-

Poseidonin valtakunta

Pohdintoja ajasta

Auringon ja Neptunuksen konjunktio kalojen vesimerkissä kuvastaa hyvin ajan ajelehtivaa luonnetta. Neptunus on kalojen hallitseva planeetta, joten painotteisuus tuplaantuu. Auringon toisella puolella on Merkurius kalojen merkissä. Auringon ja Neptunuksen neliö kaksosten merkissä olevalla Marsille tuo aikaan arvaamattomuutta ja levottomuutta.

Kreikkalaisessa mytologiassa Neptunusta vastaa meren ja myrskyjen jumala Poseidon. Jupiter (Zeus), Neptunus (Poseidon) ja Pluto (Haades) olivat veljeksiä. He heittivät noppaa maailmanherruudesta, jolloin Neptunus sai meret, Jupiter taivaan ja Pluto maanalaisen maailman eli manalan. Neptunus sai työkalukseen kolmikärjen, Jupiter salaman ja Pluto kypärän, jonka avulla hän kykeni muuttumaan näkymättömäksi. Veljesten isä oli Saturnus ja äiti Hera. Kerrotaan että Hera muutti Neptunuksen hevoseksi, suojellakseen tätä Saturnukselta. Tämän ansioista Neptunus kykeni halutessaan muuntautumaan orin muotoon. Hänen kerrotaan iskeneen kolmikärjellä kiveen, luodessaan ensimmäisen hevosen.  Neptunuksella oli paljon lapsia. Esimerkiksi Meduusan kanssa hän sai siivekkään hevosen Pegasoksen.

”Jokaisella pisaralla, jolla on elävä yhteys mereen, on osallisuus myös meren voimaan.” - Mahatma Gandhi

Vesi symboloi tunteita ja alitajuntaa. Silloin kun vesielementti on vahvasti korostunut, siinä on mukana samaisen teeman positiiviset, että haastepuolet. Parhaimmillaan vesi puhdistaa ja hoitaa. Ilman sitä ei olisi elämää. Välillä saatamme jäädä tunteiden armoille ja jopa menettää otteen elämään. Raivostuessaan Poseidon pystyi aiheuttamaan maanjäristyksiä, vedenpaisumuksia ja tuhoja, mutta hänellä oli myös kyky rauhoittaa nämä voimat yhtä nopeasti ja tehokkaasti. Poseidon asui vedenalaisessa valtakunnassa. Hän omisti kaikki valtamerien aarteet. Millainen sinun alitajunnan ja tunteiden värittämä valtakuntasi on? Onko se paikka, jota kautta voit ladata akut, vai onko se uuvuttava ja raskas tunnelmainen tila, joka kuluttaa ja vie voimia? Jokaisella meistä on varmasti kokemusta kummastakin tilasta. Tämä tila vaikuttaa meihin enemmän kuin uskommekaan, joten on hyvä aika ajoin tarkistaa, miltä turvapaikkamme näyttää.

”Valveilla olevilla yksi yhteinen maailma, mutta nukkuessaan jokainen kääntyy omaan maailmaansa.” - Herakleitos

Venus on oinaan merkissä ja positiivisessa sekstiili aspektissa Marsiin. Se on irtaantunut Jupiterin ja Khironin kyljestä ja lähenee pikkuhiljaa kohti Junoa. Sunnuntaina 12.3. on Jupiterin ja Khironin konjunktio tarkimmillaan. Pluto on 29 astetta kauriin merkissä ennen, kun siirtyy 23.3. vesimiehen merkkiin. Venuksen ja Pluton välinen neliö vahvistuu ensi viikon puolelle mentäessä, mutta tunnelmat tuntuvat jo nyt viikonloppuna. Myös Pluton neliöt Kuunsolmuille ovat vahvistumassa. Maaliskuu on muutosten aikaa. Valo lisääntyy ja luonto alkaa pikkuhiljaa heräämään.

”Useinkaan ei tiedetä, miten keskeisesti tiedekin perustuu intuitioon ja luovaan mielikuvitukseen. Se yksin ei riitä, koska kriittisellä ajattelulla on pystyttävä testaamaan mielen yllättävät ideat, mutta ilman noita ideoita uusia tieteellisiä löytöjä tehtäisiin vähän. Suuri osa tiedostamme on alitajunnassa ja se usein pulpahtaa tietoisuuteemme tavalla, joita aluksi emme ymmärrä lainkaan. ” -Martti Lindqvist

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Emmi Vuorinen, Maailma muuttuu