-

Täysikuu ja kuunpimennys skorpionin merkissä

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 5.5. kello 20:34 on Täysikuu Auringon ollessa härän ja Kuun skorpionin merkissä. 10 asteen etäisyydellä on Uranuksen, Auringon, Vestan, perääntyvän Merkuriuksen sekä Kuunnoususolmun konjunktio. Kuu on Kuunlaskusolmulla. Kyseessä on Kuunpimennys. Pimennyksen painetta lisää Khironin ja Kuun välinen kvinkunssi sekä Lilithin neliöt Kuulle, Auringolle, Vestalle ja Merkuriukselle.

 

 

Uranuksen arvaamattomuus voi tuoda mukanaan arvaamattomuutta ja levottomuutta. Vestan omistautunut liekki sitä vastoin tukee niiden asioiden vahvistumista, jotka koemme sydämessämme tärkeiksi ja joilla on meille suuri merkitys. Vaikka Merkuriuksen meno vaatii kärsivällisyyttä, sen tukemana voimme viedä päätökseen keskeneräisiä asioita ja vakauttaa sekä rauhoittaa apinamieltämme. Kuunnoususolmun voi ajatella olevan majakka, jota kohden voimme askel kerrallaan mennä.

Khironin viisaus on saavutettu kovalla työllä, joten on tärkeä nähdä asiat, joissa olemme menneet eteenpäin. Jokainen askel oikeaa suunta kohden on tärkeä ja parhaimmillaan se muuttaa elämänrakenteita pysyvästi. Lilith voi nostaa taistelutahdon huippulukemiin, joten on hyvä käyttää sen voima rakentaviin asioihin, kuten esimerkiksi varjotyöskentelyyn.

"Sankarin tärkein saavutus on voittaa pimeyden hirviö: se on kauan toivottu ja odotettu tietoisuuden voitto tiedostamattomuudesta."- C.G.Jung

Jung kehitti varjotyöskentely menetelmän. Varjo on ovi tiedostamattomaan. Varjoilla on taipumus piiloutua tiedostamattoman mielen sopukoihin. Ne pitävät sisällään selviytymisvaistot, joiden tarkoitus on suojella meitä. Kun olemme kohdanneet varjoja, voimme käyttää elämänvoimaa kaikenlaisen luovuuden lähteenä. Jos taas emme ole kohdanneet varjoja, erilaiset vietit ja tunteet voivat hallita meitä. Erilaisten vaiheiden kautta kohtaamme oman tiedostamattoman puolemme. Tällöin varjoissa piilevät viisauden siemenet vapautuvat käyttöömme.

"Masennus on kuin mustiin pukeutunut nainen. Jos se ilmestyy, älä aja sitä tiehensä. Kutsu se sisään, tarjoa sille tuoli, kohtele sitä vieraanvaraisesti ja kuuntele, mitä sillä on sanottavanaan. "-C.G.Jung

Pallas Athenen ja perääntyvän Pluton oppositio pistää kaksi vahvaa energiaa vastakkain. Kun ne vielä ovat neliössä Kuunsolmuihin, voimme miettiä elämänsuuntaviivoja hieman tarkemmin. Siinä missä Plutoon liitetään syväsukellus ja transformaatio, Pallas symboloi viisautta ja strategista ajattelua. Sitä vastoin Saturnuksen kolmio Kuunlaskusolmulle ja sekstiili Kuunnoususolmulle, Merkuriukselle ja Vestalle tukee periksiantamattomuutta.

Skorpionin merkki on intensiivinen, vaistonvarainen ja kiihkeä. Jos ääritilanteista tai selviytymisestä on tullut liian normaalia, tarvitaan aikaa asettua uudenlaiseen vaiheeseen. Härän merkki vakauttaa ja juurruttaa skorpionin muodonmuutosta, jotta sopiva tasapaino säilyisi. Tämän kertainen Täysikuu ja pimennys on kuin sielun pimeä yö, jossa kohtaamme varjomme ja löydämme syvimmän alkukantaisen voimamme.

Siinä missä skorpioni porautuu maan syvyyksiin, se voi nousta sieltä takaisin maanpinnalle ja kotkan tai haukan tavoin korkeimpiin korkeuksiin. Tämän jälkeen on mahdollista ymmärtää erilaiset elämän kerrokset ja sävyt uudella tavalla. Tämä vaatii omien varjojen kohtaamista sekä kykyä nähdä kaikkien värien kirjo, josta löytyy oma henkilökohtainen väripaletti.

 

 

Venus on kaksosten merkissä ennen kuin siirtyy sunnuntaina 7.5. ravun merkkiin. Perääntyvän Cereksen ja Neptunuksen neliöt Venukselle saattavat hajottaa sen voimaa entisestään. Pluton ja Venuksen välinen kvinkunssi lisää painetta. Onneksi Jupiterin ja Venuksen välinen sekstiili tuo mukanaan helpotusta.

Joskus elämänlanka tuntuu olevan kaiken kestävää siimaa,
Mutt' se on vain ohutta hopealankaa, hienonhienoa hopealankaa.
Se törmää teräviin kiviin, kosken kuohujen raivotessa.

Keula tuntuu kestävän, kaiken kestävän.
Vene on pieni ja vaatimaton, vaikka varustamo on vauras.
Elämä on hauras.

-Ismo alanko, Elämä on hauras

Mars on ravun herkässä ja aistivassa merkissä. Marsin ja Khironin neliön jälkituntumat saattavat uuvuttaa, mutta Marsin ja Jupiterin neliö sitä vastoin herättää. Marsin sekstiilit Cerekselle ja Uranukselle auttavat vapautumaan. Marsin ja Neptunuksen välinen kolmio on jo aistittavissa vaikkakin se vahvistuu ensi viikon myötä. Sen avulla pääsemme soljuvampaan flow tilaan. Sitä ennen on hyvä tyhjentää painolasteja, jotta voimme antautua levollisemmin aallon armoille.

Häntäänsä syövä Uroboros käärme symboloi elämän syklisyyttä, jatkuvuutta, uusiutumista sekä muodonmuutosta. Muodonmuutoksen ei tarvitse aina olla liian intensiivistä, vaan se voi myös olla pienieleistä. Joskus pienet asiat voivat vaikuttaa elämän laatuun enemmän kuin uskommekaan. Joskus on hyvä pysähtyä miettimään asioita, jotka ovat elämän suurimpia rikkauksia ja joita meillä jo on.

En kai tiedä, mitä tahdon elämältä
Vaan se tuskin löytyy tämän kauempaa
Pikku hetken kaikki tuntuu ikävältä
Mutta huomista on lupa odottaa

-Juice Leskinen, Vaiti, aivan hiljaa

Lempeää Täydenkuun aikaa! <3 Johanna

Teoskuva; Tiina Poutanen