-

Äitienpäivän ja viikonlopun tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Äitienpäivä vierähtää käyntiin Kuun ollessa omassa merkissään ravussa. Se ohittaa Vestan, joka symboloi omistautuvaa sydämen liekkiä. Vesta/Hestia oli yksi Olympoksen kahdestatoista jumalasta, ja hän oli tärkeä jumalatar kodin, perheen ja yhteisön tulen sekä pyhyyden suojelijana. Muinoin Roomassa Vestan papittaret pitivät ikuista tulta yllä. Vesta oli neitsytjumalatar, joka oli kuvattu yleensä sytyttämässä ja ylläpitämässä kotien tulta, joka symboloi kotien keskusta ja yhteyttä jumalalliseen. Astrologiassa Vesta on asteroidi, joka symboloi sitoutumista, omistautumista ja pyhyyttä. Vesta edustaa syvää omistautumista johonkin tiettyyn tarkoitukseen, asiaan tai ihmissuhteeseen. Se voi viitata myös kykyyn keskittyä ja omistautua jollekin asialle syvästi ja antautuneesti. Viikonlopun vierähtäessä maanantain puolelle Kuu on positiivisessa sekstiili aspektissa Venukseen, Aurinkoon, Uranukseen sekä Jupiteriin. Äitienpäivässä on tätäkin kautta oma pyhä tunnelmansa.

”Emme ole irrallisia tästä universumista. Ruumiimme ovat yksinkertaisesti vain pieniä pyörteitä aineen valtameressä. Aurinko, kuu, tähdet, sinä ja minä- kaikki vain pieniä pyörteitä.” -Swami Vivekananda

Apollon eli Aurinko on yksi mytologian merkittävimmistä jumalista. Apollonia pidettiin valon, Auringon ja totuuden jumalana. Hänet nähtiin symbolina valaistumiselle ja viisaudelle. Apollon oli tunnettu myös tiedon ja ennustusten jumalana sekä taiteiden ja musiikin suojelijana. Apollonia pidettiin myös parantumisen jumalana. Hänet nähtiin tautien parantajana ja lääketieteen suojelijana. Hänen poikansa Asklepios oli erityisen kuuluisa parantaja.  Apollonia kuvattiin usein nousevana aurinkona, joka valaisee maailmaa ja tuo valoa ja lämpöä. Hänen kaksoissisarensa Artemis oli Kuun jumalatar.

Vaikka Apollon tunnetaankin enemmän parantajan ja valon jumalana, hänen mytologiassaan on myös tapauksia, joissa hänet liitetään ruttoon ja erilaisiin tauteihin. Eräässä tarinassa kerrotaan, että Apollonin nuolet saattavat tuoda tautia ja kuolemaa, jos hän on vihainen tai loukkaantunut. Erityisesti kun Apollon oli vihainen ihmisten jumalille osoittamasta kunnioituksesta tai pikemminkin sen puutteesta, hän saattoi lähettää ruton tai taudin rankaisuna. Yksi tarinoista on hänen taistelunsa jättiläiskäärmettä Pythonia vastaan. Python oli jättiläismäinen käärme, joka oli syntynyt Gaian, maan jumalattaren, verestä. Python hallitsi Delphinian aluetta, ja Apollon tuli taistelemaan sitä vastaan. Apollon tappoi Pythonin nuolillaan ja perusti paikalle omaa pyhättönsä, joka tunnetaan nimellä Delphinian temppeli. Tämä tarina symboloi valon ja järjestyksen voittoa pimeydestä ja kaoottisuudesta. Astrologiassa Aurinko on yksi keskeisimmistä taivaankappaleista. Se edustaa yksilön perusolemusta, persoonallisuutta ja elämänvoimaa. Aurinko symboloi identiteettiä, tarkoitusta ja itsetietoisuutta.

