-

Lähemmäksi elämää

Pohdintoja ajasta

Jupiterin ja Kuunnoususolmun konjunktio härän merkissä avaa mahdollisuuksien ovet sepposen selälleen. Mukana konjunktiossa on hieman etäämmällä oleva Merkurius. Jupiter laajentaa kaiken mihin osuu. Härän merkki symboloi vakaata ja hedelmällistä maaperää. Jupiterin ja härän riskeihin liittyy liiallinen nautinnonhalu. Jupiterin maine tuntuu joskus olevan liian optimistinen. Sitä pidetään kartan onnenkantamoisena, jonka eteen ei tarvitse tehdä töitä. Mikään tekijä ei ole vain positiivinen tai haasteellinen, kaikessa on kyse tasapainosta.

”Aikaansaamisen jalon taidon lisäksi hallitse myös se jalo taito, että jätät asioita tekemättä. Elämän viisaus muodostuu epäolennaisuuksien eliminoimisesta”. — Lin Jutang

 

 

Kuunnoususolmuun liitetään tulevaisuus. Se on kasvusuunta, jota kohti tulisi mennä, Kuunlaskusolmun pitäessä sisällään jo olevat valmiudet ja mahdollisuudet. 12.7.2023 Kuunnoususolmu siirtyy oinaan ja Kuunlaskusolmu härän merkkiin. Sitä ennen käymme lävitse härän ja skorpionin merkkien välistä dynamiikkaa.

Härän merkki symboloi erilaisia resursseja sekä arvoja. Se kuvastaa kuinka kiinnitymme maailmaan ja siihen liitetään konkretia, rutiinit, materia sekä nautinnot. Skorpionin merkki symboloi sielun pimeää yötä, jossa joudumme kohtaamaan yksinäisyyden kautta itsemme, pelkomme ja kipumme. Sitä kautta voimme muuttua, kasvaa ja uusiutua. Tässä yhteydessä käsittelen merkkejä Kuunsolmujen kautta. Me kaikki käymme näitä teemoja läpi tavalla, jos toisella.

Perääntyvän Pluton oppositio Marsin ja Pallas Athenen konjunktiolle on mielenkiintoinen. Mytologiassa Pallas ja Mars olivat sisarukset. Siinä missä Mars oli maskuliininen, Pallas oli feminiininen soturi. Mars oli toiminnallinen, aggressiiviinen ja itsevarma sankari, joka oli aina valmis hyökkäämään. Pallas oli strateginen ajattelija, joka kykeni ymmärtämään isoja kokonaisuuksia sekä toimimaan niiden pohjalta. Hän oli myös taitava neuvottelemaan. Pallas pyrki suojelemaan hyökkäämisen sijaan, mutta soturina osasi myös taistella. Nyt Pallas ja Mars kohtaavat leijonan merkissä. Vastapäätä oleva Pluto haastaa sisarukset joko yhdistämään tai hajottamaan voimansa. Kuunsolmujen, Merkuriuksen ja Jupiterin neliöt haastavat Pallaksen ja Marsin katsomaan elämänsuuntaviivoja uudella tavalla. Jupiter oli sisarusten isä, jonka suosiosta he taistelivat. Kuunsolmujen merkkisijainnit härässä ja skorpionissa viittaavat käytännön ja kaaoksen eri variaatioihin. Kuunlaskusolmulla on myös totutut käyttäytymismallit ja toimintatavat. On hyvä aika miettiä mihin energiansa kohdistaa sekä kuinka sitä käyttää.

”Ihmisen perimmäinen valinta-sikäli kuin hän haluaa ylittää itsensä- on se, luodako vai tuhota, rakastaako vai vihata.” -Erich Fromm 

 

 

Auringon sekstiilit Marsille ja Pallakselle pistää meidät katsomaan omia toimintamalleja sekä motiiveja. Auringon ja Saturnuksen neliössä kaksi erilaista auktoriteetti voimaa ottavat yhteen. Vaikka kokisimme minkälaisia ärsykkeitä tai kitkaa, olisi hyvä miettiä hetken aikaa ennen, kun lähtee tekemään mitään.

”Päivässä ei Roomaa kyhätty, niin uhottiin
Laulaen La Palomaa päivässä se tuhottiin”
-Juice Leskinen, Kuumaa tuhkaa

Saturnuksen sekstiilit Merkuriukselle, Jupiterille ja Kuunnoususolmulle sekä kolmio Kuunlaskusolmulle auttaa vahvistamaan niitä rakenteita, johon keskitämme voimamme. Vaikka emme voi vaikuttaa moniin asioihin, ei koskaan tule väheksyä keinoja, joita meillä on. Meidän ei tarvitse olla kaikista asioista samaa mieltä, mutta voimme silti kunnioittaa toisiamme. Voimme miettiä mitä puhumme ja miten toimimme. Minkälaisen jäljen sinä jätät maailmaan?

Venus on ravun merkissä ja sekstiilissä Uranuksen ja Vestan konjunktioon sekä Cerekseen. Venuksen ja Neptunuksen välinen kolmio vahvistuu ensiviikolle mentäessä. Nämä aspektit auttavat löytämään harmoniaa sekä keskittymään niihin asioihin, jotka koemme sydämessämme tärkeiksi. Näin Venuksen ja Khironin neliön esiin nostamat haavat pääsevät parantumaan.

Maailman kyliin mä väsyin,
ota syliin
Sun kätes otsaani viilentää
Sano jotain näin
katveessa sotain
niin pääsen lähemmäksi elämää
-Juice Leskinen, Pyhä toimitus

Eheyttävää viikonloppua! <3 Johanna

 


Teoskuva; Johanna Vilén