-

Kasvavasta valosta Kevätpäiväntasaukseen

Pohdintoja ajasta

Keskiviikkona 20.3. kello 5:06 Aurinko siirtyy oinaan merkkiin ja on Kevätpäiväntasauksen aika. Kyseessä on astrologinen uusi vuosi, jolloin olemme saattaneet päätökseen jälleen yhden kierroksen ja olemme uuden kynnyksellä. Kevätpäiväntasaus on alkuvoimainen aika, jolloin luonto alkaa heräämään pimeän vuodenajan jälkeen. Myös me ihmiset alamme heräämään uuteen alkuun. Tämä on hyvä aika päivittää suunnitelmia sekä tarkistaa että olemme linjassa itsemme kanssa. On erityisen tärkeää tiedostaa mihin muutosvoimansa kohdistaa.

”Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan.”  — Sir Thomas Browne

 

 

Kevätpäiväntasauksen kartalla on Auringon ja Neptunuksen konjunktio, joka vaikuttaa oinaan energiaan herkistävästi. Yhteys uniin ja alitajuntaan vahvistuu. Auringon ja Kuun välinen tulikolmio tuo mukanaan luovuutta ja sisäisen lapsen riemua. Auringon ja Pluton välisen sekstiilin kautta aikaan tulee voimaa ja vaistonvaraisuutta.

Vestan ja Auringon välinen neliö muistuttaa kuinka tärkeä on keskittää energiansa, jotta suunta ei karkaa aivan käsistä. Ilman fokusta energia voi olla hallitsematonta ja saatamme haalia liian monia asioita ilman että keskitymme niistä yhteenkään kunnolla.

Fenix lintu symboloi ikuisuutta, kuolemattomuutta sekä jälleensyntymää. Fenix oli pyhälintu, joka eli tuhat vuotta kerrallaan. Kun hänen aikansa koitti, Fenix lensi Auringonjumala Helioksen temppeliin. Siellä hän paloi liekeissä tuhkaksi ja tuhkasta syntyi jälleen uusi Fenix lintu, joka palasi aavikolle rakentamaan uutta pesää. Fenix linnun tarina kertoo toivosta, jatkuvuudesta sekä kuinka voimme kulkea vaikeuksien kautta voittoon. Fenix linnun tavoin oinaan alkutuli on elinvoimaista ja elämäntäyteistä. Siinä missä kalojen merkki saattaa päätökseen kaikkien merkkien kierron, oinas avaa ovet uusille mahdollisuuksille. Se muistuttaa meitä rohkeudesta ja intohimosta elämää kohtaan. Oinaan ennakkoluulotonta pioneeri energiaa tarvitaan, jotta voimme lähteä elämäntäyteistä kevättä kohden.

Ennen Kevätpäiväntasausta Aurinko käy kalojen loppuasteet päätökseen. Energia voi olla vähintäänkin kaksinaista. Parhaimmillaan voimme antautua maailmankaikkeuden syliin ja levätä siinä tarvittavan hetken ennen uutta alkua. Jos taas yritämme tehdä enemmän kuin mihin voimavaramme riittävät, melankolia ja raskaat tunteet voivat tulla yllättävän vahvoina. Tarvitsemme normaalia enemmän lepoa sekä hyväksyntää ja myötätuntoa. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä.

”Onnen laita on kuin unen. Tiedämme siitä vasta, kun olemme siitä heränneet. Herätessäsi voit katsoa, mitä ympärilläsi jo on. Se on yleensä enemmän kuin mitä olemme osanneet ajatellakaan.” — Hans Ruin

 

 

Merkurius on oinaan merkissä ja konjunktiossa Kuunnoususolmuun sekä Khironiin. Voimme löytää uudenlaisen viisauden ja yhteyden elämän suuntaviivoihimme. Voimme myös ymmärtää paremmin elämän syy-yhteyksiä sekä saada kiinni haavoittuneen parantajan ymmärryksestä. Näin kykenemme näkemään, millaisia muutoksia meidän on tehtävä, jotta voimme kasvaa Kuunnoususolmua kohden. Tässä ajassa on hyvä panostaa henkilökohtaiseen kasvuun sekä sisäisen tasapainon löytämiseen.

Cereksen neliöt Kuunsolmuille, Merkuriukselle sekä Khironille muistuttaa kuinka tärkeä on tunnistaa omat tarpeensa. On hyvä tarkastella omia tavoitteita, unelmia ja arvoja, ja varmistaa että ne ovat tasapainossa ja linjassa omien tarpeiden ja toiveiden kanssa. Lilihtin kvinkunssi sitä vastoin tuo mukanaan kyseenalaistavaa energiaa. Haluamme löytää omannäköisen polkumme ja pistää itsemme likoon täysillä. Ajassa on itsenäistä, impulsiivista ja aloitteellista voimaa. Syntyvän tulen tuleekin antaa palaa, mutta samalla on hyvä tiedostaa sen intensiivisyys. Jos kynttilä palaa molemmista päistä, se kuluu nopeammin loppuun.

”Joka tietää olevansa harhateillä, ei ole pahasti eksynyt.” — Chuangtse

Marsin ja Vestan välinen kolmio on täyttä hengen paloa. Sisäisen soturi pääsee kuuntelemaan sydämensä ääntä ja löytämään elinvoimaisimmat ideat, joita toteuttaa. Kun Venus on kalojen merkissä ja konjunktiossa Saturnukseen voimme hyödyntää intuition ja konkretian yhteisvaikutusta. Venusta ja Saturnusta vastapäätä oppositiossa on perääntyvä Juno ja neliössä soturi jumalatar Pallas Athene. Ihmissuhdekuvioissa voi olla kitkaa ja saatamme pitää päämme asioissa, joilla ei välttämättä ole niin isoa väliä. On hyvä tunnistaa mistä lähteestä käsin mahdollinen paha olo kumpuaa ja voiko olla, että rajoitamme itseämme enemmän kuin ehkä tiedostammekaan. Venuksen ja Saturnuksen sekstiili Jupiteriin vapauttaa syntyvää voimaa ja auttaa laajentamaan niitä asioita, joihin olemme keskittäneet energiamme.

Kaiken kaikkiaan Kevätpäiväntasaus symboloi mahdollisuuksia uuden alkuun, intoa ja kasvua. Se on aika, jolloin on hyvä ottaa rohkeita askeleita eteenpäin omalla polullaan ja hyödyntää oinaan energian antamaa voimaa ja inspiraatiota.

"Jokaisessa alussa asuu taika, joka suojelee meitä ja kertoo kuinka meidän tulisi elää." —  Hermann Hesse

Kaunista kasvavan valon ja Kevätpäiväntasauksen aikaa! Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen