-

Vanhan Kuun vaiheen viimeistelevät tunnelmat

Pohdintoja ajasta

Auringon ja Jupiterin tarkka konjunktio oinaan merkissä on ohi, mutta saamme edelleen nautiskella sen jälkilämmöstä. Auringon ja Vestan konjunktio alkaa pikkuhiljaa vahvistua. Vesta siirtyy härän merkkiin lauantaina 15.4.

Auringon ja Pallas Athenen välinen neliö voi aiheuttaa levottomuutta ja tahtojen taisteluja. Se muistuttaa kuinka tärkeä on tarkistaa, mihin elämänvoimansa kohdistaa. Neliöt ovat luonteeltaan aktiivisia. Aurinko oinaan merkissä alkuvoimainen, joten Pallaksen neliö voi selkeyttää ja auttaa näkemään asioita hieman laajemmasta perspektiivistä.

Auringon ja perääntyvän Cereksen välinen kvinkunssi muistuttaa levon tarpeesta ennen ensiviikolla olevaa Uudenkuun aikaa. Sitä ennen käymme läpi Vanhan Kuun vaihetta, joka voi välillä olla uuvuttavaa. Myös Venuksen kvinkunssi Kuunlaskusolmulle voi nostaa menneisyyden kipeitä kokemuksia pintaan. Venuksen ja Saturnuksen välinen neliö voi tuntua vaativalta ja paikoin jopa nostaa elämässä olevia rajoitteita näkyviin. Tällöin on hyvä muistaa, ettei ne ole etiäisiä tulevaisuudesta, vaan pikemminkin muistijälkiä menneisyydestä. Venuksen ja Pluton kolmio tukee muutosta ja irti päästämistä. Kun Venus on kaksosten merkissä, sen uusiutumiskyky on nopeaa.

”Onni on perhonen, jota tavoitteleva ei saa kiinni, mutta joka saattaa laskeutua hiljaa istuvan päälle.” — Nathaniel Hawthorne

 

 

Torstaina 20.4. kello 7:12 on Uusikuu oinaan merkissä ja Auringonpimennys. Aurinko ja Kuu ovat kriittisessä 29 asteessa. Samana päivänä Aurinko siirtyy härän merkkiin. Uudenkuun kartalla on Kuun, Auringon, Vestan ja Kuunnoususolmun konjunktio. Kun mukaan otetaan oppositiossa oleva Kuunlaskusolmu sekä Pluto ja Ceres, tästä muodostuu suuri risti kuvio.

Saturnuksen sekstiili Kuunyläsolmulle ja kolmio Kuunalasolmulle vakauttaa ja maadoittaa. Saturnus liittyy päämäärätietoisuuteen ja sinnikkyyteen. Se on myös ajan vartija. Ehkä voimme ymmärtää menneisyyttä ja rakentaa tulevaisuutta paremmin, jos vain uskallamme kohdata ajassa olevat haasteet sekä varjot.

”Varjo on moraalinen ongelma, joka haastaa koko egopersoonallisuuden, sillä kukaan ei voi tulla tietoiseksi varjosta ilman huomattavia moraalisia ponnisteluja. Sen ymmärtäminen edellyttää persoonallisuuden pimeiden puolien tunnistamista läsnä oleviksi ja todellisiksi. Tämä teko on olennainen edellytys kaikenlaiselle itsetuntemukselle. ”-Carl Jung

Marsin ja Khironin välinen neliö voi muistuttaa haavoittavista kokemuksista sekä niihin liittyvistä tunteista. Khironin viisaus on saavutettu kovalla työllä, joten on tärkeä nähdä asiat, joissa olemme menneet eteenpäin. Jokainen askel oikeaa suunta kohden on tärkeä ja parhaimmillaan se muuttaa elämänrakenteita pysyvästi.

 

 

"Minulla ei ole erityistä lahjakkuutta. Olen vain intohimoisen utelias." - Albert Einstein

Merkurius on härän merkissä ja Uudenkuun kartalla konjunktiossa Uranukseen. Merkuriuksen perääntyvä vaihe alkaa perjantaina 21.4. joten se on jo pikkuhiljaa hidastamassa tahtiaan. Tämä on mielenkiintoinen yhdistelmä nopeita oivalluksia ja hitaita hetkiä, jossa asiat eivät välttämättä sujukaan toivotulla tavalla. Juuri näistä asioista voi muodostua aivan uudenlaista viisautta ja oivalluksia. Merkuriuksen ja Marsin välinen sekstiili tukee syntyneiden asioiden toteuttamista käytännöntasolla. Mukaan tarvitaan myös kärsivällisyyttä.

"Tarinan loppu muuttaa sitä edeltäneiden tapahtumien merkityksen. " -Mary Catherine Bateson

Kaunista Vanhan Kuun aikaa ja viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Saraeleni Miinin