-

Ympyrä sulkeutuu

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 17.3. Venus siirtyy härän merkkiin, jossa se on luonnollisessa omassa merkkisijainnissaan. Sunnuntaina 19.3. Merkurius siirtyy oinaan merkkiin ja heti perään maanantaina 20.3. Aurinko siirtyy oinaan merkkiin kello 23:25 eli on Kevätpäiväntasauksen aika. Tämä aloittaa astrologisen uuden vuoden. Tiistaina 21.3. kello 19:23 on Uusikuu oinaan merkissä ja torstaina 23.3. Pluto siirtyy vesimiehen merkkiin. Viikko pitää sisällään paljon uusia alkuja!

"Tänään meidän on opittava palaamaan sopusointuun luonnon viisauden kanssa ja oivaltamaan jälleen veljessuhteemme eläinten sekä veden ja meren kanssa." - Joseph Campbell

Ennen Kevätpäiväntasausta Aurinko käy kalojen merkin viimeiset asteet läpi. Neptunus, Aurinko ja Merkurius ovat konjunktiossa. Neptunus on kalojen hallitseva planeetta, joten veden voimat jylläävät sen mukaisesti. Pluton sekstiilit edellä mainituille tekijöille tukee syvänmeren sukellusta, josta nousemme pintaan alkuviikosta. Minkälaisia aarteita Poseidonin valtakunnasta löytyykään, jää nähtäväksi.

Siinä missä kalojen merkissä sulaudumme suurempaan kokonaisuuteen ja maailmankaikkeuden syliin tai kohtutilaan, oinas laukaisee synnytyksen ja uuden elinvoimaisen alun. Oinas aloittaa uuden astrologisen kierron kevätpäiväntasauksesta vuodeksi eteenpäin. Kevätpäiväntasauksella on ollut kautta aikojen suuri merkitys. Siihen on liitetty uudestisyntyminen, puhdistautuminen sekä vahvistuva elämänvoima. Siemen, joka on istutettu maan pimeyteen, kasvaa valoa kohden ja saa uuden muodon.

Kevätpäiväntasauksen kartalla on Auringon ja Merkuriuksen konjunktio. Seuraavana päivänä on Uusikuu, jolloin mukaan komppaniaan tulee Kuu. Oppositiossa on perääntyvä Ceres. Marsin neliöt kaikille edellä mainituille tekijöille täydentää tästä T-ristikuvion. Kun Mars voimat aktivoituvat, ne voivat olla ärhäköitä.

 

 

Oinas on eläinradan ensimmäinen merkki. Se pitää sisällään valtavan alkuvoiman ja intensiivisyyden. Voit ajatella kuinka luonto herää henkiin talven jälkeen. Se voi puskea asfaltinkin läpi. Tämä elinvoima on heräämässä myös meissä.

Marsin ja Pluton välinen kvinkunssi saattaa vaikuttaa puolustusmekanismeihin yllättävällä tavalla. Jos tuntuu että on vaikea rentoutua, on hyvä purkaa energiaa rakentavalla toiminnalla. Marsin ja Saturnuksen välinen kolmio tukee päämäärätietoista toimintaa, kun vain saamme ensin paineet ja jännitteet purettua.

Muinaisessa Egyptissä Mars liitettiin läheisesti Amon-Ra jumalaan. Amon-Ra oli luovuuden sekä hedelmällisyyden jumala, jota maanviljelijät ja maataloustyöntekijät palvoivat. Hänet kuvattiin miehenä, jolla oli pässin pää. Oinasta symboloi myös kultainen pässi Ram, joka osasi lentää. Kreikkalaisessa mytologiassa Mars on sodanjumala. Roomalaisessa mytologiassa se on elämää ylläpitävä, rakentava sekä kokoava hahmo. Näiden välisestä tasapainosta on kyse, kun ajattelemme kuinka fyysinen elämänvoima virtaa kauttamme. Tiedostamattomassa mielessä̈ on ikiaikaista viisautta ja tietoa, jota voi valjastaa käyttöön. Kun keskitämme energiat oikeisiin asioihin akkumme latautuvat ja luova mieli pääsee avaamaan uusia polkuja.

"Tunteita voisi verrata tuleen. Ilman tulen tietoista käyttöä nykyajan yhteiskunta olisi mahdoton, ja jokainen tietää mitä tapahtuu, jos tuli palaa ilman minkäänlaista kontrollia. Tiedostetut tunteet toimivat meidän puolestamme ja tiedostamattomat meitä vastaan. " - Antti Heikkilä

 

 

Venus ja Juno ovat härän merkissä Kuunnoususolmulla. Saturnuksen sekstiilit Venukselle, Junolle sekä Kuunnoususolmulle ja kolmio vaa`an merkissä olevalla Kuunlaskusolmulle tukee arvomaailman ja oman näköisen elämän juurruttamista. Sitä vastoin Pluton neliöt Kuunsolmuille, Junolle ja Venukselle voi tuntua paineelta, joka pistää meidät tarkistamaan elämämme suuntaviivoja suurennuslasilla. Mihin haluat keskittää energiasi? Jos nyt voisit aloittaa puhtaalta pöydältä̈, mitä̈ asioita ottaisit mukaan? Mistä asioista olisit valmis luopumaan? Mitä̈ uusia asioita tarvitsisit tukemaan muutosta?

"Uneksija ja hänen unelmansa ovat samat... unessa henkilöityvät voimat ovat niitä, jotka liikuttavat maailmaa." -Joseph Campbell

Kun Merkurius on mukana Uudenkuun syntymässä, voimme käyttää sitä avaimena uusin ratkaisuihin. Merkurius toimii siltana alitajunnan ja päivätietoisuuden välillä. Mytologiassa Merkuriusta edustaa Hermes, jolla oli lupa kulkea taivaan, maan ja manalan välillä. Merkurius on nopea kuin elohopea ja siitä on vaikea saada otetta. Se on kuin maagikko, joka muuttaa näkymättömän näkyväksi. Ajattelumme määrittää elämäämme enemmän kuin uskommekaan. Joskus oivallukset voivat muuttaa elämän suuntaa nopeammin kuin huomaammekaan.

"Jokainen uloskäynti on sisäänkäynti johonkin muuhun. "- Tom Stoppard

Uusien tuulien sävyttämää viikonloppua sekä Kevätpäiväntasausta ja Uudenkuun aikaa! <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen