-

Valovoimaista juhannuksen aikaa

Pohdintoja ajasta

Takana on keskiviikkona ollut kesäpäivänseisaus, jonka jälkitunnelmia voimme nautiskella koko juhannuksen ajan. Seisaus- ja tasauspäivät määrittelevät aina päivästä alkavan kolmen kuukauden jakson, joten ne avaavat portit pidemmälle ajanjaksolle.

Auringon ja Junon konjunktio korostaa ajallisesti ihmissuhteita, neuvotteluja sekä kommunikointia. Auringon ja Junon kolmio perääntyvälle Saturnukselle sekä Kuunlaskusolmulle muodostaa kultaisen kolmion. Kun mukaan otetaan härän merkissä oleva Kuunnoususolmun ja Jupiterin konjunktio, tästä muodostuu leija suurkuvio.

 

 

Neptunuksen neliö Auringolle ja Junolle toimii kuin matalapaine tai puudutuspiikki. Vaikka aika on monin tavoin hedelmällinen ja runsas, välillä voi olla vaikea päästä siihen kiinni. Painetta lisää myös perääntyvän Pluton kvinkunssi Auringolle sekä Junolle. Auringon symboliikkaan liittyy elämänvoima, luovuus, itseilmaisu ja itsensä toteuttaminen sekä sisäisen lapsen puhtaasti loistava sydän. Jos nämä energiat ovat tukkiutuneet, olo voi olla kuin villieläimellä häkissä. Siinä missä Aurinko on kesäpäivänseisauksen aikaan korkeimmillaan, se valaisee maailmanpuun ja näyttää meille korkeimmat mahdollisuudet sekä kasvusuunnat. Emme voi seurata kenenkään muun unelmia ja kokea täyttymystä, vaan tällöin olemme oman elämän sivuraiteilla. Se on meille kaikille tuttua, koska se on osa kehitystä. Siihen tilaan ei silti kuulu tottua, eikä sitä tule pitää liian normaalina. Elämänvoima on lahja, joka on annettu joka ikiselle.  Se on kartta, joka löytyy meistä itsestämme ja jota seuraamalla pääsemme omaan voimaamme.

”Jokaisen elämä on taivalta itsensä luo.” -Hermann Hesse

 

 

Cereksen, Pluton ja Vestan välisistä kolmioista muodostuu kultainen kolmio suurkuvio, jonka Neptunus täydentää leijaksi.

Pluton neliöt Kuunsolmuille voi tuntua vaativalta. Saatamme miettiä liian intensiivisesti elämän suurimpia mysteereitä sekä merkityksellisyyttä. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä, joten jos emme anna alitajunnalle tilaa kypsyttää asioita rauhassa, meillä ei ole tilaa rakentaa kestäviä rakenteita. Välillä tarvitsemme aikaa ja tilaa vain olla, jotta voimme ladata akkumme.

" Kaikessa kaaoksessa on kosmos, kaikissa epäjärjestyksissä salainen järjestys. " –Carl G. Jung

Pallas Athene, Lilith, Mars ja Venus ovat konjunktiossa leijonan merkissä. En lisännyt karttaan tällä kertaa Lilithiä, koska se ei mahtunut symbolina mukaan. Lilith on Kesäpäivänseisauksen aikaan samassa asteessa Marsin kanssa.

Uranuksen neliöt Pallakselle, Lilithille, Marsille sekä Venukselle tuo aikaan vauhdikkaan lisän. Voi olla vaikea rauhoittua ja ylivirittyneisyys saattaa paikoin jopa karata käsistä. Khironin kolmioiden myötä voimme löytää oikeanlaista voimaa ja parantavaa energiaa. Jos rauhoittuminen tuntuu vaikealta, energiaa voi purkaa johonkin tekemiseen, josta nauttii ja joka ei hajota tai sekoita voimavaroja.

”Muinaiset egyptiläiset uskoivat, että kissat säilöivät itseensä auringonvaloa silmiensä kautta. Öisin auringonvalo heijastui niiden silmistä ja niin kauan kuin kissan silmät hehkuisivat öisin, oli toivoa, että aurinko nousisi myös seuraavana päivänä.”

Venus on varjoalueella ennen 23.7. alkavaa perääntyvää vaihettaan. Siinä missä ravun merkki vahvistaa sisäistä turvaa ja kotia, leijona opettaa näkemään, niin toisissamme kuin myös itsessämme olevaa valoa ja toimimaan siitä valosta käsin. Jokainen ihminen on uniikki ja täysin korvaamaton. Tässä maailmassa ei ole koskaan liikaa sydämen voimaa. Sitä vahvistamalla voimme laittaa hyvän kiertämään. Voi olla, että sitä kautta näemme kaiken tarvittavan.

”Elämässä ei ole kyse itsensä löytämisestä, vaan itsensä luomisesta. ” - George Bernard Shaw

Lempeää juhannuksen aikaa! <3 Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen, Maailma muuttuu