-

Venuksen muodonmuutos

Pohdintoja ajasta

Auringon, perääntyvän Venuksen ja Lilithin konjunktio leijonan merkissä on mielenkiintoisessa vaiheessa. Sunnuntaina 13.8. on tarkka Auringon ja Venuksen konjunktio, jolloin Venus pääsee syntymään omassa voimassaan uudelleen. Auringon ja Venuksen kohtaamista kutsutaan Venuksen syntymäksi. Uuden kierron alussa, Venus nousee aamutähdeksi.

Venuksen kiertäessä Auringon ympäri, joka kahdeksas vuosi täydentyy viisisakaraista tähteä tai viisiterälehtistä ruusua symboloiva kuvio.

  • Venuksen kierto eläinradan ympäri on noin 18 kuukautta eli puolitoista vuotta. Venuksen ja Auringon konjunktio tapahtuu puolentoista vuoden välein ja se pitää sisällään kaksi eri vaihetta. Näiden vaiheiden väli on 9 kuukautta.
  • Aamutähti eli Fosforos tai Lucifer. Venuksen alakonjunktion aikana (Venus on maapallon ja Auringon välissä) Venus on aina perääntyvässä vaiheessa. Tämä vastaa Uudenkuun vaihetta. Venus härän merkissä.
  • Iltatähti eli Hesperos. Venuksen yläkonjunktion aikana (Aurinko on Venuksen ja maapallon välissä) Venus on aina etenevässä vaiheessa. Tämä vastaa Täydenkuun vaihetta. Venus vaa`an merkissä.
  • Näistä konjunktioista muodostuu viisisakaraista tähteä tai viisiterälehtistä ruusua symboloiva kuvio. (Pitää sisällään viisi 72 asteen kvintiiliaspektia).
  • Jokaisen terälehden konjunktioiden välillä on noin 18 kuukautta. Jotta kukan kaikki viisi terälehteä ovat valmiina se kestää 8 vuotta. Kun tämä kerrotaan viidellä, saamme 40 vuoden Venus jakson, jossa Merkurius tulee kiertoon mukaan.

 

 

Kun Venuksen perääntyvä vaihe alkoi 23.7. siitä 13.8. saakka on irti päästämisen ja luopumisen aika.

Venuksen sumerilainen vastine on Inanna, joka oli rakkauden, runsauden, hedelmällisyyden sekä sodan jumalatar. Venuksen sykli symboloi Inannan muodonmuutoksen eri vaiheita. Ensin Inanna menee alamaailmaan tavatakseen sisarensa Ereshkigalin, joka on alamaailman kuningatar. Ennen kun hän pääsee perille, hänen on kuljettava seitsemän portin läpi. Jokaisen portin kohdalla hänen on luovuttava jostain tavarasta, korusta tai vaatteesta.

Tämän jakson aikana meidän on puntaroitava uudelleen mikä on elämässämme tärkeintä, rakkainta ja arvokkainta. Kun katsomme elämäämme taaksepäin, voimme nähdä syy-yhteyksiä laajemmasta perspektiivistä käsin. Voimme luopua ja päästää irti asioista, jotka eivät palvele meitä enää.

”Valveilla olevilla yksi yhteinen maailma, mutta nukkuessaan jokainen kääntyy omaan maailmaansa.” - Herakleitos

13.8. syntyvä uusi Venus avaa ovet uusille aluille ja vapauttaa energiaa. Tämä vaihe symboloi Inannan ja hänen sisarensa valtataistelua, josta seuraa Inannan kuolema. Hänen kuollessaan myös luonto kuolee. Lopulta veden ja maan jumala Ean avulla hän syntyy uudelleen ja palaa maan päälle. Sisäisten varjojen kohtaamisesta seuraa vapautuminen ja uudelleen syntymä. Tämä on alku, jonka kautta voimme ohjautua uudelleen ja määritellä niin omanarvontunteita kuin perusarvoja, että rakkauteen liittyviä teemoja, ihmissuhteita sekä sosiaalisuutta.

