-

Yhtenä iltana

Pohdintoja ajasta

Venus on leijonan merkissä ennen kuin siirtyy maanantaina 5.9. neitsyen merkkiin. Neitsyen merkkiin liittyy muitakin mytologisia kertomuksia kuin viime kerralla avattu Demeterin ja Persephonen tarina. Toinen kertomus liittyy Astraean (Astraian) myyttiin. Sen mukaan jumalat asuivat kauan sitten maanpäällä ihmisten kanssa. Jumalat olivat kuolemattomia ja heidän piti jatkuvasti luoda uusia ihmisiä kuolevaisten tilalle. Kultaisen aikakauden lopussa maailma oli kaaoksessa ja ihmiset käyttäytyivät aggressiivisesti. Tällöin jumalat pettyivät ihmisiin ja päättivät palata takaisin taivaaseen. Astraea oli ainoa, joka ei suostunut lähtemään, vaan hän jäi opettamaan ihmisille tasapainoa sekä kuinka erottaa hyvä ja paha. Koska ihmiset eivät muuttuneet, lopulta Astraea nousi taivaaseen neitsyen -tähtikuvioksi. Astraea on luonnonlakien oikeudenmukaisuuden jumalatar, joka ylläpitää vuodenaikojen sekä luonnon tasapainoa. Keskiajalla neitsyen merkkiin liitettiin myös Neitsyt Maria.

 

Ajallisesti Venus on kovan paineen alla. Venuksen ja perääntyvän Vestan oppositio voi vaikuttaa arvoristiriitojen kohtaamiseen sekä oman arvomaailman päivittämiseen. Kun ottaa mukaan kvinkunssit perääntyvälle Neptunukselle sekä perääntyvälle Plutolle, siitä muodostuu Jod eli jumalan sormi suurkuvio. Vaatimustaso voi olla sen mukaista. Venuksen ja Pallaksen välinen sekstiili sitä vastoin liittyy viisauteen ja kykyyn katsoa asioita uudesta perspektiivistä.

 

”Yhtenä iltana vannoisi rakkauttaan
Yhtenä iltana maailma ois kohdallaan
Yhtenä iltana aikuiset lapsia ois

Laulaa ja leikkiä maailma vieläkin vois”

 

Auringon ja Marsin välisessä neliössä kaksi maskuliinista tahtotilaa haastaa toisensa. Aurinko on neitsyen merkissä ja Mars kaksosten merkissä. Sekä kaksosten että neitsyen merkin hallitseva planeetta on Merkurius. Kaksosten elementti on ilma, kun taas neitsyen on maa. Neliö on luonteeltaan levoton, eikä se jätä rauhaan, ellemme hae sen vaativiin teemoihin ratkaisua. Ehkä tämä auttaa oivaltamaan kuinka tärkeää on ruokkia hedelmällistä ja kestävää maa elementin voimaa sekä yhtä aikaa tarkistaa ilma elementin irti päästävä ja puhdistava merkitys.

 

” Yhtenä iltana kuunnella tuulia vaan
Yhtenä iltana ääniä lapsuudesta
Kuunnella tähtien sinfoniaa taivaalla
Delfiinialtaassa laulua ilman jamaa”

 

Merkuriuksen perääntyvä vaihe alkaa lauantaina 10.9. ja se on jo nyt hidastamassa tahtia sekä valmistautumassa suunnan muutokseen. Merkuriuksen ja perääntyvän Jupiterin oppositio aiheuttaa kärsimättömyyttä. Vaikka Merkuriuksen ja Marsin kolmio on positiivinen aspekti, sekin lisää voimaa sekä energiaa. Kun Merkurius on vaa`an merkissä, se etsii tasapainoa sekä harmoniaa eriparisten asioiden välille. Vaikka kaikkea ei voi aina ratkaista, on tärkeää kohdistaa energia johonkin rakentavaan, jotta mieli ei lähde harhailemaan liikaa.

 

” Yhtenä iltana ihmiset jäis tanssimaan
Yhtenä iltana kauniita liikkeitä vaan
Yhtenä iltana mentäisi ei nukkumaan”

 

Kuunnoususolmun ja perääntyvän Uranuksen konjunktio härän merkissä muistuttaa kantavan maan tärkeydestä. Hieman samankaltaisesti kuin Merkuriuksen kohdalla, tämäkin muistuttaa ilman ja maan välisestä tasapainosta. Perääntyvän Saturnuksen ja oppositiossa olevan Cereksen neliöt Kuunsolmuille sekä Cerekselle, pitävät huolta, ettemme unohda rakenteita. Meidän tulee huolehtia voimavaroista monin eri tavoin. Ravinto, lepääminen sekä emotionaalinen jaksaminen ovat kaikki tärkeitä, mutta sielun ruokaa ei pidä myöskään unohtaa. Merkityksellisyys löytyy jokaisesta pienestä hetkestä ja puhtaasta olemisen tilasta.

 

” Yhtenä iltana ei olis historiaa
Yhtenä iltana alusta vois aloittaa
Yhtenä iltana väisteltäis ei Jumalaa
Yhtenä iltana ei paettais kuolemaa”

-Yhtenä iltana, Hector

Kaunista viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Inka Hannula