-

Yhtä tyhjän kanssa

Pohdintoja ajasta

Jupiter, Neptunus sekä Aurinko ovat konjunktiossa kalojen merkissä. Merkurius siirtyi samaiseen merkkiin, joten ajassa on vahvaa vesipainotteisuutta. Auringon ja Neptunuksen positiiviset kulmat Kuunsolmuille herkistävät ja antavat lupausta paremmasta huomisesta, silloinkin kun se tuntuu mahdottomalta. Albert Einstein on hyvä esimerkki visionääristä, joka muutti maailmaa mielikuvituksen, kärsivällisyyden sekä uteliaisuuden voimalla.

 

"Uneksija ja hänen unelmansa ovat samat. Unessa henkilöityvät voimat ovat niitä, jotka liikuttavat maailmaa."-Joseph Campbell

 

Matkalle lähtiessä emme voi tietää mitä löydämme. Jos meillä on tarkat suunnitelmat voi olla, ettemme näe olennaisimpia asioita. Ne ovat usein juuri niitä asioita tai hetkiä, jotka jäävät väreilemään ilmaan, eikä niille ole sanoja.

 

 

Venus, Mars ja Vesta ovat konjunktiossa vesimiehen merkissä. Ne alkavat irtaantua Pluton alaisuudesta ja hakevat uudenlaista tasapainoa intensiivisen kohtaamisen jälkeen. Kaikki muuttaa muotoaan niin nopeasti, että hetkittäin tuntuu, ettei enää pysy elämän virrassa mukana. Aivan kuin olisi muuttunut painavaksi kiveksi, joka seuraa ohitse lipuvaa elämää.

 

”Emme näe silmillämme, vaan niiden kautta. ”-Platon

 

Elämän luonnolliseen rytmiin kuuluu, että se mikä menee ylös, tulee myös alas. Kun käymme läpi isoja muutoksia, tulee myös aikoja, jolloin saatamme kokea, että olemme välitilassa, emmekä pääse mihinkään suuntaan. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

 

Kun nukumme, alitajunnassa tapahtuu paljon asioita, joita emme tiedä tai muista päivätietoisuudessa. Me rekisteröimme jatkuvasti ympäristön tapahtumia sekä aistimme tunnelmia. Päivätietoisuus on kuin vuoren huippu, verrattuna alitajuntaan, jonka perustat ovat maan syvyyksissä. Siis silloin kun tuntuu, ettei mitään tapahdu, alitajunta työstää ja prosessoi kahta vahvemmin.

 

"Sielun paikka on paikka, jossa sisäinen ja ulkoinen maailma kohtaavat."- Joseph Campbell

 

Viikonlopun vaihtuessa maanantaille Merkuriuksen ja Cereksen välinen neliö tarkentuu. Cereksen voi ajatella olevan ruokkiva ja eheyttävä jumalatar, joka opastaa Merkuriusta oikeille poluille. Jos ohitamme jonkin olennaisen etapin, huomamme sen nopeasti. Tällöin voimme tarkistaa, mitä tulee tehdä, jotta sisäisen ja ulkoisen maailman polut pääsevät kohtaamaan. Ratkaisut syntyvät tyhjästä ja näkymättömästä tilasta.

 

Mielikuvitus kuljettaa meidät usein maailmoihin joita ei ole, mutta ilman mielikuvitusta emme mene minnekään. -Carl Sagan

Kaunista viikonloppua <3 Johanna

 

Kalansielu, Johanna Vilén