-

Mysteerin lähteillä

Pohdintoja ajasta

Viikonloppu vierähtää käyntiin perääntyvän Jupiterin ja Auringon kvinkunssin eli alitajuisen jännitteen myötä. Aurinko ja Pallas Athene ovat konjunktiossa vaa`an merkissä sekä oppositiossa perääntyvään Khironiin. Perjantaina Auringon ja Kuun välinen neliö aktivoi vanhan Kuun vaiheen, joka kestää 14.10. saakka. Silloin on Uusikuu ja rengasmainen Auringonpimennys.

Mytologiassa Aurinko (Apollon), Khiron ja Pallas Athene puhalsivat yhteen hiileen. Nyt Khironin vastakkaisuus Aurinkoon ja Pallakseen voi nostaa vanhoja haavoja käsittelyyn. Zeuksen salamat lisäävät volyymiä, jotta synnytys pysyy käynnissä ja tarpeettomaksi jääneet kuviot väistyvät asteittain uuden tieltä.

”Elämä ei ole oman itsensä löytämistä. Elämä on oman itsensä luomista.”— George Bernard Shaw

 

 

Merkurius on juuri siirtynyt vaa`an merkkiin. Merkuriuksen ja perääntyvän Saturnuksen välinen kvinkunssi pitää ohjaksista kiinni, joten emme ihan heti pääse vaa`an diplomaattiseen mielenlaatuun käsiksi. Sitä vastoin Merkuriuksen ja Vestan neliö on luonteeltaan tulivoimainen ja kiihkeä.  Jotta sydän ja mieli voivat löytää yhteisen sävelen on hyvä tutkia asioita uudesta perspektiivistä käsin.

Venus viimeistelee leijonan merkin loppuasteet viikonlopun aikana. Maanantaina 9.10. se siirtyy neitsyen merkkiin. Juno, Venus ja Lilith ovat konjunktiossa ja sekstiilissä Marsiin. Mars on vaa`an merkissä, kunnes siirtyy torstaina 12.10. skorpionin merkkiin. Junon, Venuksen ja Lilithin feminiiniset arkkityypit voimistavat toisiaan. Siinä missä Juno symboloi omistautuvaa kumppanuutta, Venus on luonteeltaan huolettomampi. Lilith on alkuvoima, jonka kautta voimme kokea syvän muodonmuutoksen.

"Piilotettu yhteys on vahvempi kuin ilmeinen."  — Herakleitos

 

 

Perääntyvän Neptunuksen ja perääntyvän Pluton kvinkunssit Venukselle muodostavat Jod eli jumalan sormi nimisen suurkuvion. Mars on Kuunlaskusolmulla keräämässä voimiaan. Marsin ja Neptunuksen välinen kvinkunssi saa aikaan toisen Jod kuvion eli ajassa riittää jännitteitä.

Venuksen ja Saturnuksen oppositio tuo mukanaan auktoriteetti voimaa ja vaatimuksia. Venukseen kohdistuu paljon paineita ja odotuksia, joten Marsin tuki tulee tarpeeseen. Marsin, Saturnuksen ja Vestan väliset kolmiot lisäävät tahdonlujuutta. Edellä mainituista tekijöistä syntyy leija niminen suurkuvio, jonka kärkenä on Venus. Välillä on hyvä miettiä kaikessa rauhassa oman arvomaailman ja elämän välistä tasapainoa. Saatamme huomaamatta jäädä kiinni asioihin ja oletuksiin, jotka eivät päde enää tämänhetkisessä elämässämme. Kun painolasti kevenee, leija pääsee paremmin lentämään.

”Hän, joka tietää kaikki vastaukset, ei ole kysynyt kaikkia kysymyksiä.”— Konfutse

 

 

Pluton perääntyvä vaihe päättyy keskiviikkona 11.10. Pluton neliöt Marsille sekä Kuunsolmuille lisäävät taistelutahtoa. Paineen lisääntyessä saatamme toimia alkukantaisten viettien varassa, emmekä näe palveleeko toiminta kokonaisuutta. Mytologiassa Venuksen ja Marsin välinen vetovoima ei ollut vaaratonta. Heidän tyttärensä Harmonia, sai maksaa tästä kovan hinnan.

Vaikka Afrodite oli naimisissa tulenjumala Hefaistoksen kanssa, hänellä oli lukuisia rakkaussuhteita sekä jumalien että kuolevaisten kanssa. Afrodite sai paljon lapsia, muttei yhtäkään miehensä Hefaistoksen kanssa. Afroditella (Venus) ja Aresilla (Mars) oli suhde, josta syntyi esimerkiksi Deimos ja Fobos. He seurasivat isänsä jalanjälkiä ja kulkivat hänen mukanaan taisteluissa. Fobos oli pelon jumala, kun taas hänen veljensä Deimos oli kauhun ja paniikin jumala. Heidän siskonsa oli sovun jumalatar Harmonia. Kun Harmonia meni naimisiin Kadmus nimisen sankarin kanssa, Hephaestus päätti kostaa vaimonsa petoksen Harmonialle. Hän takoi tälle lahjaksi kaulakorun, joka toi epäonnea pariskunnalle sekä heidän jälkeläisilleen. Häiden sanottiin olevan viimeinen kerta, kun jumalat ja kuolevaiset tapasivat hyvässä hengessä.

Venus ja Mars symboloivat ihmisessä olevaa feminiinistä sekä maskuliinista voimaa sekä niiden välistä dynamiikkaa. Elämmekö arvojemme mukaisesti ja pystymmekö toteuttamaan itseämme, niin ettei energiat pakkaudu ja purkaudu kerrasta hallitsemattomalla tavalla? Kun joudumme kohtaamaan epäreilulta tuntuvia tilanteita, miten suhtaudumme niihin? Jos joudumme jatkuvasti puolustautumaan elämän haasteiden edessä, tuleeko meistä sotureita, jotka jossain vaiheessa sairastuvat vahvuuteensa? Tai koemmeko ettei meillä ole voimaa mennä elämää kohti, jonka vuoksi jättäydymme varjoihin ja koemme ulkopuolisuutta?

Tasapainon löytyminen ei ole aina niin helppoa. Saatamme tavoitella milloin mitäkin saavutuksia tai täyttymyksen tunteita ja uskomme, että sen jälkeen meillä olisi kaikki tarvittavat asiat kunnossa. Ei unelmissa ole mitään vikaa, kunhan ne eivät vie liikaa huomiota tästä hetkestä. Tämä hetki on suuri mysteeri, jossa on kaikki avaimet mitä nyt tarvitset. Nekin, joita et ole vielä tiedostanut.

"Jätä sydämessäsi tilaa käsittämättömälle." — Mary Oliver

Kaunista viikonloppua! Johanna

 


Teoskuva; Hanna Varis, Festival