-

Elämän puhdas liekki

Pohdintoja ajasta

Tämän viikon aikana on tapahtunut paljon. Maanantaina oli Kevätpäiväntasaus, tiistaina Uusikuu oinaan merkissä ja torstaina Pluto siirtyi vesimiehen merkkiin. Jokainen näistä yksittäisistä tekijöistäkin on iso muutosvoima, joten voi olla vaikea hahmottaa kuinka suuri volyymi tähän viikkoon sisältyykään. Samaan aikaan kun Pluto vesimiehessä menee syvimpiin syvyyksiin, se myös nostaa meidät katsomaan muutosta aivan uudenlaisesta perspektiivistä.  Muutos lähtee jokaisesta meistä.

Pluto on vesimiehen merkissä 23.3.2023–11.6.2023, 20.1.2024–1.9.2024 ja 19.11.2024–8.3.2043. Alla on päivämäärät sen merkkimuutoksista.

  • 23.3.2023 Pluto siirtyy kauriin merkistä vesimiehen merkkiin
  • 11.6.2023 Pluto perääntyy kauriin merkkiin takaisin
  • 21.1.2024 Pluto palaa vesimiehen merkkiin
  • 2.9.2024 Pluto perääntyy kauriin merkkiin takaisin
  • 19.11.2024 Pluto palaa vesimiehen merkkiin
  • 8.3.2043 Pluto saapuu Kaloihin
  • 31.8.2043 Pluto perääntyy vesimiehen merkkiin takaisin
  • 19.1. 2044 Pluto saapuu kalojen merkkiin uudelleen

 

 

Viikonlopun alkaessa Mars viimeistelee kaksosten merkin loppuasteet. Lauantaina 25.3. se siirtyy ravun merkkiin. Mars on neliössä perääntyvään Cerekseen sekä Aurinkoon. Aurinko ja Ceres ovat oppositiossa. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Aurinko ja Mars ovat molemmat tahtovoimaisia. Cereksen kautta voimme tunnistaa paremmin voimavaramme sekä niitä asioita, jotka tukevat voimaantumista. On hyvä miettiä mitkä asiat kuluttavat eniten, ja mitkä ravitsevat niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Joskus saatamme tottumusten ja tahtotilan kautta pitää kiinni asioista, jotka eivät palvele meitä enää.

Marsin ja Pluton välinen kvinkunssi voi tuntua terävältä kiveltä kengässä. Se ärsyttää ja aiheuttaa painetta. Tänä aikana on hyvä välttää turhaa provosoitumista ja kiivautta, jotta voimme ohjata muutosvoimaa parhaalla mahdollisella tavalla. Marsin ja Saturnuksen välinen kolmio tukee oikeanlaisten rakenteiden vahvistumista sekä päämäärätietoisuutta.

"Syvimmässä merkityksessään varjo on näkymätön saurian häntä, jota ihminen edelleen vetää perässään. Huolellisesti amputoituna siitä tulee mysteerien parantava käärme." - Carl Jung

 

 

Kuunsolmut ovat erittäin magneettisina. Kuunlaskusolmu on skorpionin merkissä ja kolmiossa sekä Saturnukseen että Marsiin. Näiden välille muodostuu suurkolmio. Saturnuksen ja Marsin sekstiilit härän merkissä olevalle Kuunnoususolmulle täydentää tästä leija kuvion. Tämän lisäksi Pluton neliöt kummallekin Kuunsolmulle aiheuttaa aikamoista painetta. Auringon kvinkunssi Kuunlaskusolmulle ja Cereksen kvinkunssi Kuunnoususolmulle tuo merkittävän lisävärin elettävään aikaan. Jotta leijan saa lentoon, on hyvä miettiä teemoja, jotka tuntuvat toistuvan kerta toisensa jälkeen elämämme eri vaiheissa. Aurinko valaisee sen mihin osuu, joten kvinkunssi Kuunlaskusolmulle voi näyttäytyä niissä asioissa, joissa koemme vahvaa turhautumista tai ärsyyntymistä. Jos tämänkaltaisia tunteita herää, on hyvä antaa niiden tulla, mutta samaan aikaan voi miettiä niiden syvempää alkuperää.

”Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista.” -Marcel Proust 

Merkurius, Khiron ja Jupiter ovat konjunktiossa oinaan merkissä. Pallaksen neliö edellä mainitulle kokoonpanolle voi olla sopiva paine, jotta ratkaisuja alkaa syntyä. Merkuriuksen sauvaa käytetään terveydenhuollon symbolina. Merkurius liittyy kommunikointiin, ajatteluun, tiedostamiseen sekä kuinka ilmaisemme itseämme. Khiron on kartan haavoittunut parantaja sekä tietäjä, kun taas Jupiterilla on taipumus laajentaa se mihin osuu. Pallaksen neliö voi toimia laukaisevana tekijänä, jotta näemme paremmin ne kivut, joita olemme jättäneet kohtaamatta. Jupiter on luonteeltaan optimistinen. On hyvä olla luottavainen, mutta ylilyöntejä tulisi välttää, ettei esimerkiksi yliarvioi omia resursseja.

Venus ja Juno ovat Kuunnoususolmun tuntumassa muistuttavat arvomaailman tärkeydestä. Voimme vakauttaa ja juurruttaa niitä, jotta ne toimivat kantavana perustana. Ensiviikon aikana vahvistuu Venuksen ja Uranuksen konjunktio. Silloin alamme heräämään pikkuhiljaa alkavaan kevääseen.

”Onnen laita on kuin unen. Tiedämme siitä vasta, kun olemme siitä heränneet. Herätessäsi voit katsoa mitä ympärilläsi jo on. Se on yleensä enemmän kuin mitä olemme osanneet ajatellakaan.” - Hans Ruin

Kaunista viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen