-

Näkymätön aika kypsyttää eniten

Pohdintoja ajasta

Vuosi vaihtuu Auringon, Kuun, Lilithin sekä Jupiterin ollessa maamerkkien elinvoimaisessa Kultaisessa kolmiossa, jonka Saturnus täydentää Leija suurkuvioksi. Vuoden vaihtuessa päättyy myös Jupiterin perääntyvä vaihe. Aurinko ja Kuu ovat parivaljakko, joiden välillä on tällä hetkellä harmoninen liitto. Lilithin symbolissa yhdistyy Kuun sekä Venuksen symbolit. Nyt kun Kuu ja Lilith ovat konjunktiossa, ne voimistavat toisiaan. Kummatkin ovat tärkeitä tekijöitä Jungin varjotyöskentelyssä, jossa Kuun luonne on sisäinen ja alitajuinen, kun taas Lilith symboloi intensiivistä Kuun jumalattaren muodonmuutosta. Jupiter laajentaa kaikkien edellä mainittujen potentiaalin, jolloin kolmiossa virtaa energiaa kuin pienessä kylässä. Saturnus toimii selkärankana ja tukipilarina. Se muistuttaa, että mikään ei voi laajentua, jos perusta ei ole kunnossa.

"Minun kohdallani kaikki alkoi pienestä hiirestä."– Walt Disney

 

 

Kaikella on aikansa ja paikkansa. Emme voi nopeuttaa kypsymisprosessia. Se aika, jolloin koemme, ettei mitään tapahdu, tapahtuu usein eniten. Ruoka kypsyy uunissa, vaikka et enää tekisi mitään. Nukkuessasi tapahtuu myös paljon asioita, joista emme ole tietoisia. Aivomme raksuttavat taukoamatta, vaikka emme edes ajattelisi sitä. Rekisteröimme ja aistimme jatkuvasti ympäristössä tapahtuvia asioita. Alitajunta on kuin merenalainen vuori perustuksineen, verrattuna päivätietoisuuden vuoren huippuun. Vaatii aikansa saada alitajunnan viestit päivätietoisuuteen. Saturnus on ajan herra. Se on kuin portinvartija, joka katsoo milloin mitäkin kuuluu tapahtua. Se vartioi ja suojelee.

”Kipu on tilapäistä, elokuva on pysyvää.”– Arnold Schwarzenegger

Yllättävän usein elämä kirpaisee useammankin kerran. Joskus myös positiiviset asiat tai tunteet pääsevät yllättämään, kun vähiten odotamme. Ehkä välillä olisi hyvä katsoa elämää isommasta aikaikkunasta. Silloin monet vähemmän tärkeät asiat voivatkin nousta päärooliin. Kuinka olemme löytäneet, hukanneet ja unohtaneet elämän avainnipusta mitäkin avaimia. Olemme eksyneet ja löytäneet jotain muuta, kuin mitä olemme lähteneet etsimään. Kuulostaako tutulta?

Nyt kun Merkurius ja Mars ovat konjunktiossa jousimiehen tulimerkissä, menoa ja meininkiä riittää. Suunta saattaa silti olla hakusessa tai se saattaa muuttua matkan varrella, sillä Merkuriuksen ja Marsin neliö Neptunukseen hämmentää määränpään näkemistä. Merkuriuksen perääntyvä vaihe päättyy tiistaina 2.1. joten sitä ennen aikataulujen ja suunnitelmien suhteen tarvitaan kärsivällisyyttä. Merkuriuksen ja Marsin oppositio perääntyvälle Vestalle sekä neliö Junolle saa aikaan muuttuvien merkkien Suuriristi kuvion. Paine on kova, mutta eikös siitä synny timantteja? Torstaina 4.1. Mars siirtyy kauriin merkkiin.

 

 

Khironin perääntyvä vaihe on päättynyt ja se alkaa taas tiivistää yhteyttään Kuunsolmuihin. Merkuriuksen kolmio Kuunnoususolmulle sekä Khironille että sekstiili Kuunlaskusolmulle saa kartan sanansaattajan uteliaaksi. Syyn ja seurauksen laki kuvastaa kahta vastakkaista energiaa, jotka ovat toistensa jatkumot. Löytämällä näiden välisen tasapainon, ihminen alkaa harmonisoida elämäänsä, vaikka maailmassa tapahtuisi mitä. Kuunlaskusolmulla on matkalaukku, jonka kanssa tulemme tähän maailmaan. Kuunnoususolmulla on ne tekijät, jotka vetävät magneetin tavoin puoleensa ja joita kohden haluamme kasvaa. Polariteetin laki muistuttaa kaiken kaksinaisuudesta. Filosofi René Descartes puhui maailman kaksijakoisuudesta hengen ja materian välillä. Dualistinen maailmankatsomus tarvitsee myös vastaparinsa. Vastakohdat täydentävät toisensa, mutta myös heijastavat toistensa sokeat pisteet, mitä ei välttämättä ole muuten samalla tavoin kohdattavissa. On mielenkiintoista yrittää löytää tasapainoa eriparisten tekijöiden välillä, kun samaan aikaan saatamme puolustaa omia sokeita pisteitä varsin kiivaastikin. Merkuriuksen ja perääntyvän Uranuksen välinen kvinkunssi toimii nuppineulan pistävästi niissä asioissa, joita meidän tulisi kohdata, vaikka emme haluaisikaan. Myös Pallas Athenen ja Khironin välinen kvinkunssi voi aktivoida kipupisteitä varsin tehokkaasti. Voimme vaikuttaa moneen asiaan, mutta on myös paljon asioita, jotka eivät ole meidän käsissämme. Joskus on helpottavaa päästää ohjaksista irti. Cereksen ja Khironin välinen kolmio antaa meille sielun ruokaa sekä parantavia voimia, joten turvaverkko on olemassa.

”Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi. ” - Tove Jansson, Taikatalvi

 

 

Perjantaina 29.12. Venus siirtyy jousimiehen merkkiin.  Venuksen ja Saturnuksen välinen neliö hillitsee tulimerkin roihuavaa luonnetta. Kun mukaan otetaan vuoden vaihteen Kuun asema, joka on myös neliössä Venukseen, muodostuu T-risti kuvio. Venuksen ja Pluton välinen sekstiili tukee ja antaa voimia tutkia T-ristin kärkeen kohdistuvaa painetta. Oletko linjassa itsesi ja arvomaailmasi kanssa? Mitä tarvitset enemmän ja mistä voit päästää irti? Millaisia tekoja tarvitaan, jotta voit löytää sopivan tasapainon? Miten voit nauttia keskeneräisyydestä ja ottaa hetkestä kiinni?

”Pilvi on vapaa vain kulkiessaan tuulen myötä. Sade on vapaa vain pudotessaan alas. Vesi on vapaa vain kerääntyessään yhteen, juostessaan alas, noustessaan ilmaan. Laissa on mielenrauha, jos rakastaa lakia, jos hyväksyy sen laulaen, kuin vesi laskeutuessaan. ” -Wendell Berry

Valontäyteistä vuodenvaihdetta! Johanna

 

Teoskuva; Hanna Varis, Festival