-

Mystinen Uusikuu ja Daavidin tähti suurkuvio

Pohdintoja ajasta

Perjantaina vaihtuessa lauantaille on Uudenkuun aika. 6.7. kello 1:57 on Uusikuu ravun merkissä. Tämänkertainen Uudenkuun aika on erityisen voimakas ja merkityksellinen, koska silloin saamme nauttia harvinaisesta Daavidin tähti suurkuviosta.

"Kosmos on kreikankielinen sana maailmankaikkeuden järjestyksestä. Se on tavallaan kaaoksen vastakohta. Se merkitsee kaikkien asioiden syvää keskinäistä yhteyttä. Se välittää kunnioitusta monimutkaisia ja hienovaraisia kohtaan tapa, jolla maailmankaikkeus kootaan." -Carl Sagan 

 

 

Venus on konjunktiossa Aurinkoon ja Kuuhun kahdeksan asteen etäisyydellä. Venuksen mukana olo tuo tullessaan harmonisen lisänsä, jossa voimme kartoittaa oman arvomaailman teemoja entistä paremmin. Perääntyvän Saturnuksen kolmiot vakauttavat Uudenkuun syntymää siinä missä Marsin sekstiilit tuovat siihen voimaa. Marsin ja Saturnuksen tarkka sekstiili lujittaa ja tuo periksiantamattomuutta. Sitä vastoin Marsin ja Uranuksen konjunktio on yllättävä ja se voi saada nopeita muutoksia aikaan. Kun Mars on härän merkissä, se ei ole luonteeltaan muutoshakuinen tai nopea. Aika voi hämmentää, kun välillä tunnemme tarvetta pitää vanhoista rakenteista kiinni ja yllättäen saatammekin romuttaa vanhat näkemyksemme ja olla valmiita uuteen alkuun. Marsin ja perääntyvän Pallas Athenen oppositio on myös yllätyksellinen tekijä. Parhaimmillaan pystymme yhdistämään toiminnan viisauteen, niin että se palvelee pitkäkestoisia ratkaisuja. Sen riskeihin liittyy hermostuneisuus ja liian rationaalinen toiminta, jossa sivuutamme tunteemme. Onneksi Mars saa tukensa perääntyvältä Cerekseltä sekä Junolta. Näin ollen sen hedelmällinen puoli pääsee entistä enemmän näkyviin.

Pallas Athenen kolmiot Auringolle, Kuulle ja Venukselle auttaa hyödyntämään Uudenkuun energioita viisaalla ja tietoisella tavalla. Myös Junon sekstiilit tukevat syntyvää voimaa. Se suojelee taivaallisen pariskunnan liittoa. Uudenkuun kartalla on myös Cereksen tarkka oppositio Auringolle sekä Kuulle. Saatamme kokea tarvetta kääriytyä sisäisiin mielen maisemiin. Liialliset ärsykkeet voivat käydä hermoille, emmekä voi sivuuttaa omien tarpeiden merkitystä. Onkin tärkeä katsoa, että saamme tarpeeksi sielun ruokaa ja lepoa. Kun Aurinko ja Kuu ovat neliössä Kuunsolmuihin tulee olla erityisen tarkka, että elämän suuntaviivat pysyvät selkeinä. Vaikka Uusikuu on täynnä mahdollisuuksia, tarvitsemme myös aikaa vetäytymiselle ja sille, että saamme rauhassa tutkia elämämme mysteereitä.

"Puolet erehdyksistämme syntyy siitä, että käytämme tunteita silloin kun pitäisi ajatella ja ajattelemme silloin kun pitäisi tuntea. " - J.C. Collins 

 

 

Kuun tarot kortti on Ylipapitar, joka symboloi mysteeriä, intuitiota, alitajuntaa ja salattua tietoa. Sen symbolit kutsuvat meitä tutkimaan sisäistä maailmaa, kuuntelemaan intuitiota ja etsimään syvempää ymmärrystä. Kortti muistuttaa, että kaikki vastaukset eivät ole heti nähtävissä ja että todellinen viisaus löytyy usein alitajunnasta ja henkisestä yhteydestä. Kortti on täynnä monitasoisia symboleja, jotka kuvaavat syvää henkistä viisautta ja yhteyttä näkymättömiin maailmoihin.

Ylipapitar istuu tyynesti valtaistuimellaan, mikä symboloi rauhallisuutta ja henkistä valmiutta vastaanottaa tietoa. Hänen asennossaan on itseluottamusta ja arvokkuutta. Hänellä on yllään sininen kaapu, joka edustaa viisautta, intuitiota ja sisäistä rauhaa. Hänen päähineensä, joka muistuttaa kuu- ja aurinkosymboliikkaa, viittaa hänen yhteyteensä taivaallisiin voimiin. Ylipapitar pitää sylissään Torah-kääröä, joka symboloi pyhää tietoa ja mysteeriä. Tämä viittaa siihen, että hänellä on pääsy salattuihin tietoihin ja ikiaikaiseen viisauteen. Osa kääröstä on piilotettu hänen viittansa alle, mikä symboloi sitä, että kaikki tieto ei ole heti nähtävissä ja että jotkut totuudet on löydettävä syvemmän tutkimuksen kautta. Ylipapittaren valtaistuimen molemmin puolin on kaksi pylvästä, joista toisessa on kirjain B (Boaz) ja toisessa J (Jachin). Nämä pylväät symboloivat Salomon temppelin sisäänkäyntiä ja edustavat kaksinaisuutta: pimeää ja valoisaa, miestä ja naista, tiedettä ja mystiikkaa. Pylväät kuvaavat vastakohtien tasapainoa ja harmoniaa, sekä porttia syvempään ymmärrykseen ja henkiseen maailmaan. Ylipapittaren jaloissa on kuunsirppi, joka symboloi alitajuntaa, tunteita ja mystiikkaa. Kuu viittaa myös hänen kykyynsä hallita ja ymmärtää alitajuisia voimia. Hänen päähineessään on myös täysikuu, joka korostaa hänen yhteyttään kuun sykleihin ja intuitiiviseen tietoon. Ylipapittaren takana oleva verho on koristeltu granaattiomenilla ja palmunlehdillä, jotka symboloivat hedelmällisyyttä ja pyhyyttä. Verho erottaa näkyvän maailman näkymättömästä, mikä viittaa siihen, että Ylipapitar vartioi salattua tietoa ja mysteerejä. Nämä hedelmät liittyvät myös Persefoneen, joka vietti osan vuodesta alamaailmassa. Tämä yhdistää Ylipapittaren elämän ja kuoleman mysteereihin. Verhon takana näkyvä vesi symboloi tunteita, alitajuntaa ja henkistä puhtautta. Vesi on myös elämän lähde ja virtaa alitajunnan syvyyksissä, mikä viittaa siihen, että Ylipapitar on yhteydessä syvimpään viisauteen ja henkiseen tietoon.

Kortti kehottaa luottamaan omaan intuitioon ja kuuntelemaan sisäistä ääntä. Se viittaa siihen, että vastaus kysymyksiin löytyy sisältäsi, ei ulkoisista lähteistä. Ylipapitar korostaa intuitiota ja alitajunnan viisautta. Kortti kehottaa olemaan kärsivällinen ja odottamaan oikeaa hetkeä toimia. Tämä ei ole aika kiirehtiä tai tehdä hätäisiä päätöksiä, vaan aika olla hiljainen ja kuunnella.

Neptunuksen perääntyvä vaihe on alkanut. Neptunus on kalojen viimeisessä merkissä, sen viimeisessä asteessa ja viimeisissä minuuteissa. Neptunus on väljässä kolmiossa Merkuriukseen ja Venukseen, joten ajassa on erityislaatuista herkkyyttä. Neptunuksen ja Venuksen kolmio vahvistuu entisestään ensi viikon myötä. Torstaina 11.7. Venus siirtyy leijonan merkkiin.  Venuksen ja Khironin välinen neliö voi tuntua kivuliaalta ja hankalalta kuviolta. Vanhat muistot ja kipupisteet voivat herätä henkiin ja niistä voi olla vaikea päästä irti. On hyvä antaa vaikeille tunteille tarvittava aika ja huomio, jotta ne tulevat kohdatuksi ja sitä kautta pääsevät puhdistumaan paremmin. Uudenkuun aikaan voimme uusiutua yllättävän nopeassakin tahdissa.

"Masennus on kuin mustiin pukeutunut nainen. Jos se ilmestyy, älä aja sitä tiehensä. Kutsu se sisään, tarjoa sille tuoli, kohtele sitä vieraanvaraisesti ja kuuntele, mitä sillä on sanottavanaan. "-Carl Jung

Merkuriuksen ja Vestan konjunktio leijonan merkissä on oppositiossa perääntyvään Plutoon ja sekstiilissä Jupiteriin. Siinä missä Vesta symboloi omistautunutta sydämen liekkiä, Merkurius on utelias etsijä sekä sanansaattaja. Pluto laittaa parivaljakon kohtaamaan todellisen tarkoituksensa, jotta tiedämme mihin voimme kohdistaa voimamme paremmin. Se on kuin portinvartija, joka ei anna mennä vääristä ovista sisään. Sitä vastoin Jupiterin tuki saa meidät innostumaan ja etsimään entistä enemmän niitä tekijöitä, jotka ovat lähellä sydän ja mieltä. Kuvio voi olla varsin intohimoinen myös uusien oivallusten ja ajatuskuvioiden suhteen. Kun Jupiter on myös positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin nähden alamme nähdä niitä mahdollisuuksia, jotka ovat aikaisemmin olleet sumuverhon peitossa. Mahdollisuuksia saattaa olla enemmän kuin mitä olemme osanneet kuvitellakaan.

"Näkösi tulee selväksi vasta, kun voit katsoa omaan sydämeesi. Kuka katsoo ulos, näkee unia; joka katsoo sisälle, herää. "- Carl Jung

Kaunista Uudenkuun aikaa! Johanna

 


Teoskuva; Kalansielu, Johanna Vilén