-

Diem perdidi. Olen hukannut päivän.

Pohdintoja ajasta

Torstaina 11.1. ollut Uusikuu tuntuu vielä viikonlopun ajan. Siinä olleet energiat ovat olleet hyvin intensiivisiä, mutta osa niistä vahvistuu entisestään ensiviikon myötä. Uudenkuun kartalla oli Auringon, Kuun ja Pluton konjunktio 9 asteen etäisyydellä. 20.1. Aurinko siirtyy vesimiehen merkkiin ja 21.1. Pluto vaihtaa merkkisijaintiaan samaiseen merkkiin. Torstaina ollut Uusikuu aktivoi uudenlaisen vaiheen, joka valmistelee ensiviikon muutoksiin.

Apollon oli Auringon jumalana kaikkinäkevä. Apollon symboloi luovaa elämänvoimaa, parantamista, tietoisuutta ja totuutta. Hän oli myös yhdeksän muusan eli taiteiden ja tieteiden jumalatarten johtaja. Nykyisin muusat liitetään enemmänkin taiteellisen inspiraation saamiseen. Mitä luova elämänvoima on? Se on jatkuvasti elävää, muuntuvaa ja liikkeessä olevaa. Se hakee suuntaansa ja valaisee sen, johon osuu. Apollon kulki taivaalla tulihevosten vetämissä vaunuissa ja toi valon maailmaan. Illan tullen hänen kaksoissisarensa Artemis, joka oli Kuun jumalatar, toi pimeyden.

Pluto eli Haades sitä vastoin on Manalan hallitsija. Haades ei suinkaan ole muita jumalia brutaalimpi. Pikemminkin häntä kartettiin kuolemanpelon ja synkkyyden vuoksi. Plutolla on iso rooli varjotyöskentelyssä, jossa tarkoitus on kohdata niitä asioita, joita vältämme kohtaamasta. Pluto opettaa kuinka varjot voivat olla tärkeitä opettajia ja kuinka voimme kohdata sokeita pisteitämme ja ottaa itsestämme terve sekä vastuullinen niskalenkki. Ei valoa ilman varjoja. Kaikessa on kyse tasapainosta.

”Tämä vastakkainasettelu on ensimmäinen rohkeuden koe sisäisellä tiellä, testi, joka riittää pelottamaan useimmat ihmiset, sillä kohtaaminen itsemme kanssa kuuluu epämiellyttävimpiin asioihin, joita voidaan välttää, kunhan pystymme projisoimaan kaiken negatiivisen ympäristöön. Mutta jos pystymme näkemään oman varjomme ja kestämään sen tietämistä, niin pieni osa ongelmasta on jo ratkaistu: olemme ainakin tuoneet esiin henkilökohtaisen alitajunnan. Varjo on elävä osa persoonallisuutta ja siksi haluaa elää sen kanssa jossain muodossa. Sitä ei voida kiistää olemassaolosta tai rationalisoida harmittomiksi. Tämä ongelma on äärimmäisen vaikea, koska se ei ainoastaan haasta koko ihmistä, vaan muistuttaa häntä samalla hänen avuttomuudestaan ja tehottomuudestaan." - Carl Jung

Nyt kun Aurinko valaisee Pluton merkkivaihdosta, se näyttää mitä syvimmissä alitajuisissa kerroksissa tapahtuu. Siinä missä valo symboloi logiikkaa, järkeä ja järjestystä, pimeyden kontolle jää vaikeammin tulkittava alitajunta sekä asiat, joita emme hahmota yhtä selkeästi. Pluton liike on hidas, joten se vaikuttaa vahvasti myös kollektiivisiin ja maailmanlaajuisiin asioihin. Silti jokaisella meren pisaralla on paikkansa. Muutokset alkavat meistä jokaisesta ja voimme kantaa kortemme kekoon tämän uuden ajan työstämisessä.

 

 

Viikonloppu vierähtää käyntiin Kirjekuori nimisellä suurkuviolla, jonka kärkenä Aurinko ja Pluto ovat. Kirjekuoressa on Kultainen suurkolmio, jossa on mukana Juno, perääntyvä Uranus sekä Aurinko. Juno on hyvin latautunut ennen lauantaina alkavaa perääntyvää vaihettaan. Maamerkkien välinen suurkolmio vakauttaa ajassa olevaa intensiivisyyttä, mutta samaan aikaan Uranuksen mukana olo sähköistää sitä. Auringon ja Pallas Athenen välinen sekstiili tuo aikaan selkeyttä ja viisautta, kun taas Auringon ja Neptunuksen välisen sekstiilin kautta saamme herkkyyttä ja kaunosieluisuutta. Aurinko valaisee vielä Kuunsolmut neliö aspektien myötä, joten elämänsuuntaviivoihin kannattaa panostaa.

"Mikä on elämän tarkoitus? Se oli kaikki - yksinkertainen kysymys; sellainen, joka taipui sulkeutuvan yhden vuoden aikana. Suuri ilmoitus ei ollut koskaan tullut. Suuri ilmoitus ei ehkä koskaan tullut. Sen sijaan oli vähän päivittäisiä ihmeitä, valaistumisia, otteluita, jotka löysivät odottamatta pimeässä; tässä oli yksi. "- Virginia Woolf, Majakka

Elämä menee eteenpäin niin kovaa vauhtia, ettemme aina ehdi edes huomaamaan sitä. Silti elämässämme on hetkiä, jolloin aika tuntuu pysähtyvän ja oivallamme jotain erittäin olennaista. Nämä oivallukset voivat muuttaa elämämme suuntaa varsin merkittävästi. Jotta kiireisen elämän vaatimukset eivät imaisisi meitä liian vahvasti mukaansa, on hyvä ottaa jokaiseen päivään edes pieni pysähtymishetki. Siihen hetkeen ei tulisi laitaa mitään etukäteisodotuksia tai toiveita. Antaa hetken kertoa sanomansa. Näin päivät eivät huku kaiken muun kiireen keskelle.

"Uneksija ja hänen unelmansa ovat samat... unessa henkilöityvät voimat ovat niitä, jotka liikuttavat maailmaa." -Joseph Campbell

 

 

Venus ja Ceres ovat konjunktiossa jousimiehen merkissä ja neliössä sekä Junoon että Neptunukseen. Ajallisesti heräämme tutkimaan omia ihmissuhdemalleja sekä tarpeitamme. Ovatko ihmissuhteemme kuinka ruokkivia? Tulemmeko kuulluksi ja nähdyksi? Mitä meillä on annettavana?

Venuksen ja Cereksen kolmiot Kuunnoususolmulle sekä Khironille ja sekstiilit Kuunlaskusolmulle nostavat esille mahdollisuuksia sekä näyttävät ne kasvusuunnat, jotka ovat arvomaailmamme mukaisia. On hyvä katsoa mitä työkalupakissa on jo olemassa, koska Kuunlaskusolmulla on lahjoja, joita voimme hyödyntää päästäksemme Kuunnoususolmua kohden.

Uranuksen kvinkunsseista Kuunlaskusolmulle sekä Venukselle, että Cerekselle muodostuu Jod suurkuvio. Uranuksen arvaamattomuus voi keikauttaa laivaa nopeassa tahdissa suuntaan, jos toiseen. Jokaisessa hetkessä on ikuisuuden siemen. Joskus yllättävät muutokset voivat näyttää asioiden uusia puolia, mitä emme ole aiemmin osanneet ajatella. Jos siis asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, kannattaa katsoa mitä sivuraiteilta löytyy.

”Olen eksyksissä, mutta ennätysajassa.” - Lentäjä jossakin Valtameren yllä 

Sunnuntaina 14.1. Merkurius siirtyy kauriin merkkiin, jossa Mars on ottamassa sitä vastaan. Marsin ja Saturnuksen välinen sekstiili vakauttaa ajassa olevaa levottomuutta jonkin verran. Sitä vastoin Marsin ja Jupiterin kolmio lisää innostusta ja energiaa. Mihin voimasi kohdistat?

Jos suunta on hakusessa, se ei haittaa. Voimme löytää unohdettuja avaimia, uusia oivalluksia ja kadotettuja päiviä yllättävistä paikoista.

Kaunista viikonloppua! Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen