-

Cha Cha Cha

Pohdintoja ajasta

Sain joitain yhteydenottoja ihmisiltä, jotka toivoivat, että katsoisin tämän viikon blogitekstissä Käärijän karttaa. Ilman sen kummempia ennakkoajatuksia tein kartan. Mutta mitä ihmettä, kuka tämä Käärijä oikein on?

Käärijän eli Jere Pöyhösen syntymäkartalla on Auringon ja Jupiterin konjunktio vaa`an merkissä, joka on oppositiossa perääntyvään Cerekseen. Auringon ja Jupiterin kolmio Vestan, perääntyvän Saturnuksen ja perääntyvän Pallaksen konjunktiolle tehostaa Jupiterin onnekasta luonnetta. Usein Hannu Hanhena tunnettu Jupiter ei aina ole maineensa veroinen, jollei se saa rakenne tukea avukseen. Jeren kartalta tukea löytyy, mutta se ei ole tullut ilmaiseksi. Cereksen oppositio on yksi tekijä, jonka kautta hän on joutunut löytämään tasapainoa ravinnon, levon ja tarpeiden suhteen. Jere on joutunut käymään vakavia terveysongelmia jo 9.luokasta lähtien. Kun suolistosairaus aktivoitui oikein kunnolla, hän joutui hätäleikkaukseen. Hän oli tuolloin laihtunut 49-kiloiseksi ja hemoglobiini oli 54. Omien sanojensa mukaan sairastumisen myötä arvot menivät uusiksi. Jeren syntymäkartalla Khiron on neliö Kuunsolmut, joten haavoittunut parantaja on joutunut kohtaamaan asioita sen mukaisesti.

Kartalla on Kuun, Uranuksen ja Neptunuksen konjunktio kauriin merkissä. Koska en tiedä hänen syntymäkellonaikaansa, kartan nousevaa merkkiä, akseleita eikä huoneita voi ottaa huomioon, mutta myös Kuun asteluvut voivat muuttua hieman. Joka tapauksessa tässä kuviossa yhdistyy kauriin maanläheisyys, Uranuksen visionäärisyys sekä yllätyksellisyys, että Neptunuksen herkkyys ja luovuus. Kuu, Uranus ja Neptunus ovat sekstiilissä skorpionin merkissä olevaan Marsin, Merkuriuksen ja Pluton konjunktioon, johon Pallas ja Saturnus ovat neliössä. Jere on sanonut, että hän haluaa olla altavastaaja ja hämmentää. Siinä hän selkeästi on onnistunutkin!

"Ilta on vielä nuori ja aikaa kumota
Tää jäinen ulkokuori on aika tuhota
Parketti kutsuu mua ku en oo enää lukossa
Niinku cha cha cha mä oon tulossa"

Venus ja Juno ovat konjunktiossa vaa`an merkissä ja oppositiossa Lilithiin. Hänellä on vahva arvomaailma, mutta myös kyky kyseenalaistaa mitä se pitää sisällään. Jereltä ei puutu rohkeutta olla oma itsensä. Hänellä on tervettä järkeä ja kykyä katsoa itseään objektiivisesti. Ensikuulemalta hänen euroviisu kappaleensa kuulostaa bilettävältä ryyppylaululta. Sen tarkoitus ei ole kuitenkaan niin yksiselitteinen. Tarvitsemmeko hillittömät määrät alkoholia, jotta voimme vapautua ja heittäytyä irrottelemaan? Esimerkiksi taiteilijanimi Käärijä, liittyy uhkapeleihin ja artisti haluaakin ottaa kantaa peliriippuvuuteen. Ehkä hänen huumorinsa auttaa meitä katsomaan asioita uudella tavalla. Ehkä voimme ottaa joissain asioissa hieman kevyemmin, unohtamatta asioiden varjopuolia.

"Cha cha cha en oo arkena tää mies laisinkaan
En oo mut tänään oon se mies, tänään oon se mies
Nyt lähden tanssimaan niinku cha cha cha, enkä pelkääkään tätä maailmaa"

Nyt on sitten aika siirtyä ajallisiin tanssiharjoituksiin.

