-

Uudenkuun ja tulevan Kesäpäivänseisauksen pyhä voima

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 18.6. kello 7:37 on Uusikuu kaksosten merkissä. Uudenkuun kyljessä on Juno, joka nostaa esille ihmissuhteet sekä sitoutumisen. Kun mukaan otetaan Auringon, Kuun ja Junon neliöt Neptunukselle sekä Cerekselle, tästä muodostuu T-risti kuvio. Ennen sunnuntain h-hetkeä on hyvä antautua Vanhan Kuun viisauden armoille. Se on sinussa oleva temppeli, jonne voit vetäytyä rauhan ja pyhyyden lähteelle.

”Vapauden voima on rajaton, kaikkiin suuntiin. Se on taivas sisälläsi. ” -Munkki Serafim

 

 

Joka kuukausi Kuu synnyttää itsensä uudelleen. Kaksosten Uusikuu muistuttaa ilosta, hetkessä elämisestä sekä uusiutumisesta. Joskus jos olemme käyneet pitkiä ja raskaita vaiheita läpi, selviytyminen voi jäädä päälle. Muutos voi olla myös kevyempää irti päästämistä.

Mistä saat iloa? Onko asioita, joissa huomaat rentoutuvasi ja unohtavasi maailman murheet? Mihin haluat sitoutua, ilman että se tuntuu vaativalta tai että lähdet suorittamaan tekemistä? Joskus se voi olla esimerkiksi päivittäisen hetken ottamista sekä vetäytymistä omaan tilaan ilman odotuksia. Se voi olla hetki, jossa annamme itsemme olla tyhjän päällä ja maailmankaikkeuden kannattelemana.

Keskiviikkona 21.06. Aurinko siirtyy ravun merkkiin ja on Kesäpäivänseisauksen aika. Kesäpäivänseisausta on juhlittu Auringon sekä säänjumala Ukon juhlana. Päivä on pisimmillään ja Auringon päivittäinen kierto käy korkeimmalla kohdallaan, ikään kuin maailmanpuun oksalla.

Aurinko on elämän perusvoima. Sisäisen valon avulla voimme saada selville mikä on elämässämme olennaisinta. Loistaako sisäinen valosi? Mistä se saa voimaa? Mistä sisäinen lapsesi riemuitsee? Aurinko symboloi myös itseilmaisua. Se ohjaa sinut sydämesi äärelle, jota kautta voit löytää oman sisäisen liekkisi.

”Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista.” -Marcel Proust 

 

 

Kesäpäivänseisauksen aikaan Aurinko ja Juno ovat konjunktiossa sekä kolmiossa perääntyvään Saturnukseen. Saturnuksen perääntyvä vaihe alkaa lauantaina 17.6. joten se etsii uudenlaista rytmiä pitääkseen vakautensa. Jupiter ja Kuunnoususolmu ovat sekstiilissä Saturnukseen sekä Aurinkoon ja Junoon. Kun mukaan otetaan skorpionin merkissä oleva Kuunlaskusolmu, kokonaisuudesta muodostuu Leija niminen suurkuvio.

Toinen Leija kuvio muodostuu Vestan, Neptunuksen, perääntyvän Pluton sekä Cereksen kautta. Tässä Leijassa ei ole mukana persoonallisia planeettoja. Näiden kummankin Leijan myötä ajassa on paljon toiveita ja odotuksia, mutta myös lupaus paremmasta. Pluton neliöt Kuunsolmuille ei jätä ketään kylmäksi. Sitä kautta saatamme kokea normaalia vahvempaa merkityksellisyyden kaipuuta sekä syvien syy-yhteyksien ymmärtämistä. Auringon ja Pluton välinen kvinkunssi ei suinkaan vähennä tätä painetta.

”Tuuli nousee, on uskallettava elää! ” - Paul Valéry

Elämän voima on viisaampaa kuin usein uskommekaan. Me emme voi aina elettävässä hetkessä ymmärtää asioiden merkitystä. Yllättävän usein ne ovat isompia kuin voimme edes kuvitella. Jälkikäteen saatamme palata kyseisiin hetkiin useampaankin otteeseen. On luotettava, että tärkeimmät asiat tulevat eteemme, vaikka emme osaisi edes odottaa tai toivoa niitä.

Pallas Athene, Lilith, Mars ja Venus ovat konjunktiossa leijonan merkissä. En lisännyt karttaan tällä kertaa Lilithiä, koska se ei mahtunut symbolina mukaan. Lilith on Kesäpäivänseisauksen aikaan samassa asteessa Marsin kanssa. Silloin myös Kuu on konjunktiossa Venukseen. Leijonan merkissä on ruuhkaa. Ehkä savannilla makaava leijona tai auringosta nautiskeleva kissa näyttävät meille, kuinka voimme ladata akkumme. Joskus vähemmän on enemmän.

”Olen ollut monen zen-mestarin opissa. Ne ovat kaikki olleet kissoja.”- Eckhart Tolle

Ravun aika symboloi kodin rakentamista, turvaamista sekä hedelmällisyyttä. Rapu kykenee liikkumaan, niin eteenpäin, taaksepäin kuin sivuttain. Rapu pystyy katsomaan silmillään niin eteenpäin kuin taaksekin. Jos ravulta katkeaa raaja, se kykenee kasvattamaan uuden tilalle. Rapu tarvitsee kodin rakentamiseen suojaisan paikan ja virtaavaa puhdasta vettä. Millainen sinun sisäinen turvapaikkasi on? Onko siellä hyvä levätä? Tarvitseeko se jotain muutosta?

"Laajemmassa mielessä kotinamme voi toimia kaikki se, mihin olemme hengen tai tunteen tasolla ehdollistuneet, mikä saa meidät tuntemaan olomme mukavaksi. Tätä psykologista kotiympäristöä kuljetamme mukana, olemme sitten missä tahansa maan pinnalla. Se luo alitajunnaksi kutsumme alitajunnaksi ja ratkaisee alitajuiset reaktiotapamme ja tunnetyyppimme." - Frances Sakoian & Louis S. Acker

Voimaannuttavaa Uudenkuun ja Kesäpäivänseisauksen aikaa!

 

Teoskuva; Emmi Vuorinen, Unelmia