-

Mihin voimasi kohdistat?

Pohdintoja ajasta

Auringon ja Pluton konjunktio kauriin merkissä toimii intensiivisenä voimana, joka vahvistuu pitkin ensiviikkoa. Auringon ja Neptunuksen sekstiili pehmentää tunnelmia vielä viikonlopun ajan, joten on hyvä nauttia sen eheyttävistä vaikutuksista.

Marsin perääntyvä vaihe on juuri päättynyt. Marsin ja perääntyvän Merkuriuksen välinen kvinkunssi toimii silti terävänä kivenä kengässä. Aikataulujen ja suunnitelmien suhteen on hyvä olla edelleen maltillinen, ettei turhautumat vie liikaa huomiota ajan hyvistä puolista. Marsin ja Khironin sekstiili parantaa sekä voimistaa, kun vain osaamme ottaa sen vastaan. Perääntyvän vaiheen jarruttava tunne on jäänyt taakse, joten voi olla, ettei Mars turhia aikaile. Kaksosten merkissä ollessaan se kaipaa vauhtia ja toimintaa.

”Nopeudesta ei ole hyötyä, jos suunta on väärä.” — Mahatma Gandhi

Perääntyvä Merkurius on kariin merkissä ja kolmiossa perääntyvään Uranukseen sekä Kuunnoususolmuun, jotka ovat härän merkissä. Merkuriuksen ja skorpionin merkissä olevan Kuunlaskusolmun välinen sekstiili pitää kummatkin solmut avoimina. Merkurius kykenee kulkemaan erilaisten tasojen tai kerrosten läpi. Ajattelen sen shamanistisesti olevan hissi, joka liikkuu ylisen ja alisen välillä sekä kuljettaa tietoa kumpaankin suuntaan. Nyt kun se aktivoi Kuunsolmut, se mahdollistaa pääsyn niin menneisyyden kuin myös tulevaisuuden tietopankkeihin. Ajassa on intuition lisäksi vaistonvaraisuutta sekä visionäärin viisautta.

”Kaikki virtaa, mikään ei pysy paikallaan.” -Herakleitos

Merkuriuksen ja Khironin neliö on hyvä tunnistaa, jotta tunnistamme jos reagoimme vanhojen kipujen perusteella. Perääntyvän Merkuriuksen jaksoa on hyvä hyödyntää, kohtaamalla ja käsittelemällä menneisyyden kipupisteitä. Parhaimmillaan voimme löytää avaimia, joita voimme käyttää jatkossa.

Venus on vesimiehen merkissä ja neliössä Uranukseen sekä Kuunsolmuihin. Vesimiehen hallitseva planeetta on Uranus, joten ajassa on moninkertainen sähkölataus. Kun Kuunnoususolmu on härän merkissä, voisi ajatella, että kuviossa yhdistyy Uranuksen ja Gaian liitto. Taivaan ja maan symboliikan mukaan `aineettomasta kasvaa muoto`.

Siinä missä Venuksen neliöt Uranukselle ja Kuunsolmuille kyseenalaistaa sekä vapauttaa, Venuksen ja Khironin sekstiili parantaa. On hyvä miettiä mitä asioita elämässä olisi otettava etukäteen huomioon: mistä päästää irti ja mitkä vaativat kypsyttämistä.

Kreikkalaisessa mytologiassa Prometheus oli titaani, joka loi ihmiset ja varasti heille jumalten tulen. Yhdellä kostoretkellään Zeus lähetti Prometheukselle Pandoran lippaineen, jotta tämä ottaisi Pandorasta vaimon itselleen. Pandoralla oleva lipas oli täynnä vitsauksia. Vastoin Zeuksen toiveita, Prometheus ei luottanut lahjaan, eikä nainut Pandoraa. Sitä vastoin hänen veljensä Epimetheus nai Pandoran. Kun lipas avattiin, vitsaukset pääsivät maailmaan. Prometheus merkitsee nimenä `etukäteen ajattelevaa`. Epimetheus taas merkitsee `jälkikäteen ajattelevaa`. Pandoran lipas symboloi asioita, jotka tulevat yllättäen ja joihin emme osaa varautua, emmekä hallitse niitä. Kun Pandora sulki lippaan, sen sisälle jäi toivo. Myöhemmin kun hän avasi lippaan, hän vapautti toivon, eikä maailma ollut yhtä synkkä paikka kuin ensimmäisellä kerralla.

”Mikään kertomus ei hetken päästä uudelleen luettuna ole enää sama; tai pikemminkin me lukijoina emme enää ole samoja.” — George Eliot

Elämä on täynnä toistoja ja välillä saattaa tuntua, ettei mikään muutu. Todellisuudessa kaikki muuttuu, vaikka emme aina näkisikään sitä muutoksen hetkellä.

Kaunista viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Hanna Varis; Festival