-

Etsin suurta tulta

Pohdintoja ajasta

Takana on torstaina ollut Uusikuu ja Auringonpimennys. Aurinko on siirtynyt härän merkkiin, Vestan ja Kuunnoususolmun kylkeen. Aurinko ja Vesta valaisevat Kuunnoususolmun, joten elämän tärkeimmät suuntaviivat saavat meidät heräämään henkiin. Ajassa on omistautunutta paloa, joka ei jätä meitä rauhaan, vaikka voimavarat olisivatkin vähissä.

Muinaiset roomalaiset viettivät 23.4. Vinalia urbana juhlaa Jupiterin ja Venuksen kunniaksi. Kyseessä oli viinisadon ja puutarhan juhla, jossa kokoonnuttiin nautintojen äärelle. Härän merkki symboloi tätä hyvin. Saturnuksen sekstiili Auringolle, Vestalle ja Kuunnoususolmulle sekä kolmio Kuunlaskusolmulle vahvistaa ja palauttaa maanpinnalle. Sitä kautta voimme tankata itseemme periksiantamattomuutta ja vakautta. Pluton neliöiden aiheuttama paine voi alkaa tuntua ärsykkeeltä, jolloin emme jää tuleen makaamaan vaan palaamme takaisin elävien kirjoihin.

Etsin, etsin suurta tulta.
Itsekö elämä oisit
tuli suuri tummumaton,
valkea iänikuinen?

-L. Onerva, Etsijä

 

Venus on kaksosten merkissä ja sekstiilissä Khironiin. Jupiterin ja perääntyvän Cereksen kvinkunssi muistuttaa kohtuudesta. Jupiterin ja Pallas Athenen neliön myötä saatamme käydä sisäistä kädenvääntöä nautintojen ja järjen välillä. Venuksen ja Khironin parantavat puolet pääsevät täyteen voimaansa, kun antaudumme hetkessä olevan kauneuden ja elämänvoiman armoille.

Eihän perhonen
edes tiedä siivistään,
sehän lentää vain:
kukista ja tuulesta
juopunut keväänlehti.

- Arto Lappi, Ei perhonen siivistään tiedä

 

 

Perääntyvä Merkurius ja Uranus ovat konjunktiossa härän merkissä sekä sektiilissä ravun merkissä olevaan Marsiin. Parhaimmat oivallukset ja ratkaisut tulevat, kun vähiten odottaa. Suunnitelmat ja aikataulut voivat mennä monta kertaa uusiksi. On taitolaji nähdä hetkessä olevia mahdollisuuksia ja vielä suurempi ottaa niistä kiinni.

Merkuriuksen ja Marsin sekstiili tukee oivallusten ja toiminnan välistä tasapainoa. On hyvä tankata elinvoimaa ja ottaa ilo irti elämästä, jotta Marsin ja Khironin välinen neliö voi toimia eheyttävänä ja parantavana tekijänä. Khironin symboliikkaan liittyy häpeä ja kokemukset siitä, ettemme kuulu joukkoon. Nämä tunteet saavat helposti sulkeutumaan ja kokemaan erillisyyttä. Silti ne ovat osa kollektiivista tiedostamatonta ja jokainen meistä joutuu enemmän tai vähemmän kohtaamaan niitä. Jungin varjotyöskentelyssä niillä on iso rooli. Kohtaamalla näitä tunteita voimme kasvaa ja kehittyä enemmän kuin uskommekaan. Siinä missä Uusikuu ja Auringonpimennys avasivat uudenlaisen jakson, ne myös aktivoivat uudistumisen tarpeen. Jotain on jäänyt taakse ja olemme uuden jakson kynnyksellä.

”Järven pinta, näytä mulle uusi kuvani
anna mulle voimaa olla hauras pelkuri
näytä mulle kauneus, kun suljen silmäni”

-Ismo Alanko, Peilikuva

Kaunista viikonloppua <3 Johanna

 


Teoskuva; Johanna Vilén. Resitatiivi II