Auringon, Venuksen ja Lilithin konjunktion ja perääntyvän Khironin välinen kolmio on eheyttävä tuki, joka helpottaa muutosvaihetta. Sen avulla voimme ymmärtää syvemmällä tasolla asioissa olevia kerroksia. Sekstiilit Vestaan ja Cerekseen vievät sydämen äärelle ja tukevat omistautumista sekä niiden asioiden näkemistä, jotka ruokkivat ja vahvistavat meitä. Sitä vastoin neliö Uranukseen on kaksiteräinen miekka. Parhaimmillaan se tukee vapautumista ja irti päästämistä, mutta haasteena voi olla liiallinen kapinointi tai tarve tehdä asioita haluamallaan tavalla, vaikka se ei tukisikaan kasvua eikä tulevaisuutta.

Keskiviikkona 16.8. kello 12:38 on Uusikuu leijonan merkissä, jolloin Aurinko, Kuu, perääntyvä Venus ja Lilith muodostavat stelliumin. Sitä ennen käymme Vanhankuun vaiheen päätökseen, joten ajassa on sitäkin kautta vanhan ja uuden välistä muodonmuutosta.

"Näkösi tulee selväksi vasta, kun voit katsoa omaan sydämeesi. Kuka katsoo ulos, näkee unia; joka katsoo sisälle, herää. "- Carl Jung

 

 

Uudenkuun kartalla vahvistuu Auringon, Kuun, Venuksen ja Lilithin kolmio Kuunnoususolmulle sekä sekstiili Kuunlaskusolmulle. Myös perääntyvän Pluton neliöt Kuunsolmuille sekä perääntyvän Neptunuksen kvinkunssi Kuunlaskusolmulle tuo lisävärinsä aikaan. Ajassa oleva paine on kova. Saatamme kokea normaalia vahvempaa uupumusta, mutta samaan aikaan tuntea, että olemme jonkin uuden kynnyksellä. Joseph Campbellin sankarin matkalla sankari kohtaa varjonsa, kun hän kohtaa hirviön.

"Sielun paikka on paikka, jossa sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat."- Joseph Campbell

Merkurius, Pallas Athene ja Mars ovat konjunktiossa neitsyen merkissä. Voimakolmikon kolmiot Jupiteriin, Uranukseen sekä Plutoon, saa aikaan kultaisen kolmion. Oppositio Neptunukselle täydentää siitä leija suurkuvion. Neliöt Vestalle ja kvinkunssi Khironille sekoittavat pakkaa. Vaikka ajassa on viisautta, joka tukee oikeanlaiseen toimintaan keskittymistä, häiriötekijöiden vuoksi on vaikea tunnistaa mikä on missäkin hetkessä olennaisinta. Tällöin tulee vetäytyä sisäisen pyhäkön äärelle ja antaa pölyn laskeutua. Sen jälkeen pääsemme takaisin syvän viisauden tilaan.

Kun Aurinko on leijonan merkissä ja Sirius nousee taivaalle, Orionin vyö on linjassa Gizan pyramidin kanssa, on Leijonanportin aika. Leijonanportti on auennut 26.7 ja se sulkeutuu 12.8.2021. Energia on ollut vahvimmillaan 8.8. Muinaisessa Egyptissä tätä pidettiin pyhänä aikana. Sirius nousi samaan aikaan Niilin tulvan kanssa, joka ravitsi maata ja teki siitä hedelmällisen.

Sirius edustaa henkistä Aurinkoa, kirkasta tietoisuutta, viisautta, edistyksellisyyttä, parantavaa energiaa ja lempeää ymmärrystä. Ajassa on irti päästämisen ja vapautumisen lisäksi sydämen äänen tunnistamisen ja parantumisen kulta-aikaa. Nyt on otollinen aika sekä puhdistaa että ravita sieluaan sekä keskittyä tarkistamaan ja vahvistamaan omaa sielun suunnitelmaa. Mitkä asiat ovat lähellä sydäntäsi?

Kun Michelangelolta kysyttiin, miten hän on osannut luoda jotain niin kaunista kuin Daavidin patsaan, hän vastasi: ` En minä luonut Daavidia. Hän oli koko ajan sen valtavan marmorijärkäleen sisällä. Minun piti vain kaivertaa hänet esiin. `

Uusiutuvaa viikonloppua sekä tulevaa viikkoa! <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen