-

Elämää parantava liekki

Pohdintoja ajasta

Auringon, Marsin ja Cereksen konjunktio viimeistelee skorpionin merkin loppuasteet. Keskiviikkona 22.11. Aurinko siirtyy jousimiehen merkkiin ja perjantaina 24.11. Mars seuraa perässä. Aurinko ja Mars ovat luonteeltaan maskuliinisia ja tahtovoimaisia. Nyt kun ne kulkevat yhtä matkaa, niiden voimat tuplaantuvat.

Aurinko eli Apollon symboloi luovaa elämänvoimaa. Apollon oli päivän, valon ja Auringon jumala. Hänen kaksoissisarensa oli Kuunjumalatar Artemis. He olivat Letan ja Zeuksen (Jupiterin) lapsia. Juno oli katkera miehelleen Zeukselle tämän uskottomuudesta ja kohdisti vihansa Letaan, jolloin tämä joutui pakenemaan Delphiin. Joissain kertomuksissa kerrotaan, että Apollon ja Leta olisivat paenneet Kreikkaan susien muodossa. Apollon symboloi voimaa, valoa, kauneutta, totuutta, parantamista sekä ennustamista. Apollon hallitsi myös taidetta, luovuutta ja kulttuuria yhdeksän muusaa apunaan. Aamuisin Apollon toi tulihevosten vetämille vaunuilla päivänvalon maailmaan, kun taas iltaisin Artemis toi pimeyden. Sisarukset edustivat sukupuolten välistä tasa-arvoa. Uskottiin että Apollon näkee kaiken ja öisin hän kertoi jumalille kaiken päivän aikana näkemänsä.

Ares (Mars) oli Heran ja Zeuksen poika. Hän edusti taas taisteluja sekä sotaa. Kreikkalaisessa mytologiassa Ares oli luonteeltaan hyvin aggressiivinen, kun taas roomalaisten Mars oli maanläheisempi ja suojelevampi. Apollon ja Ares olivat veljekset, jotka symboloivat voimaa hieman eri tavoin. Kaikessa on positiivinen ja negatiivinen polariteetti, joiden välille tulisi muodostaa tasapaino. Esimerkiksi Apollon pystyi parantamaan ja tekemään paljon hyvää, mutta suuttuessaan hän saattoi aiheuttaa epidemioita, sairauksia ja tuhoa.

 

 

Kun Auringon ja Marsin konjunktioon otetaan Ceres mukaan, on aika katsoa mikä tekemisessämme sekä elämässämme ruokkii meitä. Mistä saamme sielun ruokaa? Apollonin valo symboloi luovuuden lisäksi logiikkaa ja järkeä. Edellä mainitun kokoonpanon ja Saturnuksen välinen neliö tarkistaa rakenteita, siinä missä perääntyvän Neptunuksen kolmion myötä alitajunta ja herkkyys pääsevät täyteen voimaansa. Pluton sekstiili vahvistaa ja tukee ajallisten syy-yhteyksien ymmärtämistä. Kun perjantain ja lauantain aikana Kuu ohittaa Pluton, se tuo oman alitajuisen lisän mukanaan.

"Mysteeri on luovuuden ytimessä." Julia Cameron

Aikamoinen jännite syntyy Auringon, Marsin ja Cereksen kvinkunssista Kuunnoususolmulle. Kuunnousu- tai Kuunyläsolmu on laskennallinen piste, jota kutsutaan usein myös elämäntehtävänpisteeksi. Se on magneetti, jota kohti meidän tulisi elämämme aikana kasvaa. Kun Aurinko, joka on kaiken ydin ja elämää ylläpitävä voima valaisee Kuunnoususolmun, paine löytää oma paikkansa tässä elämässä voi kasvaa. Saatamme etsiä normaalia enemmän merkityksellistä tekemistä tai asioita, jotka tuntuvat entistä tärkeämmiltä. Marsin mukana olo voi aiheuttaa paineita ja jopa pakotteita, kun taas Cereksen haasteisiin voi liittyä tyhjyys ja henkisen ravinnon puute. Kvinkunssi on alitajuinen aspekti, joten sitä voi olla vaikea tunnistaa.

"Tekemisen merkitys kiehtoo minua. Tieto ei riitä, meidän on sovellettava. Tahto ei riitä, meidän on tehtävä." — Leonardo da Vinci

 

 

Venus on omassa luontaisessa merkkisijainnissaan ollessaan vaa`an merkissä. Venus hallitsee myös härän merkkiä. Merkurius on jousimiehen merkissä avaamassa portteja Auringolle, Marsille sekä Cerekselle. Venuksen ja Merkuriuksen harmoninen sekstiili aspekti tukee oman arvomaailman tunnistamista. Sitä vastoin kvinkunssit perääntyvälle Jupiterille saattaa tuntua turhauttavalta. Tästä muodostuu Jod eli jumalansormi niminen suurkuvio, joka osoittaa nuolensa Jupiteria kohden. Paine laajentaa tai onnistua tavoitteissa voi karata käsistä.

Vaikka Merkuriuksen ja perääntyvän Khironin välinen kolmio on eheyttävä, Merkuriuksen ja Junon välinen neliö voi sitä vastoin sekoittaa pakkaa. Ajassa on ristiriita, jossa parantava kommunikointi ja kyky käsitellä asioita on vahvana, mutta neuvottelut voivat sitä vastoin takuta pahemman kerran. Voi olla vaikea saada puhuttua niin, että tulisi oikealla tavalla kuulluksi ja ymmärretyksi. Venuksen ja Khironin oppositio pistää vastakkain kaksi toisiaan etsivää energiaa. Venus symboloi rakkauden lisäksi esimerkiksi elämästä nauttimista. Khiron on tietäjä sekä haavoittunut parantaja, joka pyrkii eheyteen ja tasapainoon. Joskus kitka saa meidät heräämään uudenlaiseen aamuun ja aatoksiin.

"Kauneus ei koskaan pääse selville itsestään." — J.W. von Goethe

Eheyttävää viikonloppua! Johanna

 

Teoskuva; Nouseva kuu, laskeva aurinko, Johanna Vilén