-

Elämänpuun juurilla

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 20.1. Aurinko siirtyy vesimiehen merkkiin. Lauantaina kello 22:55 on Uusikuu. Auringon ja Kuun lisäksi konjunktiossa on merkkirajan toisella puolella oleva Pluto. Tämän kertainen Uusikuu on harvinaisen voimakas. Aurinkoa ja Kuuta vastapäätä on Lilith. Näiden välinen oppositio on asteen tarkka, joten se tuntuu luissa ja ytimissä. Vesimiehen Uusikuu on jo itsessään arvaamaton, mutta Lilith tuo oman intensiivisen ja kapinallisen alkuvoimansa mukanaan.

”Luova ajattelu saattaa merkitä vain sen tajuamista, ettei ole erityisen ansiokasta tehdä asioita niin kuin ne ovat aina tehty. ” — Rudolf Flash

Auringon ja Kuun kolmiot Marsille sekä Cerekselle muodostaa kultaisen ilmakolmion. Voimme saada syvemmän yhteyden omiin tunteisiin ja tarpeisiin sekä viisautta toimia tarvittavalla tavalla. Kun mukaan otetaan Auringon ja Kuun sekstiilit Jupiterille ja Junolle, tästä täydentyy harvinainen suurkuvio nimeltään kirjekuori.

Minkälaisia viestejä kirjekuori pitää sisällään? Kirjekuori on kuin taikurin hattu, josta voi nousta esiin odottamattomia asioita. On tärkeä tunnistaa sisältä kumpuavia sanomia, koska ne johdattavat meidät oikeiden asioiden alkupisteeseen. Sen jälkeen voimme tutkia heränneitä asioita uusin silmin ja mahdollisimman objektiivisesti. On hyvä antaa tilaa tuntemattomalle ja uudenlaiselle energialle, koska se on muutoksen avain.

”Olipa sitten sisimmässään tai ulkopuolella, ihmisen ei tarvitse muuttaa sitä minkä näkee, vaan sen, kuinka sitä katsoo. ” -Thaddeus Golas

Merkuriuksen perääntyvä vaihe on päättynyt ja Uranuksen päättymäisillään. Merkuriuksen kolmio Uranukselle ja Kuunnoususolmulle mahdollistaa uudenlaisen virkeystason. Saatamme löytää ratkaisuja, joita emme ole osanneet ajatellakaan. Parhaimmillaan voimme ennakoida tulevaisuuden suuntaviivoja. Ajassa on virittynyt lataus, joten on tarkistettava, että tarvittava tasapaino säilyy. Jotta puunlatvat voivat kasvaa, tarvitaan kestävät ja vakaat juuret.

Merkuriuksen neliöt Cerekselle, Junolle, Jupiterille sekä Khironille on kaksiteräinen miekka. Jos sanansaattaja lähtee väärällä asenteella liikkeelle, se voi aiheuttaa aikamoista tuhovoimaa itselleen ja muille. Jos se taas pyrkii rakentamaan siltaa ja selvittämään mahdollisten pelkojen tai kipujen syy-yhteyksiä, on mahdollista vapautua isoistakin tunnekertymistä. Emme välttämättä voi ymmärtää tai olla samaa mieltä toisten kanssa, mutta jos kaikki yrittävät tuoda esiin omia näkemyksiään, on mahdollista, ettei kukaan kuuntele toisiaan. Tällöin sanan säilät lentävät, mutta tulosta ei synny.

Merkuriuksen ja Marsin kvinkunssi ei helpota tilannetta. Sisältä tulevat paineet ja pinnan alla olleet tunteet voivat purkautua aggressiivisesti. Sanoilla on merkitystä. Myös sillä mitä jätämme sanomatta, on merkitystä. Joskus on tärkeää nostaa kissa pöydälle, mutta miten se tehdään, on toinen asia. Jos lähtökohtaisesti syytämme tai arvostelemme toisia, mutta emme näe omassa käyttäytymisessä mitään vikaa, olemme harhateillä. On myös tilanteita, joissa joudumme nostamaan kädet ylös, koska emme tule kuulluksi. Tällöin voimme käydä asioita toisella tavalla läpi. Elämä on epäreilua. Koemme kaikki vääryyttä, kipua ja vaikeuksia elämämme varrella. Jos käytetään mielikuvaa, että kantaisimme valtavaa säkkiä harteillamme, on helppo ymmärtää, että se on pakko tyhjentää välillä. Kun tunteet ja ajatukset muuttuvat painolastiksi, meidän on tyhjennettävä niitäkin. Oikeanlainen itsenäisyys ja vastuullisuus on sitä, että kohtaamme ja käsittelemme sisällämme olevia asioita. Se ei ole helppoa, mutta se rakentaa kestävämpää tulevaisuutta.

”Tärkeintä elämässä ei ole se, että näemme sen mitä on jossain kaukana, vaan se, että teemme sen mikä on suoraan edessämme. ” -Thomas Carlyle

Venuksen ja Saturnuksen konjunktio vesimiehen merkissä on myös ristiriitainen. Parhaimmillaan siinä on rakenteet ja kestävyys sekä villihevosen vapaus ja alkuvoima. Voimme luoda uutta ja samaan aikaan juurruttaa kantavat juuret. Haasteena on oikullisuus ja vääränlainen periksiantamattomuus, jolloin mikään ei juurru eikä etene. Jotta näemme, mikä on tässä hetkessä tärkeintä, kannattaa katsoa asioita, joissa olemme voimattomia tai pettyneitä. Sen jälkeen voimme syventää perspektiiviä ja elämänsuuntaviivoja taaksepäin. Miten olemme aikaisemmin ratkaisseet ongelmia? Mitkä tavat ovat tuottaneet tulosta ja mitkä eivät?

”Muutos on ainoo mikä pysyy
Aika ei tuu keltään kysyyn

Että haluuksä kasvaa, haluuksä kypsyy
Pakko se on hyväksy”

-Jukka Poika, Viestii

Nyt kun Merkurius aktivoi kummatkin Kuunsolmut, voimme saada paremmin kiinni menneistä ajanjaksoista sekä niiden merkityksistä. Jos voimme pysyä ajallisista pyörremyrskyistä sivummalla, opimme entistä enemmän itsestämme sekä siitä, kuinka selvitä myrskyn silmässä. Näin voimme löytää elämänpuun juurille.

”Kun tulet umpikujaan, muutu - muuttuneena pääset läpi.” - I. Ching

Voimaannuttavaa Uudenkuun viikonloppua! <3 Johanna

Teoskuva; Emmi Vuorinen; Kotikutoja