-

Alkavan kevään heräävä voima

Pohdintoja ajasta

Huhtikuu on orastavan kevään kuukausi. Muinaiset roomalaiset viettivät 1.4. Venukselle omistettua Veneralia juhlaa. Venus symboloi rakkautta, kauneutta, nautintoja ja seksuaalisuutta. Siihen liitettiin myös kasvillisuus, hedelmällisyys ja sadonkorjuu. Venus syntyi neitseellisesti merenvaahdoista, joten häntä pidettiin merenkulkijoiden suojelijana. Venuksen mytologinen tausta on varsin värikäs, mutta Veneralia juhlassa häntä ylistettiin myös siveyden ja avioliiton jumalattarena.

Viikonloppu alkaakin Venuksen kannalta varsin suotuisissa merkeissä. Venus on omimmillaan härän merkissä ollessaan. Se on juuri irtaantunut Uranuksen kyljestä ja on sekstiilissä Pallas Atheneen. Ajassa on heräävää nuoruuden ja raikkauden voimaa.

"Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan." - Sir Thomas Browne

 

 

Ensiviikon torstaina 6.4. kello 7.34 on Täysikuu. Täydenkuun aikaan Aurinko on oinaan ja Kuu vaa`an merkissä. Huhtikuun Täysikuuta kutsutaan nimillä vaaleanpunainen kuu, orastava kuu, pääsiäiskuu, jäniksenkuu, kylvökuu, viljelijän kuu, aloitteleva kuu, pajukuu sekä siemenkuu. Täydenkuun aikaan Venus on sekstiilissä Neptunukseen ja kolmissa Plutoon sekä perääntyvään Cerekseen. Näistä muodostuu leija kuvio.

Siinä missä Pluto sieppasi Cereksen tyttären Persephonen luokseen manalaan, Ceres aiheutti nälänhädän saadakseen tyttärensä takaisin. Lopulta Persephone päätyi olemaan osan vuotta miehensä kanssa manalassa, mutta keväällä hän palasi äitinsä luokse, jolloin luonto heräsi henkiin. Pluton ja Cereksen valtataistelut ovat ainakin ajallisesti jääneet taakse ja ne toimivat yhteen hiileen.

Kun Kuu on vaa`an merkissä, se kaipaa harmoniaa. Vaa´an hallitseva planeetta on Venus. Aurinko on oinaan merkissä, jonka hallitseva planeetta on Mars. Venuksen sijainti kartallamme, kertoo tarpeistamme saada täyttymystä sekä mielihyvää. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa toteuttaa sisäistä feminiinistä energiaa, mutta on hyvä tunnistaa omien tarpeiden laatua. Jos unohdamme tämän puolen itsestämme, saatamme menettää elämäniloa, emmekä enää osaa nauttia elämästämme. Mars muistuttaa siitä, ettemme jäisi tuleen makaamaan. Näiden välinen suhde symboloi meissä olevaa feminiinistä ja maskuliinista tasapainoa, ihmissuhteita sekä arvomaailmaa.

Täydenkuun kartalla on Khironin, Auringon ja Jupiterin konjunktio. Uranuksen ja Junon Kvinkunssi Kuulle on luonteeltaan arvaamaton. Pallas Athene on neliössä sekä Aurinkoon että Kuuhun. Tässä on aikamoinen voima lataus. Kun mukaan otetaan Lilithin kolmio Khironille, Auringolle sekä Jupiterille ja sekstiili Kuulle alkukantaiset voimat pääsevät syntymään.

 

 

Maanantaina 3.4. Merkurius siirtyy härän merkkiin. Täydenkuun aikaan Merkurius on Kuunnoususolmulla. Pluto on neliössä Merkuriukseen ja kumpaankin Kuunsolmuun. Sitä vastoin ravun merkissä oleva Mars on kolmiossa Kuunlaskusolmuun ja Saturnukseen sekä sekstiilissä Kuunnoususolmuun ja Merkuriukseen. Tästä muodostuu leija kuvio. Täydenkuun kartalla on siis kaksi erillistä leijaa odottamassa lennättäjäänsä.

Tulevaan viikonloppuun ja alkavaan viikkoon mahtuu paljon mahdollisuuksia. Meidän tulee miettiä tarkkaan, mihin energiamme kohdistamme. Voimme rakentaa kestävää ja hedelmällistä maata jalkojemme alle tai sitten hajottaa itsemme moneen eri suuntaan. Tasapaino on löydettävissä ja ehkä se löytyy entistä vahvempana, jos joutuu tekemään hieman enemmän töitä saavuttaakseen sen.

”Ihmisen perimmäinen valinta-sikäli kuin hän haluaa ylittää itsensä- on se, luodako vai tuhota, rakastaako vai vihata.” -Erich Fromm 

Lempeää viikonloppua ja Täydenkuun aikaan valmistautumista <3 Johanna

 

Teoskuva; Saraeleni Miinin