-

Nautinnollinen tyhjyys

Pohdintoja ajasta

Aurinko on elämää ylläpitävä voima, joka symboloi itsensä toteuttamista sekä luovuutta. Leijonan merkissä ollessa se on omassa luonnollisessa merkki sijainnissaan. Auringon ja Cereksen sekstiilin aikana on hyvä keskittää energiaa luonnolliseen vahvistumiseen ja ravitsevaan sydämen voimaan. Auringon ja Jupiterin välinen neliö saattaa häiritä keskittymistä ja muistuttaa keskeneräisistä asioista sekä tarpeesta toteuttaa itseään. Vaikka usein ajattelemme, että asiat hoituvat tekemällä, monessa asiassa vähintään yhtä tärkeää on aika, jolloin emme näennäisesti tee mitään. Tällöin alitajunta toimii ja työstää kyseisiä teemoja syvemmällä tasolla.

”Jokainen lapsi on taiteilija. Ongelma on siinä, miten pysyä taiteilijana, kun kasvaa.” -Pablo Picasso

Lapset ovat luonnostaan luovia, mutta iän myötä luovuus jää usein muun elämän jalkoihin. Luovuus on muutakin, kun taiteellista itsensä toteuttamista. Luovuuden yhteyttä oikean ja vasemman aivopuoliskon väliseen vuorovaikutukseen on tutkittu paljon. Myös luova ongelmanratkaisu on monelle tuttua. Arkista luovuutta voi hyödyntää myös monin tavoin. Luovuutta ei voi pakottaa, mutta sitä voi edesauttaa. Luovuus vaatii tyhjää tilaa. Se vaatii hetkiä, jossa päästämme irti rationaalisesta ajattelusta.

Luova mieli voi aktivoituessaan olla hyvin nopeaa. Silloin syntyviä ajatusvirtoja ei kannata miettiä liikaa, vaan pikemminkin kirjoittaa ne ylös. Myöhemmin voi tarkastella niitä ja katsoa nouseeko jotkut ideat muita vahvempina näkyviin. Joistain voi saada heti kiinni, kun taas jotkut voivat kypsyä mielensopukoissa vuosiakin. Myös unet toimivat portteina alitajuntaan. Usein ne saattavat tuntua järjettömiltä, koska päivätietoisuus ei osaa hahmottaa niitä samalla tavalla, kun alitajuinen puolemme.

Vaikka luovuus vaatii heittäytymistä tuntemattomaan, se vaatii myös rutiineja sekä tekoja. Luovuutta voi kehittää. Elämä on monin tavoin vaativaa ja kiireistä. Sen keskellä tyhjän tilan ottaminen ei ole aina helppoa. Siksi olisi hyvä laittaa kalenteriin ylös joka viikolle tai vaikka päivälle tietty aika `ei millekään`. Se keskeyttää päivän sopivasti ja pakottaa olemaan tyhjän päällä. Siinä hetkessä voit miettiä, mitä aiot tehdä. Vai teetkö mitään. Tärkeintä on päästää rationaalinen mieli tauolle ja tuulettaa pääkoppansa kunnolla. Tiedostamattomasta mielestä nousee kaikki, mitä siinä hetkessä tarvitaan.

”Uneksin maalaukseni, ja sitten maalaan uneni.” -Vincent van Gogh

 

 

Perääntyvä Venus on leijonan merkissä ja konjunktiossa Lilithiin. Tästä lähtee kolmio oinaan merkissä olevalle Kuunnoususolmulle sekä sekstiili vaa`an merkissä olevalle Kuunlaskusolmulle. Kuunsolmujen välille voi ajatella sillan, jota pitkin voi kulkea menneisyyden ja jo olevien työkalujen äärelle sekä sen jälkeen tähän hetkeen ja katsoa tulevia mahdollisuuksia ja kasvusuuntia. Perääntyvän Pluton neliöt Kuunsolmuille pitää synnytyksen käynnissä. Se on alkuvoima, joka tuo esiin kaiken mikä tarvitsee muutosta. Venus ja Lilith ovat pikemminkin tuki, joka ohjaa kulkemaan magneettia kohti. Uranuksen neliöt pistävät arvaamatonta tuulta purjeisiin. Suunnitelmat voivat muuttua useampaankin kertaan.

Venuksen kvinkunssit perääntyvälle Plutolle sekä perääntyvälle Neptunukselle muodostavat jod eli jumalansormi nimisen suurkuvion. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kuu ohittaa Neptunuksen ja aktivoi jod kuvion omalla voimallaan. On hyvä tunnistaa tunteiden syvemmät sanomat ja olla tarkka sisältä kumpuavien vaatimusten suhteen. Ajassa on ylivirittynyt tunnelma.

”Vesissä toinen silmä, toinen kirkas.” -William Shakespeare

 

 

Merkurius, Pallas Athene ja Mars ovat konjunktiossa neitsyen merkissä. Kuviossa yhdistyy viisaus, harkinta ja toiminta. Kun edellä mainitut tekijät ovat kolmiossa Jupiteriin mukaan tulee laajentavaa innostusta ja optimistisuutta. Neliö Vestalle sitä vastoin voi hankaloittaa keskittymistä. Joskus saamme ohjaksista kiinni ja voimme löytää oman näköisen polun, mutta toisinaan se on vaikeaa. Ehkä silloin on parempi istahtaa tien varteen tarkkailemaan maailmanmenoa. Taivasta katsellessa maisemat vaihtuvat jatkuvasti, vaikka itse pysyisimme paikoillamme. Vaikka päivätietoisuutemme olisi nukuksissa, alitajunnassa tapahtuu koko ajan.

"Ideat ovat kuin kaloja, voi pysytellä matalassa vedessä. Mutta jos tahtoo saada isoja kaloja, pitää mennä syvemmälle. Oikein syvällä kalat ovat voimakkaampia ja puhtaampia. Ne ovat valtavia ja abstrakteja. Ja hyvin kauniita. " -David Lynch

Levollista viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen