-

Valaistu tie

Pohdintoja ajasta

Lauantaina 21.5. Aurinko siirtyy kaksosten merkkiin. Auringon positiiviset kulmat Neptunuksen, Marsin ja Jupiterin ryhmittymälle lisää vauhtia viikonloppuun. Jupiter on siirtynyt oinaan merkkiin, mutta Mars ja Neptunus ovat vielä kalojen puolella. Auringon ja perääntyvän Merkuriuksen kolmio perääntyvälle Plutolle on merkittävä tuki, joka lisää tahdonvoimaa sekä periksiantamattomuutta. Mytologiassa Merkurius kulki jumalten sanansaattajana taivaan, maan ja manalan väliä. Pluto oli manalan herra, joka koki elämän syvän ja karun puolen, mutta myös siinä piilevän viisauden. Parhaimmillaan Pluto vakauttaa Merkuriusta sekä sen syväsukellustaitoja.

”Kukat kukkivat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden kukintaan. Lehdet putoavat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden putoamiseen. Kukat eivät kuki yksistään, eivätkä lehdet putoa itsestään, väärään vuodenaikaan. Kaikella on aika ilmetä ja aika kadota.” – Buddha

Perääntyvä Merkurius on kaksosten merkissä ennen kuin pakittaa härän merkkiin maanantaina 23.5. Viikonloppuna Aurinko ja Merkurius kohtaavat. Aurinko valaisee sen mihin osuu. Merkurius voi hyödyntää tätä valoa ja tietoisuutta, kun vain keskittyy olennaiseen. Pluton intensiivinen puoli yhdistettynä Auringon elinvoimaan ja tietoisuuteen tekee tästä toivottavan yhdistelmän.

 

 

”Istumme ääneti tekemättä mitään. Kevät tulee silti. Ja Ruoho kasvaa itsestään. ” -Osho

Sanat voivat olla aseita, mutta myös työkaluja joilla rakentaa. Ajatukset ja sanat ovat energiaa, jotka vaikuttavat tunteisiin sekä tekoihin. Vaikka kaikki ongelmat eivät ole aina ratkaistavissa, voimme oivallusten avulla kohdata elämässä olevia haasteita uudesta perspektiivistä. Tätä kautta osa asioista saattaa loksahtaa kohdilleen.

Venus on oinaan merkissä. Se alkaa etääntyä Khironin konjunktiosta. Venuksen ja Saturnuksen sekstiilissä yhdistää alkutuli ja periksiantamaton maanvoima.

”Katso ylös tähtiin, älä jalkoihisi. Yritä ymmärtää näkemäsi ja ihmettele mikä saa universumin olemaan olemassa. Ole utelias. ”– Stephen Hawking

Uranus on 7 asteen päässä Kuunnoususolmusta. Heinäkuun viimeisellä viikolla Uranuksen ja Kuunnoususolmun konjunktio on tarkimmillaan. Nyt se herättelee tulevaisuuden suuntaviivoja sekä uteliaisuutta. Kaikkiin kysymyksiin ei ole vastauksia. Eikä välttämättä kaikkia tärkeitä kysymyksiä ole kysytty. Tämä on hyvää aikaa käydä sisäistä keskustelua siitä mitä kohti haluamme mennä ja mitkä asiat elämässämme merkitsevät eniten.

Kaksosten aika muistuttaa kuinka tärkeää on härän maaenergian jälkeen lähteä liikkeelle ja etsiä uusia tuulia. Keskeneräisyyden hyväksyminen sekä armollisuus ja lempeys ovat taitolajeja jotka saatavat unohtua kaiken kiireen keskellä.

”Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua. ”-Richard LeGallienne

Valontäyteistä viikonloppua️ <3 Johanna

 

Kuva; Mari Nieminen, I found gold