-

Pysähtynyt hetki

Pohdintoja ajasta

Merkuriuksen perääntyvä vaihe on alkanut varsin mallikkaasti. Merkuriuksen, perääntyvän Jupiterin sekä Lilithin välinen Suurkolmio on rauhoittavissa maamerkeissä. Kun mukaan otetaan Venuksen sekä Pallas Athenen konjunktio, kuvio täydentyy Leijaksi.

 

"Se on kristallin elämää, hiutaleen arkkitehtia, huurteen tulia, auringonsäteen sielua. Tämä raikas talvi ilma on täynnä sitä. ”  John Burroughs

Kun kirjoitan tätä, on aamu. Ulkona on vielä pimeää, mutta kaikkialla on valaiseva lumikuorrutus. Se on kaunista ja rauhoittavaa. Maisema kuvaa hyvin perääntyvän Merkuriuksen vaihetta. Se on kuin pysähtynyt kuva, kunnes jotain yllättävää tapahtuu. Tähän pimeään vuodenaikaan olen yleensä hyvin väsynyt ja käyn normaalia hitaammalla. Siksi tämän kertainen perääntyvä vaihe tuntuu luonnolliselta.

Minulla on syntymäkartalla perääntyvä Merkurius ravun merkissä. Yleensä koen nämä Merkuriuksen perääntyvät vaiheet positiivisiksi. Saan paremmin keskityttyä ja vietyä keskeneräisiä asioita päätökseen. Voit tarkistaa onko sinun syntymäkartallasi Merkuriuksen kohdalla R kirjain. (Olen ympyröinyt sen esimerkkikartalla Merkuriuksen yhteyteen).

Sosiaaliset ja kosmiset planeetat perääntyvät useammin ja ne ovat pidemmän aikaa kerrasta perääntyvässä vaiheessa, kun persoonalliset planeetat. Aurinko ja Kuu eivät peräännyt koskaan. Planeetat eivät oikeasti lähde perääntymään, vaan kyseessä on näennäinen liike maasta katsottuna. Harvinaisin perääntyvä planeetta on Venus, sitten Mars ja kolmantena tulee Merkurius. Jos jokin näistä on kartallasi perääntyvä, sinun tulee löytää kyseisen planeetan voima hieman eri tavoin. Esimerkiksi itselläni on lukihäiriö, joka on vaikeuttanut elämääni suhteellisen paljon. Olen oppinut kirjoittamaan entistä paremmin, vaikka siinä edelleen riittää kehitettävää. Jotkin asiat opin nopeasti ja pystyn syventymään niihin normaalia paremmin, mutta toiset asiat eivät meinaa mennä mitenkään jakeluun. Olen joutunut opettelemaan itselleni luontaisen tavan oppia ja sisäistää tietoa. Karma-astrologiassa perääntyvillä planeetoilla on suuri rooli. Ne alleviivaavat kyseisen planeetan energian. Alkuelämässä ne yleensä vaativat erityishuomiota, jotta voivat tulla loppuelämän avaimiksi.

Perääntyvän vaiheen aikana on hyvä saattaa keskeneräisiä asioita päätökseen. Aikataulut voivat mennä sekaisin ja väärinkäsityksiä voi tulla normaalia helpommin. Kun mukaan otetaan Merkuriuksen ja perääntyvän Khironin välinen väljä neliö aspekti saatamme reagoida kipeistä tunteista käsin, jolloin kommunikoinnin suhteen on hyvä olla tarkka.

"Jos sinulla on kiire, älä tee mitään." — Anton Tsehov

 

 

Venuksen ja Pallas Athenen konjunktiossa yhdistyy kaksi erilaista jumalatarta. Kuunjumalattarista heidät liitetään Uudenkuun vaiheeseen. Siinä missä Venus symboloi arvoja, nautintoja sekä ihmissuhteita, Pallasta eivät ihmissuhteet samalla tavoin kiinnosta. Pallas keskittyy tietoon, strategiseen ajatteluun ja toimii viisaana neuvonantajana. Venuksen ja perääntyvän Khironin välinen kvinkunssi on sen verran vaativa, että on toivottavaa katsoa esille nousevia asioita hieman etäämmältä.

"Puolet erehdyksistämme syntyy siitä, että käytämme tunteita silloin kun pitäisi ajatella ja ajattelemme silloin kun pitäisi tuntea. " — J.C. Collins 

Neptunuksen perääntyvä vaihe on päättynyt, mutta se on silti hakemassa omaa luonnollista voimaansa. Auringon ja Marsin neliö Neptunukselle hidastaa entisestään ajassa olevaa muhivaa tunnelmaa. Sitä vastoin Auringon ja Marsin kolmiot Khironille sekä Kuunnoususolmulle ja sekstiilit Kuunlaskusolmulle auttavat löytämään uusia suuntaviivoja. Voimme löytää uudenlaisia näkökulmia vanhoihin asioihin sekä syy-yhteydet voivat avautua aivan uudella tavalla. Nämä oivallukset valaisevat polkujamme eteenpäin ja näyttävät ne tekijät, jotka ovat parantavia.

Ensi viikon perjantaina on Talvipäivänseisaus, kun Aurinko siirtyy kauriin merkkiin. Ajan luonne on muuttumassa Talvipäivänseisausta ja joulua kohden mentäessä. Sitä ennen voimme rauhoittaa mielemme ja antautua ajassa olevalla pyhyydelle.

”Hiljaisuus on uni, joka ruokkii viisautta.” — Francis Bacon

Kaunista viikonloppua! Johanna

Teoskuva; Mirja Nuutinen