-

Maailma muuttuu

Pohdintoja ajasta

Aurinko ja Juno ovat konjunktiossa kaksosten merkissä sekä sekstiilissä Pallas Atheneen, Lilithiin sekä Marsiin, että toisella puolella olevaan Khironiin. Vaikka Venus ja Mars ovat konjunktiossa leijonan merkissä, Venus on silti sen verran etäämmällä, ettei se ole mukana edellä mainituissa kuvioissa.

Mytologiassa Apollon eli Aurinko, Pallas Athene ja Khiron olivat kolmikko, jossa he kaikki vahvistivat toistensa parhaita puolia. Parhaimmillaan se on luovaa ongelman ratkaisua sekä ajattelun ja sydämen viisautta, jota kautta voimme löytää kokonaisvaltaista ymmärrystä.

“Sillä ei ole väliä mitä katsot, vaan sillä mitä näet.” -Henry David Thoreau

 

 

Merkurius, Vesta ja Uranus ovat konjunktiossa härän merkissä. Tämän voimakolmikon kolmiot perääntyvälle Plutolle sekä Cerekselle, että sekstiili Neptunukselle muodostaa leija nimisen suurkuvion. Sunnuntaina 11.6. Merkurius siirtyy kaksosten merkkiin eli luonnolliseen omaan merkkisijaintiinsa.

Vesta on pyhän liekin jumalatar. Muinoin Roomassa Vestan papittarilla oli merkittävä rooli. Heidän temppelinsä sijaitsi Rooman Forum Romanumilla. Papittaret pyhittivät elämänsä työlleen. Heidän tuli valvoa ja suojella tulta, jottei se pääse sammumaan. Tuli sammutettiin ja sytytettiin kerran vuodessa. Tuona aikana temppeli puhdistettiin.  Temppelin ikuinen tuli takasi Rooman pysyvyyden sekä muistutti jumaluuden jatkuvasta läsnä olevasta voimasta. Vestan papittarien pääjuhlaa eli vestaalia vietettiin 7.–15.6. välisenä aikana.

Astrologisesti Vesta kuvaa hengen paloa sekä omistautumista. Tuli ruokkii, lämmittää, valaisee ja suojaa. Tuli myös puhdistaa. Astrologi Dane Rhudyarin mukaan Vesta edustaa kokonaisenergiaa, mitä tarvitaan minkä tahansa henkisen päämäärän saavuttamiseksi. 

Vesta on elämän liekin vartija. Se saa meidät keskittymään ja omistautumaan päämäärien eteen. Vesta muistuttaa meitä sitoutumisesta ja sydämen palosta. Mitkä asiat ovat sinulle merkityksellisiä? Mistä tankkaat voimaa ja valoa, jotta jaksat tämän maailmanmenon keskellä?

Siinä missä Merkurius liittyy ajatteluun ja tiedostamiseen, Uranus symboloi yllätyksellisyyttä sekä oivalluksia. Vesta tuo mukanaan pyhyyden. Uranus voi viedä Merkuriuksen ajattelun aivan uudelle tasolle, Vestan lisätessä bensaa liekkeihin. Cereksen, Neptunuksen ja Pluton tuki tuo mukaan herkkyyttä sekä alkukantaista ja vaistonvaraista voimaa.

”Jokaisella pisaralla, jolla on elävä yhteys mereen, on osallisuus myös meren voimaan.” - Mahatma Gandhi

 

 

Jupiter on Kuunnoususolmulla härän merkissä ja neliössä sekä Plutoon että Venukseen. Kun mukaan otetaan skorpionin merkissä oleva Kuunlaskusolmu, tästä muodostuu suuriristi kuvio. Sunnuntaina 11.6. perääntyvä Pluto siirtyy takaisin kauriin merkkiin.

Elämäntehtävän tulevaisuuden sekä menneisyyden pisteet ovat aikamoisten jännitteiden alaisena. Saatamme miettiä elämän suuntaviivoja niin menneeseen kuin tulevaan sekä tekoja ja päätöksiä, joita olemme tehneet. Elämä on jatkuva virta, jota ei voi pysäyttää. Vaikka välillä saattaa tuntua, että tipumme kelkasta tai kadotamme suuntamme, virta tempaisee meidät mukaansa.

Viikonloppu on suotuisaa aikaa päivittä omaa arvomaailmaa jälleen kerran. Kaikki muuttuu, niin mekin. Voimme pitää kiinni asioista, jotka ovat joskus olleet tärkeitä. Jos ne eivät palvele enää, on hyvä antaa virran puhdistaa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kuu ohittaa kalojen merkissä olevan Saturnuksen. Sunnuntaina 18.6. on Uusikuu, joten alamme sitä ennen kääntyä vanhan Kuun viimeistelevään vaiheeseen. On hyvä miettiä, mitkä asiat tukevat tätä hetkeä sekä tulevaisuutta ja mistä voi päästää irti. Kaikella on aikansa ja paikkansa.

Unen ja unten välissä,
itseni ja sen välissä
jota minussa itsekseni luulen,
virtaa joki loputon.

Se on kulkenut halki toisten,
kaukaisten rantojen,
mutkitellen, kaarrellen,
kuten joilla on tapana.

Se saapui seudulle jossa asun,
luo talon joka olen nykyisin.
Jos vaivun itseeni, se virtaa;
jos havahdun, se on mennyt jo.

Ja se, joka tuntuu minulta
ja minuun sidottuna kuolee,
nukkuu missä joki virtaa-
tuo joki loputon.

-Fernando Pessoa

Kaunista viikonloppua <3 Johanna

 


Teoskuva; Kesäsade, Johanna Vilén