 

 

Ajallisesti Auringon toisella puolella on Venus ja toisella puolella Uranus sekä Jupiter. Nämä kaikki ovat härän hedelmällisessä maamerkissä. Aurinko valaisee sen mihin osuu, joten nyt on oivallinen aika tarkistaa oman arvomaailman suuntaviivat ja olemmeko linjassa itsemme kanssa. Kolmiot Lilithille sekä Cerekselle saa aikaan maamerkkien suurkolmion. Feminiiniset jumalattaret yhdistävät voimansa ja tukevat eheytymistä ja voimaantumista. Venuksen sekstiilit Saturnukselle ja Vestalle auttavat kohdistamaan energiansa tietoisemmin Venuksen alaisiin teemoihin, kuten esimerkiksi osaammeko nauttia elämästä, onko siinä tarpeeksi asioita, jotka ovat arvojemme mukaisia sekä millaisia tärkeimmät ihmissuhteemme ovat.

Sitä vastoin Uranus oli taivaan jumala ja Gaian, maan jumalattaren, puoliso. Uranus edusti taivasta, joka peitti maan, ja hänen ja Gaian yhteisiä jälkeläisiä olivat esimerkiksi ensimmäinen sukupolvi jumalia, kuten titaanit ja kykloopit. Uranus symboloi luomisen voimaa ja taivaallista isyyttä. Hän oli jumalista ensimmäinen, syntynyt itsestään tyhjyydestä, ja hän edusti alkuvoimaa maailmankaikkeudessa. Mytologiassa Uranus kuitenkin joutui konfliktiin omien lastensa kanssa. Gaian luodessa hirviöitä ja jättiläisiä, Uranus piti heitä rumina ja vangitsi heidät maan uumeniin. Tämä teko suututti Gaian, joka pyysi poikaansa Saturnusta/Kronosta kukoistamaan Uranuksen. Astrologiassa Uranus symboloi yllätyksiä, mullistuksia, omaperäisyyttä ja vallankumouksellisia muutoksia. Se edustaa radikaalia ajattelua ja vapautta perinteisistä rajoituksista. Uranus liitetään myös kekseliäisyyteen, innovaatioihin ja teknologian kehitykseen. Ajallisesti Uranuksen kautta voi tulla odottamattomia ja äkillisiä tapahtumia elämään ja se saattaa kääntää asioita ylösalaisin.

Jupiter on yksi antiikin roomalaisen ja kreikkalaisen mytologian tärkeimmistä jumalista. Roomalaisessa mytologiassa hänet tunnetaan Jupiterina ja kreikkalaisessa vastineessaan Zeuksena. Jupiter on yksi mahtavimmista ja tunnetuimmista jumalista. Hänet kuvataan ylijumalana, joka hallitsee muita jumalia sekä ihmisiä ja joka valvoo taivasta ja maata. Jupiterin mytologinen merkitys liittyy taivaan ja vallan jumalaan, kun taas astrologiassa se symboloi kasvua ja laajentumista. Jupiter edustaa onnea, vaurautta, filosofiaa ja oikeudenmukaisuutta. Se on suurin planeetta aurinkokunnassa ja sen koko vastaa sen roolia astrologiassa – se symboloi suureellisuutta, optimistisuutta ja runsautta. Jupiterin sijainti syntymäkartalla voi viitata yksilön elämänalueisiin, joissa hänellä on luontainen onni, kyky laajentua, kasvaa ja menestyä. Jupiter-aspektit voivat osoittaa hyvää onnea, vaurautta ja mahdollisuuksia, kun taas ne voivat merkitä myös liiallista optimismia, liiallista tuhlaavaisuutta tai asioita, jotka karkaavat käsistä ja joissa menemme liiallisuuksiin.

Kun ajassa yhdistyy härän merkin maadoittava vakaus ja tahdonlujuus Uranuksen ja Jupiterin laajentaviin energioihin, meillä on mahdollisuus saada semmoisista onnenkantamoisista kiinni, joka ravitsevat sydäntämme monin eri tavoin.

”Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.” -Richard LeGallienne

Kaunista viikonloppua ja äitienpäivää! Johanna

 


Teoskuva; Saraeleni Miinin; Gaia