-

Täysikuu härän merkissä ja osittainen Kuunpimennys

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 28.10. kello 23:23 on Täysikuu ja osittainen Kuunpimennys. Aurinko, Merkurius ja Mars ovat konjunktiossa skorpionin merkissä. Vastapäätä oppositiossa on Kuun ja perääntyvän Jupiterin konjunktio härän merkissä. Kuunpimennys aktivoi noin kolmen kuukauden mittaisen muutosjakson.

Auringon, Marsin ja Merkuriuksen voimakolmikko vahvistaa toisiaan. Ne ovat valmiina uusiin seikkaluihin ja syvänmerensukelluksiin. Kuu ja Jupiter ottavat rennommin. Jupiteriin ja härän merkkiin liitetään nautinnot sekä yltäkylläisyys. Parivaljakko haluaa nautiskella oleilustaan ja ottaa rennosti. Härkä on vakaa, maltillinen ja jääräpäinen eikä hermostu helposti. Suuttuessaan se on pysäyttämätön ja täynnä alkukantaista voimaa. Miten nämä vastakkaiset tekijät voivat löytää yhteisen sävelen?

Härkä ei halua muutosta, kun taas skorpionin elinehtoihin kuuluu jatkuva muodonmuutos. Härkä pysyy omassa voimassaan, eikä helposti hetkahda muiden mielipiteistä. Skorpioni elää alkukantaisten vaistojen varassa ja saattaa reagoida välillä hyvin intensiivisesti esille nouseviin asioihin. Skorpioni opettaa härälle heittäytymiskykyä ja rohkeutta kohdata muutoksia. Härkä opettaa puolestaan skorpionille vakautta ja maanläheistä lähestymistapaa, jos tämä elää liian kiihkeästi tuntien tai aistien. Skorpionilla voi olla riski elää elämän ja kuoleman vaistonvaraisuudella, silloinkin kun siihen ei ole aihetta, koska selviytymisestä voi tulla liian normaalia. Syvistä vesistä voi ammentaa viisautta.

”Hiljaisuus on uni, joka ruokkii viisautta.” — Francis Bacon

 

 

Marraskuun Täysikuuta kutsutaan nimillä: majavakuu, kaislakuu, murattikuu, synkkä kuu, lumikuu, myrskykuu, hallakuu sekä sureva kuu. Tämänkertaisen Täydenkuun aikaan Auringon, perääntyvän Saturnuksen sekä Vestan välille muodostuu kultainen vesikolmio, jonka Kuu täydentää leija suurkuvioksi. Junon ja Lilithin konjunktion kautta ajassa on myös harmoninen kehto suurkuvio.

Ajassa on paljon mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Pluton neliöt Täydenkuun kuninkaallisille sekä Kuunsolmuille saattaa ylikorostaa elämän merkityksellisyyttä tai sen puuttumista. Täydenkuun ylivirittyneet tunnelmat tarvitsevat maata jalkojen alle, koska esimerkiksi Jupiterin mukana olo voi laajentaa hallitsemattomasti tekijöitä, joihin se suurennuslasinsa kohdistaa.

"Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa." — Ram Dass

 

 

Täydenkuun kartalla Venuksen, perääntyvän Uranuksen, Jupiterin sekä Pluton välille muodostuu kultainen maakolmio. Venuksen ja perääntyvän Neptunuksen välinen oppositio täydentää siitä toisen leija suurkuvion. Vaikka perääntyvän Khironin ja Venuksen välinen kvinkunssi voi olla kivulias, Cereksen ja Venuksen sekstiili auttaa pääsemään omaan voimaansa takaisin. Cerestä kutsutaan usein pikku Plutoksi, koska niiden luonteessa on paljon samankaltaisuuksia. Nyt kun sekä Ceres että Pluto antavat tukensa Venukselle, on hyvä aika puhdistaa itsensä kertyneistä painolasteista ja antaa mahdollisten kipujen sekä väsymysten tulla pois.

Yksi Neptunuksen lapsista oli Orion niminen metsästäjä. Hän oli ylpeä taidoistaan ja kehui kykenevänsä tappamaan kaikki villieläimet. Tästä suivaantuneena äitimaa Gaia loi skorpionin metsästämään Orionia, jotta pääsisi mahtailijasta eroon. Toisessa versiossa Artemiin veli Apollon oli mustasukkainen Orionille, koska hänen siskonsa antoi tälle paljon huomiota ja ihailua. Apollon haastoi siskonsa jousiammuntakilpailuun ja näytti mihin tämän tulisi kohdistaa nuolensa. Kohde oli kaukaisella merellä oleva kohta, jota ei voinut kunnolla nähdä. Myöhemmin paljastui, että kyseinen piste oli Orion, joka kuoli nuolen osumaan. On myös versio, jossa Artemis tappoi hänet mustasukkaisuuden vuoksi sekä versio, jossa Artemis yritti ampua skorpionia, mutta nuoli olisikin osunut vahingossa Orioniin. Tällöin Artemiin halu suojella miestä, olisikin kääntynyt itseään vastaan. Lopulta Zeus nosti sekä Orionin että skorpionin tähdistöiksi, niin että ne olivat vastakkain, eivätkä pystyisi taistelemaan enää keskenään. Zeuksen tarkoitus oli muistuttaa ihmisiä ylpeyden vaaroista. Skorpioni ajan alku symboloi vaihetta, jossa Gaia loi skorpionin jahtaamaan Orionia. Skorpionin loppuvaihe liittyy aikaan, jolloin skorpioni nostettiin tähdistöksi.

Pimennykset ovat varjotyöskentelyn kannalta tärkeää aikaa. Sokeiden pisteiden tunnistaminen vaatii nöyryyttä, koska puolustusmekanismit voivat toimia nopeammin kuin huomaammekaan. Skorpionin ja härän välinen tasapaino on yhdistelmä vakaata voimaa, juurevuutta, maanläheisyyttä sekä irti päästämistä, uusiutumista ja merkityksellisyyttä.  Tämän jälkeen voimme löytää itsestämme syvimmän alkukantaisen voimamme sekä ymmärtää syy-yhteyksiä aivan uudessa valossa. Merkityksellisyys ei ole suinkaan aina suuria tekoja tai isoja eleitä. Se voi olla esimerkiksi henkistä pääomaa, sisäistä rauhaa tai esimerkiksi elämänarvojen päivittämistä.

Alamme asettumaan uudenlaiseen vaiheeseen, jossa käännymme hieman enemmän sisäistä maailmaa kohden. Silti meidän tulee katsoa myös ulospäin ja pitää jalat tukevasti maassa, ettemme uppoa liian syviin vesiin. Vaikka siellä olisi hyvä olla, sinne ei ole tarkoitus jäädä. Kaikessa on kyse tasapainosta.

”Kukat kukkivat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden kukintaan. Lehdet putoavat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden putoamiseen. Kukat eivät kuki yksistään, eivätkä lehdet putoa itsestään, väärään vuodenaikaan. Kaikella on aika ilmetä ja aika kadota.” — Buddha

Lempeää Täydenkuun ja pimennyksen aikaa! Johanna

 

Teoskuva; Juha Jormakka