-

Valon ja viisauden Täysikuu

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 16.4. kello 21:55 on Täysikuu vaa`an merkissä. Oppositiossa on Auringon ja Pallaksen konjunktio oinaan merkissä. Soturi jumalatar Pallas Athene vahvistaa Auringon voimaa entisestään. Mytologiassa Pallas oli tietäjä, näkijä ja oikeudenmukainen neuvonantajana, joka kykeni ennakoimaan. Älynsä lisäksi hänellä oli kyky konkretisoida asiat toteen.

Täydenkuun aikaan maskuliininen Aurinko ja feminiininen Kuu etsivät tasapainopistettään. Vaa`an merkin kautta nousee Venus sekä oinaan merkin kautta Mars etsimään yhteistä säveltä. Meissä kaikissa on nämä kummatkin puolet edustettuina, joten kyse on ihmissuhteiden lisäksi sisäisestä tasapainosta.

Roomalaisessa mytologiassa vaaka edusti tasapainon, oikeuden ja oikeudenmukaisuuden jumalattaren Astraen kädessä olevaa vaakaa. Astrae itsessään symboloi neitsyen merkkiä. Kreikan mytologiassa oikeudenmukaisuuden jumalatar oli Astraean äiti Themis. Hänet kuvataan yleensä silmät sidottuna vaaka sekä miekka käsissään. Themis oli jumalallisen lain ja järjestyksen jumalatar, joka opetti ihmiskunnalle oikeudenmukaisuuden ja moraalin lait. Hän piti yllä vuodenaikojen tasapainoa. Themiksen symboliikka pitää sisällään vaa`an luonnollisen tasapainon, oikeudenmukaisuuden sekä näkökulmien katsomisen ominaisuudet. Se muistuttaa kuinka tärkeää on olla tasapainossa itsensä sekä luonnollisten rytmien kanssa.

 

Juno, Saturnus ja Mars antavat tukensa Auringolle sekä Kuulle. Mars siirtyy perjantaina 15.4. kalojen merkkiin. Se on kolmiossa Lilithiin, joka on siirtynyt ravun merkkiin. Keskiviikkona 20.4. Aurinko siirtyy härän merkkiin.

”Syvällä sielussa, tuskan ja sekasorron alla, avautuu ääretön, suuri hiljaisuus - rannaton ja tyyni meri, jota mikään ei voi häiritä. Luonnon määrätön rauha, kaikkea ymmärrystä ylempi. Sitä me kaipaamme ja etsimme idästä ja lännestä, ylhäältä ja alhaalta, mutta löydämme sen lopulta sisältämme. ” -RM. Bucke

Jupiterin ja Neptunuksen konjunktio haastaa Täydenkuun kvinkunssin eli alitajuisen haastekulman myötä. Pluton neliöt Auringolle sekä Kuulle lisäävät intensiivistä painetta. Täydenkuun energiat ovat hyvin ristiriitaisia. Ajalliset haastekulmat lisäävät aikaan ylivirittyneisyyttä, mutta positiiviset kulmat tukevat vapautumista.

Jupiter sekä Neptunus tukevat härän merkissä olevan Kuunnoususolmun ja skorpionin merkissä olevan Kuunlaskusolmun. Saturnuksen neliöt Kuunsolmuille purkaa vanhoja rakenteita. Menneisyyden kokemukset sekä muistot saattavat purkautua arvaamattomalla tavalla. On hyvä rauhoittaa mielensä ennen kuin alkaa toimimaan.

”Perhonen voi syntyä vain koteloitumisvaiheen kautta. Koteloitumisvaihe on väistämätön, sen yli ei voi hypätä, sillä kaikki avautuu ja paljastuu hitaasti, vaihe vaiheelta, omalla ajallaan, eikä sitä voi pakottaa. ”-Ram Dass

Venus on kalojen merkissä ja sekstiilissä härän merkissä oleviin Merkuriukseen sekä Uranukseen. Vaa`an hallitseva planeetta on Venus. Mytologiassa Venus oli roomalainen jumalatar, jonka kreikkalainen vastine on Afrodite. Tämä on kauneuden, sopusoinnun, rakkauden, hedelmällisyyden sekä seksuaalisuuden jumalatar, jota jumalatkaan eivät voineet vastustaa. Venus oli alun perin italian kasvillisuuden ja maatalouden jumalatar sekä puutarhojen suojelija. Häneen liitettiin kevät, ilo, onnellisuus sekä kauneus. Luonnon lisäksi hän suojeli myös eläimiä.

Huhtikuu on orastavan kevään kuukausi. Valo on tullut jäädäkseen. Pääsiäisen aikaan liittyy kevään ja aamunnousun jumalatar Eastre. Kristinuskossa pääsiäinen symboloi Jeesuksen ylösnousemusta. Ajallisesti olemme aloittamassa uutta jaksoa, johon liittyy vapautuminen, eheytyminen, puhdistautuminen sekä toivo. Viikonloppu on luonteeltaan vaistonvarainen, alitajuinen sekä aistiva. On hyvä kuunnella sisältä kumpuavia viestejä sekä levätä maailmankaikkeuden kohtutilassa, jossa voimme ladata akkumme. Lämpö ja valo lisääntyvät. Jotta voimme kokea täyttymystä, voi olla tärkeä päästää irti asioista, jotka eivät kanna enää.

"Elämä on puhdas liekki, ja me elämme sisässämme olevan näkymättömän auringon mukaan." - Sir Thomas Browne

Eheyttävää Täydenkuun ja pääsiäisen aikaa! <3 Johanna

 

Teoskuva; Emmi Vuorinen; Maailma muuttuu