Viikonloppu lähtee käyntiin Merkuriuksen siirtyessä kalojen merkkiin. Saturnus on konjunktiossa Merkuriukseen merkkirajan toisella puolella. Saturnus siirtyy kalojen merkkiin tiistaina 7.3. Tällöin on myös kello 14:40 Täysikuu Auringon ollessa kalojen ja Kuun neitsyen merkissä. Auringon ja Neptunuksen konjunktio tuo oman lisänsä ajan vesipainotteisuuteen.

Mars on kaksosten merkissä ja neliössä Aurinkoon, Neptunukseen sekä Kuuhun. Vauhdikkuutta lisää myös Uranuksen sekstiili Auringolle ja kolmio Kuulle sekä Pallas Atehenen kolmio Auringolle ja Merkuriukselle sekä sekstiili Kuulle.

Maaliskuun Täysikuuta kutsutaan nimillä korppikuu, mahlakuu, myrskykuu, tuulienkuu, siemenkuu, matokuu, paastonajan kuu sekä kyntökuu. Maaliskuun latinakielinen nimi martius on omistettu sodanjumala Marsille. Maaliskuun Täydenkuun ajateltiin päättävän talviaika ja symboloivan uuden ajanjakson alkamista. Suomessa maaliskuun ajateltiin tuovan maata näkyviin pitkän talven jälkeen. Maaliskuun Täysikuu on kulminaatiopiste, jonka jälkeen Aurinko käy kalojen merkin loppuun, ennen 20.3. olevaa Kevätpäiväntasausta, jolloin Aurinko siirtyy oinaan ensimmäiseen merkkiin.

Venuksen, Khironin, Jupiterin ja Vestan konjunktio oinaan merkissä on intensiivinen ja leimahtava. Täydenkuun aikaan Kuun kvinkunssi edellä mainituille tekijöille voi aktivoida nopeasti yllättäviä ja rajuja tunnereaktioita. Venuksen ja Marsin välinen sekstiili tasapainottaa hieman, mutta silti on tärkeää ottaa mahdollisimman rauhallisesti.

”Käsityöläinen on salaisuuksien tuntija ja taikuri. Näin ollen kaikki käsityöt sisältävät jonkinlaisen initiaation ja ovat okkulttisen perinteen perimiä. Hän, joka tekee todellisia asioita, tietää niiden tekemisen salaisuuden.” -Mircea Eliade

Neitsyen merkkiä edustaa Astraea, joka on luonnonlakien ja oikeudenmukaisuuden jumalatar. Hän ylläpitää vuodenaikojen sekä luonnon tasapainoa. Neitsyt on viisas, pitkäjänteinen ja tarkkanäköinen pohdiskelija. Neitsyt tarvitsee aikaa arvioida ja analysoida, jotta hän voi ymmärtää isoja kokonaisuuksia selkeästi sekä käytännönläheisesti. Hän on parantaja, joka haluaa auttaa sekä muuttaa maailmaa paremmaksi. Välillä neitsyt tarvitsee omaa tilaa ja etäisyyttä, jotta voi käsitellä sekä järjestellä mielessä kypsyviä asioita rauhassa. Se muistuttaa, että meidän tulee huolehtia omista voimavaroista sekä tarpeista ja ettemme hukkaa tai unohda itseämme.

Tarot korteissa neitsyen merkkiä vastaa erakon kortti. Erakolla on kädessään lyhty, jonka sisällä on tähti, joka symboloi viisautta. Vasemmassa kädessä oleva sauva symboloi voimakasta yhteyttä alitajuntaan. Erakko on keskittänyt voimansa kyseiseen hetkeen. Kortti muistuttaa itsenäisyydestä, vetäytymisestä, itsetutkiskelusta sekä omasta voimasta. Meidän tulee löytää itsestämme terve henkinen auktoriteetti, joka kunnioittaa elämänlakeja ja osaa tunnistaa niissä olevaa viisautta.

"Hiljaisuus on se alkuaine, josta suuret asiat muovaavat itse itsensä." — Thomas Carlyle

Kaunista viikonloppua ja tulevaa Täydenkuun aikaa!

<3 Johanna

Teoskuva; Juha Jormakka