-

Suunnanmuutoksia

Pohdintoja ajasta

Aurinko on ravun loppuasteissa ennen kuin siirtyy sunnuntaina leijonan merkkiin. Auringon ja perääntyvän Neptunuksen kolmio saa vedet virtaamaan. Auringon ja perääntyvän Pluton oppositiossa on kaksi alkuvoimaa vastakkain. Aurinko symboloi elämänvoimaa, luovuutta sekä itsensä toteuttamista. Pluto on luonteeltaan intensiivinen muodonmuutoksen planeetta. Kun mukaan otetaan neliöt Kuunsolmuille, niistä muodostuu suuriristi suurkuvio.

 

 

Kuunsolmut ovat vaihtaneet merkkiä. Kuunnoususolmu on oinaan ja Kuunlaskusolmu vaa`an merkissä. Tulevaisuuden suuntaviivat muistuttavat oinaan vaistonvaraisesta alkutulesta, kun taas menneisyydenpiste auttaa näkemään koettua elämää eri perspektiiveistä käsin.

Auringon ja Pluton oppositiossa on tärkeä nähdä asioita uudessa valossa. Parhaimmillaan Auringon valo lämmittää ja vahvistaa, mutta se voi olla myös polttavaa sekä tuhovoimaista. Pluton kyky ymmärtää syvyyden ja korkeuden monet kerrokset sekä vivahteet on omaa luokkaansa. Riskeihin kuuluu mustavalkoisuus sekä liialliseen selviytymiseen tai ääriolosuhteisiin tottuminen. Oppositiossa voi ajatella sillan näiden kahden erilaisen energian välille. Koemmeko erillisyyttä vai osaammeko nähdä erilaisissa tekijöissä olevan yhteyden on kokonaisuuden kannalta olennaista. Kun vesi pääsee virtaamaan, se voi avata lukkoja sekä puhdistaa suuren ristin energiaa toivottavalla tavalla.

”Vesi symboloi potentiaalin kokonaisuutta - kaiken mahdollisen olemassaolon lähdettä.” - Mircea Eliade

 

 

Venus on leijonan nautiskelevassa tulimerkissä. Venuksen kvinkunssit Plutolle sekä Neptunukselle muodostavat jod eli jumalansormi nimisen suurkuvion. Venuksen perääntyvä vaihe alkaa sunnuntaina 23.7. Tällöin kaikki jod kuviossa olevat planeetat ovat perääntyvässä vaiheessa ja Venus on sen kärkenä. On hyvä tunnistaa mahdollisia alitajunnassa olevia painolasteja, jotka puskevat pintaan. On kyse sitten arvomaailmasta, elämästä nauttimisesta tai suhteesta omaan itseen kuin myös muihin ihmisiin, maltti on valttia.  Venuksen kolmio Kuunnoususolmulle ja sekstiili Kuunlaskusolmulle auttaa löytämään uudenlaista suuntaa edellä mainittuihin asioihin.

”Ajatellaksemme luovasti meidän pitää pystyä katsomaan uusin silmin sitä, mitä pidämme itsestäänselvyytenä.” -George Kneller

Mars ja Pallas Athene ovat konjunktiossa neitsyen merkissä ja oppositiossa perääntyvään Saturnukseen. Neitsyen merkissä parivaljakko voi oppia kärsivällisyyttä sekä erottelukykyä. Saturnuksen mukana oli lisätä kriittisyyttä sekä periksiantamattomuutta rakentavasti, mutta se voi myös toimia itseään vastaan. Joskus asioiden on kypsyttävä omalla painollaan.

"Jos sinulla on kiire, älä tee mitään."- Anton Tsehov

Merkurius ja Lilith ovat konjunktiossa leijonan merkissä. Venuksen lisäksi myös Khironin perääntyvä vaihe alkaa sunnuntaina. Merkuriuksen ja Lilithin kolmio Khironille auttaa parhaimmillaan näkemään semmoisia asioita, joita emme ole olleet aiemmin valmiita kohtaamaan. Carl Jungin varjotyöskentelyssä Lilithillä on iso rooli. Sen kautta voimme nähdä niitä asioita, jotka toimivat sokeina pisteinä. Esimerkiksi saatamme kohdistaa muihin ihmisiin häpeän, halveksunnan tai vihan tunteita näkemättä niitä itsessämme. Varjotyöskentely ei ole ongelmien penkomista, vaan omien varjojen vastuullista kohtaamista.

Siinä missä Merkurius voi toimia avaimena syy-yhteyksien ymmärtämiseen sekä oivalluksiin, Merkuriuksen ja Lilithin neliö Uranukselle voi vapauttaa ja antaa tilaa uusille suunnitelmille. Ajassa on muhivan hitauden lisäksi yllätyksellisyyttä. Parhaimmat ideat ja oivallukset voivat tulla nurkan takaa.

”Jokainen on nero, mutta jos tuomitset kalan sen kiipeilytaitojen vuoksi, se tuntee koko elämänsä itsensä tyhmäksi.”-Albert Einstein

Kaunista viikonloppua!

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen, Vyyhti