-

Viimeistelevä Kuun vaihe

Pohdintoja ajasta

Viikonloppu vierähtää käyntiin Auringon ja Marsin kolmiolla perääntyvään Khironiin. Tämä eheyttävä kuvio on kuin balsamia haavoille, vaikka ajassa on omat haasteensakin. Kuun kierrossa on alkanut viimeinen neljännes ennen keskiviikkona 13.12. olevaa Uudenkuun aikaa. Viikonlopun aikana Kuu etenee Kuunlaskusolmulta ohittaen Venuksen ja Pallas Athenen sekä alkavalla viikolla Cereksen ja Marsin.

”Hiljaisen mielen ympärillä on koko maailmankaikkeus. ” — Chuangtse

 

 

Kuu on nopea liikkeinen. Liikkuessaan se aktivoi isommat kuviot ja niihin liittyvän verkoston. Venuksen ja Pallas Athenen konjunktio skorpionin merkissä on kaksiteräinen miekka. Parhaimmillaan se auttaa näkemään elämän suuntaviivoja selkeämmin sekä laajemmasta perspektiivistä. Voimme tutkia ihmissuhteita, arvomaailmaa sekä mielekkyyttä syvällisellä tasolla ja löytää uusia tapoja solmukohtien avaamiseen. Haasteisiin taas liittyy liian kylmäpäinen ajattelu, jossa saatamme vetää monia mutkia suoriksi liian yksioikoisella tavalla.

Merkuriuksen ja Venuksen sekä Pallaksen välinen sekstiili kirkastaa ajattelua entisestään ja toimii hyvänä tukena päätösten teossa. Lilithin sekstiili Venukselle ja Pallakselle sekä kolmio Merkuriukselle tuo mukanaan voimaa sekä kykyä kyseenalaistaa olemassa olevia (omiakin) näkemyksiä. Perääntyvän Jupiterin kolmiot Merkuriukselle sekä Lilithille toimivat inspiroivana ja intohimoisena yllykkeenä omaa voimaa etsiessä. Sisäistä paloa ei suinkaan vähennä Venuksen sekä Pallaksen oppositio Jupiterille. Jupiter on Pallaksen isä, jota Pallas uhmasi syntyessään tämän päästä täydessä sotavarustuksessa. Heidän välisensä suhde oli hyvin läheinen ja Pallas kulkikin isänsä mukana taisteluissa. Pallas oli immuuni Venuksen manipuloivalle puolelle. Kyseinen oppositio toimii Leija suurkuvion runkona ja ajallisesti on hyvä miettiä sisäisiä ristiriitoja, jotka estävät onnistumasta itselle tärkeissä asioissa. Jupiterin laajentava salama valaisee ne kohdat, joissa emme ole linjassa itsemme kanssa.

"Suuria asioita ei saavuteta lihaksilla, nopeudella tai fyysisellä näppäryydellä, vaan pohdinnalla, luonteenvoimalla ja arvostelukyvyllä." — Marcus Tullius Cicero

 

 

Merkurius on varjoalueella ennen 13.12. alkavaa perääntyvää vaihetta. Se varmistelee selustaa, jotta tulevat muutokset palvelevat myös suurempaa kokonaisuutta. Perääntyvän vaiheen aikana käännymme hieman enemmän sisäisen valon äärelle ja se on oivallista aikaa saattaa keskeneräisiä asioita päätökseen. Katvealueen aikana aloitamme tämän kertaiseen perääntyvään jaksoon liittyvän inventaarion.

Alku viikosta Kuu ohittaa myös Cereksen sekä Marsin. Tässä Vanhan kuun vaiheessa saatamme olla jo hieman uupuneita, mutta Mars antaa potkua jatkaa eteenpäin. Ceres vakavoittaa tunnelmaa muistuttaen meitä elämän rajallisuudesta sekä tarpeistamme. 

Etsin, etsin suurta tulta.
Itsekö elämä oisit
tuli suuri tummumaton,
valkea iänikuinen?

-L. Onerva, Etsijä

 

 

Kun pääsemme keskiviikkoon, alkaa uusi vaihe. Vanhan kuun vaihe on jäänyt taakse ja uudet tuulet puhaltavat. Uusikuu syntyy kello 1:31 Auringon ja Kuun ollessa jousimiehen merkissä. Uudenkuun kartalla on Neptunuksen neliö Auringolle sekä Kuulle. Vaikka jousimies on tulimerkki ja Marsin mukana olo lisää energiaa entisestään, Neptunuksen sumut sekoittavat pakkaa. Neptunuksen perääntyvä vaihe on päättynyt ja olemme vielä sen palautuvissa jälkimainingeissa. Tämän kautta ajassa on hautuvaa ja hämmentävää tunnelmaa.

Perääntyvän Uranuksen kvinkunssi Auringolle sekä Kuulle on luonteeltaan arvaamaton ja nopea. Siinä missä Mars tuo Uudenkuun aikaan voimaa ja Neptunus puudutusta, Uranuksen kautta saamme hallitsemattomia sähköpurkauksia. Ei kannata ihmetellä, jos energiat vaihtelevat ääripäästä toiseen. Jos selviytymisestä̈ on tullut liian normaalia, tarvitaan aikaa asettua uudenlaiseen vaiheeseen. Joskus on hyvä harhailla, jotta voi löytää odottamattomia asioita.

”Joka tietää olevansa harhateillä, ei ole pahasti eksynyt.” — Chuangtse

Voimauttavaa viikonloppua! Johanna

 

Teoskuva; Emmi Vuorinen