-

Pääsiäisen ajan tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Venus oli roomalaisessa mytologiassa rakkauden, kauneuden ja hedelmällisyyden jumalatar. Hän vastasi kreikkalaisen mytologian Afroditea. Merenvaahdoista syntynyt jumalatar oli tunnettu viehätysvoimastaan. Venus symboloi arvomaailmaa, nautintoja, harmoniaa sekä rakkautta niin itseä kuin myös muita kohtaan. Jumalattaren synkempi puoli saattoi aiheuttaa intohimoja, mustasukkaisuutta ja kostonhimoa. Tässä aspektissaan hän muistutti kreikkalaista Afroditea, joka aiheutti usein ongelmia jumalien ja ihmisten välisiin suhteisiin. Roomalaiset omistivat Veneralia juhlan Venukselle. Juhlaa vietettiin 1.4. ja sen rituaalit keskittyivät usein rakkauden ja hedelmällisyyden toivomiseen. Astrologiassa Venus symboloi rakkauden eri muotoja, kuten romanttista rakkautta, ystävyyssuhteita, harmonisia ihmissuhteita ja itserakkautta. Venus symboloi myös arvoja, sekä niitä asioita ja ominaisuuksia, joita pidämme tärkeinä elämässämme. Se voi liittyä taloudelliseen vaurauteen, mutta myös henkiseen ja emotionaaliseen rikkauteen.

”Salaperäisyys on kaunein mahdollinen kokemus. Se on kaiken todellisen taiteen ja tieteen lähde.” — Albert Einstein

 

 

Saturnuksen ja Marsin konjunktio kalojen merkissä on vielä väljä, mutta vahvistuva aspekti. Saturnusta ja Marsia vastapäätä oppositiossa on perääntyvä Juno ja neliössä perääntyvä Pallas Athene. Saturnus luo rakenteita ja tukee ajassa olevaa vahvaa kalapainotteisuutta. Sitä vastoin Junon vastakkaisuus voi tuoda aikaan eripuraa ja ihmissuhdekuvioissa vastakkainasettelua. Mytologiassa Pallas Athene oli Marsin sisar. Pallas ja Mars ottivat toisistaan mittaa useampaan otteeseen. Saatamme tiedostamatta lähteä liian nopean impulssin varassa toimimaan, emmekä tällöin näe metsää puilta.

“Olemme luoneet nykyisen maailman ajattelullamme, joten emme voi muuttaa sitä ilman, että muutamme ajattelutapaamme.” —Albert Einstein

Kolmas konjunktio muodostuu Auringon, Kuunnoususolmun sekä Khironin ollessa oinaan merkissä. Kuunnoususolmu symboloi lohikäärmeen päätä (Rahu) ja Kuunlaskusolmu lohikäärmeen häntää (Ketu). Nyt Kun Khiron haavoittuneena parantajana sekä tietäjänä on ottamassa Kuunnoususolmulla vastaan, voimme parhaimmillaan saavuttaa viisautta sekä kokonaisvaltaista ymmärrystä. Khironin symboliikka astrologiassa on syvä ja moniulotteinen. Se auttaa meitä ymmärtämään syvällisemmin haavoja sekä kivun luonnetta, että siitä seuraavaa paranemisprosessia. Aurinko valaisee Kuunnoususolmun ja näyttää meille kasvumahdollisuudet sekä suunnan, jota tavoitella elämässämme. Samoin kuin lohikäärme nousee korkeuksiin, me voimme löytää itsestämme parhaan mahdollisen potentiaalin kasvaessamme Kuunnoususolmua kohden.

Pääsiäinen on hiljentymisen aikaa. Ajassa on valtavasti aistittavaa herkkyyttä sekä alkukantaista voimaa. Nyt jos koska kannattaa keskittyä kuuntelemaan universaaleja viestejä sekä sisältä tulevaa syvää viisautta. Alkuvoima kannattaa sitä vastoin jalostaa niihin asioihin, jotka ovat tärkeimpiä ja tällä hetkellä elinvoimaisimpia. Siinä missä kalojen elementti on vesi, oinaan elementti on tuli. Antaa veden puhdistaa, jotta tuli pääsee täyttämään sydämemme.

” Kun virtaava vesi kohtaa tiellään esteen, joka tukkii sen tien, se pysähtyy. Se kokoaa massaansa ja voimaansa, ja nousee pikkuhiljaa esteen tasolle, ja lopulta ylittää sen.
Älä sinäkään käänny ja pakene, koska takaa et löydä mitään arvokasta. Älä myöskään ryntää suin päin kohti vaaraa. Tee niin kuin virtaava vesi. Pysähdy ja kerää voimiasi, kunnes edessä oleva este ei enää tuki tietäsi.” -I. Ching

Lempeää pääsiäisen aikaa! Johanna

 


Teoskuva Saraeleni Miinin