-

Taivaan ja maan välillä

Pohdintoja ajasta

Uranuksen ja Auringon konjunktio härän merkissä muistuttaa taivaan ja maan liitosta. Siinä missä Uranus edustaa taivasta, Gaia symboloi äitimaata. Näiden välillä on yhteys, joka muodostaa jännitteen. Kreikkalaisessa mytologiassa Uranus ja Gaia olivat titaanien ensimmäisen sukupolven, kyklooppien sekä useimpien kreikkalaisten jumalien ja olentojen esivanhemmat.

Auringon ja Uranuksen kolmiot perääntyvälle Plutolle sekä Cerekselle muodostaa kultaisen kolmio kuvion. Siinä missä Pluto symboloi maanalaista ja näkymätöntä alkuvoimaa, Ceres edustaa tarpeita, huolehtimista sekä ravintoa, kuten myös sielun ruokaa. Kolmio Plutolle ei ole vielä täydessä voimassaan, mutta se vahvistuu, mitä enemmän menemme ensi viikon puolelle.

Kun edellä mainittuun kuvioon liitetään Auringon ja Uranuksen sekstiilit Marsille ja Neptunukselle, niistä muodostuu kaksi leija kuviota. Marsin ja Neptunuksen välinen kolmio täydentää sen suurkuvioksi nimeltä kirjekuori.

"Syvimmässä merkityksessään varjo on näkymätön saurian häntä, jota ihminen edelleen vetää perässään. Huolellisesti amputoituna siitä tulee mysteerien parantava käärme." -Carl Jung

 

 

Kuunnoususolmun ja perääntyvän Merkuriuksen konjunktio härän merkissä odottaa seurakseen Jupiteria, joka siirtyy samaiseen merkkiin tiistaina 16.5. Tästä konjunktiosta muodostuu sekstiilit Venukselle sekä Saturnukselle. Venuksen, Saturnuksen ja Kuunalasolmun väliset kolmiot saavat aikaan suuren vesikolmion, joka täydentää kokonaisuuden kolmanneksi leijakuvioksi.

Pluton oppositio Pallakselle sekä Marsille ja näiden neliö aspektit Kuunsolmuille, Jupiterille sekä Merkuriukselle muodostaa ajallisen suuriristi kuvion. Siinä missä leijat ovat lentovalmiudessa, kun niiden runko eli oppositiot oivalletaan, suurristi on luonteeltaan hyvin erilainen. Siinä on aktiivisia jännitteitä sekä painetta, joka etsii väylää valjastaakseen voimansa täyteen potentiaaliin.

”Elämä on aina näyttäytynyt minulle kasvina, joka elää juurakkonsa varassa. Sen todellinen elämä on näkymättömässä, kätketyssä juurakossa. Se osa kasvia, joka on näkyvillä, kestää vain kesän. Se, minkä voi nähdä, on vain kukinto, joka kuihtuu pian. Juurakko jää. ”- Carl Jung

Persoonallisista tekijöistä Aurinko ja Merkurius ovat härän vankkumattomassa merkissä ja Venus sekä Mars ravun tunteikkaassa merkissä. Jos härän vaunut saadaan liikkeelle, ne voivat edetä varsin määrätietoisesti. Jos ne eivät ole lähteäkseen, liiallinen yrittäminen voi saada härän ärsyyntymään ja ravun käpertymään kuoreensa. Ajassa on etsittävä sopivaa tasapainoa tekemisen ja olemisen välille. Viikon päästä perjantaina on Uusikuu, joten Kuu alkaa pikkuhiljaa viimeistellä kiertoaan. Vanhankuun vaihe on vetäytyneempää aikaa, jolloin käännymme enemmän sisäisiin maisemiin.

Carl Jungin mukaan, kun sankari voittaa myyttien lohikäärmeen, hän kohtaa oman minuutensa sen puolen, jota hän mieluummin välttelee. Tämän varjon kohtaamisen kautta hän voi saavuttaa tasapainon sekä harmonian itsessään.

"Laskeutumisen tarkoitus sankarimyytin yleismaailmallisena esimerkkinä on osoittaa, että vain vaara-alueelta (sisäinen itsensä kohtaamisen tila) voi löytää vaikeasti saavutettavan aarteen.” - Joseph Campbell

 

 

Carl Jungin kehittämä varjotyöskentely menetelmän tarkoitus ei ole keskittyä negatiivisiin asioihin vaan pikemminkin vapauttaa tiedostamattomassa mielessä olevat painolastit ja valjastaa ne kestäviksi työkaluiksi. Tämä tapahtuu monien eri vaiheiden kautta. Kasvu on koko elämän mittaista. Samoin kuin luonto käy monia eri vaiheita läpi ja kerta toisensa jälkeen löytää kukoistuksensa, myös me ihmiset voimme saavuttaa vastaavanlaisen tilan. Silloin muodonmuutos on luontaista itsensä kohtaamista. Se vaatii myös nöyryyttä nähdä niitä asioita, joita emme välttämättä haluaisi itsessämme nähdä. Tällöin aineettomasta ja hahmottomasta tilasta kasvava muutos auttaa luomaan uudenlaisen yhteyden niin meihin itseemme kuin myös maailmaan.

Merkuriuksen perääntyvä vaihe päättyy maanantaina 15.5. Sen jälkeen se tarvitsee aikansa päästäkseen normaaliin vauhtiinsa. Ehkä sanansaattajalle tämänkertaisen varjoalueen aika ei olekaan niin vaikeaa, vaan se voi juurruttaa juuriaan omaan rauhalliseen tahtiinsa.

"Näkösi tulee selväksi vasta, kun voit katsoa omaan sydämeesi. Kuka katsoo ulos, näkee unia; joka katsoo sisälle, herää. "- Carl Jung

Kaunista viikonloppua ja äitienpäivää! <3 Johanna

 

Teoskuva; Helka Rissanen