-

Mystinen mahdollisuuksien viikonloppu

Pohdintoja ajasta

Viikonloppu vierähtää käyntiin aikamoisilla energioilla. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kuu aktivoi isomman kokonaisuuden, jota kutsutaan Daavidin tähdeksi. Viimeksi tämä kuvio on ollut 2020, joten kyseessä on harvinainen tekijä. 5.11. Kuu siirtyy myös viimeiseen neljännekseen ennen 13.11. olevaa Uudenkuun syntymää. Daavidin tähti herättää sitä ennen kaiken sisällämme olevan viisauden, jonka äärelle on syytä keskittyä.

Daavidin tähti aspektikuvio on kuusisakarainen tähti, jossa on kaksi suurkolmiota. Toinen kolmio on vesimerkkien kolmio, jossa on mukana Kuu ravun, Mars, Merkurius ja Ceres skorpionin sekä perääntyvä Neptunus kalojen merkissä. Toinen suurkolmio on maamerkkien kolmio, jossa on Pluto kauriin, Venus neitsyen ja perääntyvä Uranus härän merkissä.

Kuviossa on kolme oppositio aspektia. Kuun ja Pluton välinen, Venuksen ja Neptunuksen välinen sekä Marsin, Merkuriuksen, Cereksen ja Uranuksen välinen. Tämän lisäksi se pitää sisällään kuusi sekstiiliä, joista muodostuu yhteneväinen rihmasto.

 

 

Daavidin tähti pitää sisällään vastakkaisia energioita, jotka täydentävät toisensa. Siinä on mukana sekä Yin että Yang. Vastakkaisuuksien yhdistyessä syntyy täydellinen kokonaisuus ja harmonia, jossa yhdistyy ihmisen (fyysinen, maallinen) ja jumalan (hengellinen) välinen suhde sekä vuorovaikutus, joka johtaa syvimmän viisauden äärelle. Daavidin tähdellä on myös suojeleva merkitys. Me ihmiset voimme päättää toimimmeko oikein vai väärin. Vaikka emme aina ymmärrä toisten ihmisten tapaa elää tai toimia, voimme keskittyä asioihin, joilla todellisuudessa on eniten merkitystä.

”Ihmisen perimmäinen valinta-sikäli kuin hän haluaa ylittää itsensä- on se, luodako vai tuhota, rakastaako vai vihata.” - Erich Fromm 

Auringon, Marsin, Merkuriuksen ja Cereksen konjunktio skorpionin merkissä pääsee syvimpien syy-yhteyksien lähteille. Siinä missä Neptunus sekä Kuu tukevat kyseistä komppaniaa, Uranuksen sekä perääntyvän Jupiterin oppositio haastaa levottomuudellaan. Jos ei anna levottomuuden harhauttaa, se voi olla erittäin vapauttava sekä puhdistava kokemus.

Venuksen, Pluton ja Uranuksen välinen kolmio vakauttaa, vahvistaa sekä tukee arvomaailmaan ja omaan elämään liittyvissä asioissa. Venuksen ja Neptunuksen oppositio on taas sumentava ja lamaannuttava tekijä, joka saattaa viedä huomion väärille poluille. Jos välillä hairahtaa liikaa melankolian puolelle on hyvä muistaa, että sekin voi olla osa puhdistusreaktiota. Asiat, jotka nousevat pintaan kertovat arvokasta sanomaansa.

"Masennus on kuin mustiin pukeutunut nainen. Jos se ilmestyy, älä aja sitä tiehensä. Kutsu se sisään, tarjoa sille tuoli, kohtele sitä vieraanvaraisesti ja kuuntele, mitä sillä on sanottavanaan. "-C.G.Jung

 

 

Pallas Athene on vaa`an merkissä Kuunlaskusolmulla ja oppositiossa Kuunnoususolmuun sekä perääntyvään Khironiin, jotka ovat oinaan merkissä. Pluton neliöt kumpaankin suuntaan aiheuttaa aikamoista painetta, mutta Kuun mukaan tulo moninkertaistaa sen. Se täydentää kuvion suuriristi kuvioksi. Kuu on ravun merkissä ollessa omassa luontaisessa merkkisijainnissaan eli se on vahvimmillaan. Venuksen kvinkunssi Kuunlaskusolmulle sekä Neptunuksen kvinkunssi Kuunnoususolmulle terävöittää aikaa, vaikkakaan ei niin mieluisalla tavalla. Esiin voi nousta sisäisiä vaatimuksia tai paineita, jotka karkaavat liiallisiin mittasuhteisiin.

Lauantaina 4.11. Saturnuksen perääntyvä vaihe päättyy ja se alkaa lataamaan akkunsa uudella tavalla. Se on kalojen nollassa asteessa ja opettaa meille uudenlaista herkkyyttä rakenteisiin liittyen. Sitä voi olla vaikea määritellä elettävässä hetkessä, mutta antaa sen ohjata meidät luonnollisille raiteille, joita voimme jälkikäteen ymmärtää selkeämmin.

”Vesi symboloi potentiaalin kokonaisuutta - kaiken mahdollisen olemassaolon lähdettä. ” - Mircea Eliade

Kaunista ja oivaltavaa viikonloppua! Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen