä?

”Paratiisin lintu laskeutuu vain kädelle, joka ei yritä napata sitä”. - John Barry

Ajassa on paljon perhosen symboliikkaa. Perhonen symboloi keveyttä, iloa ja kauneutta, mutta sillä on syvällisempikin puolensa. Perhonen käy läpi merkittäviä kehitysvaiheita munasta toukaksi, toukasta koteloksi ja lopulta kauniiksi perhoseksi. Tämä tekee perhosesta voimakkaan symbolin muutokselle, uudistumiselle ja transformaatioille, kuten henkilökohtaiselle kasvulle tai elämänmuutoksille.

Monissa kulttuureissa perhosta pidetään sielun symbolina. Esimerkiksi antiikin Kreikassa sana "psyche" tarkoitti sekä perhosta että sielua. Perhosen kevyt ja vapaa liike ilmentää henkisyyttä ja kuolemanjälkeistä elämää. Perhosen herkkä rakenne ja kauniit värit tekevät siitä symbolin kauneudelle, eleganssille ja elämän hauraudelle. Tämä voi muistuttaa meitä elämän hetkellisyydestä ja siitä, että meidän tulisi arvostaa kauniita hetkiä. Koska perhonen syntyy kotelosta täysin uudessa muodossa, se on usein uuden alun ja toivon symboli. Se voi edustaa uuden elämänvaiheen alkua tai toipumista vaikeasta ajasta. Koska perhonen syntyy uudelleen kotelosta, se voi myös symboloida kuolemaa ja ylösnousemusta. Tämä liittyy usein ajatuksiin uudestisyntymisestä tai elämän jatkumisesta kuoleman jälkeen. Olipa kyseessä henkilökohtainen transformaatio, sielullinen matka tai yksinkertainen kauneuden ja hetken arvostaminen, perhonen tarjoaa inspiroivan ja moniulotteisen symbolin.

”Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa.” -Ram Dass

Ajassa on raikas tuulahdus uusista tuulista. Se muistuttaa jokaisen hetken tärkeydestä sekä siitä, kuinka voimme uusiutua kerta toisensa jälkeen uudelleen. Muodonmuutoksen ei tarvitse aina olla intensiivistä ja syväluotaavaa.

Kaunista viikonloppua! Johanna

 


Johanna Vilén; Kesäsade