-

Vaeltajan sydän

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 27.1. Venus siirtyy kalojen merkkiin. Merkkirajan toisella puolella olevan Saturnuksen ote väljenee. Venuksen ja Lilithin välinen kvinkunssi pistää feminiiniset energiat tiukkaan puristukseen.

”Moni juuttuu nopeaan
tapaan täältä matkustaa
taidan vielä vaeltaa ja odottaa”

Merkuriuksen ja perääntyvän Pallaksen oppositio sekä neliöt Khironille muodostavat T-risti kuvion. Pallaksen luonne on osittain Merkuriuksen kaltainen eli siihen liitetään ajattelu ja tieto. Merkurius saattaa Pallasta helpommin harhautua omille raiteilleen ja toimia epäjohdonmukaisesti. Khironin neliöiden myötä kummatkin ajattelijat joutuvat kyseenalaistamaan itsensä ja motiivinsa.

”Tulen siihen risteykseen
missä ruuhka hiljenee
katulamput vanhenee ja vähenee”

Ajatteleminen ei ole niin yksinkertaista, kun voisi kuvitella. Joskus ajatukset sekoittavat ja johtavat harhaan. Joskus ne auttavat löytämään asioita, joiden kautta voimme löytää lisää itsellemme tärkeitä näkemyksiä. Martin Heidegger on sanonut, että ihmiselle kaikkein luontaisinta ja läheisintä on oleminen. Ja juuri se oleminen on kaukaisinta ja vaikeinta.

Merkuriuksen kolmiot Uranukselle ja Kuunnoususolmulle toimii herätyskellon tavoin. Heräämme unesta ja alamme asteittain miettimään mitä meidän tulisi tehdä. Jos olemme olleet syvässä unessa, saatamme jopa miettiä, keitä edes olemme.

Terrence Malick on tehnyt paljon elokuvia, joissa on hyvin filosofinen lataus. Esimerkiksi hänen elokuvansa Knight of Cups kuvailee hienosti ihmistä, joka kerta toisensa jälkeen kadottaa itsensä. Päähenkilö ajautuu pitkin elämäänsä tapahtumasta toiseen. Elokuvan luonne on unenomainen. Malickin kiinnostus filosofiaan ja esimerkiksi Martin Heideggerin ajatteluun näkyy koko hänen tuotannossaan. Krzysztof Kieślowskin elokuva Kolme väriä: Sininen, kertoo ihmisestä, joka etsii itseään traagisen menetyksen jälkeen.

Me voimme kadottaa itsemme monta kertaa ja monin eri tavoin. Monesti emme edes huomaa olevamme eksyksissä. Nyt kun Aurinko neliöi härän merkissä olevan Kuunnoususolmun ja skorpionin merkissä olevan Kuunlaskusolmun, se herättää miettimään merkityksellisyyttä ja elämän tarkoitusta. Auringon, Marsin ja Cereksen välille muodostuu kultainen ilmakolmio. Kun mukaan otetaan Auringon ja Marsin sekstiilit sekä Cereksen oppositio Khironille, Junolle ja Jupiterille siitä täydentyy Leija kuvio.

”Pala vastausta
Pala toivomusta
Pala jotain parempaa
Pala kaipausta
Pala lohdutusta
Pala nousevaa voimaa”

Mikä saa sinut voimaan paremmin? Kuinka löytää tasapaino levottomuuden ja rauhan välille? Elämässä on niin monta asiaa, joita pitäisi ottaa huomioon. Se on kuin tuhannen palan palapeli, jossa kaikki osat vaikuttavat kokonaisuuteen. Jos keskitymme johonkin kohtaan liikaa, emme välttämättä näe kokonaisuutta. Joudumme etsimään ja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Parhaat oivallukset tulevat yleensä yllättäen.

”Katukiven alta
takavasemmalta
löytyy kun vain vaeltaa
tuulta odottaa”

- Ismo Alanko, Risteys

Ajassa on kantavaa maan voimaa, mutta myös nopeasti muuntuvia tuulen pyörteitä. Kun löydämme tämän hetken kannalta tärkeimmät avaimet, ne yhtä aikaa ravitsevat ja vapauttavat. Anna Aurinkosi loistaa!

Kaunista viikonloppua! <3 Johanna

Teoskuva; Tiina Poutanen