-

Uusikuu neitsyen merkissä

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 26.8. Merkurius siirtyy vaa`an merkkiin. Merkuriuksen ja Marsin kolmio avittaa merkkivaihdosta. Jos käyttää isompaa etäisyyttä eli orbia, Uudenkuun kartalle voi ottaa mukaan Merkuriuksen sekä Marsin kolmiot perääntyvälle Plutolle. Tästä muodostuu kultainen kolmio kuvio. Merkurius alkaa valmistautua perääntyvän vaiheen tunnelmiin. Perääntyvä vaihe alkaa lauantaina 10.9.

 

Lauantaina 27.8. kello 11:16 on Uusikuu neitsyen merkissä. Taivaan valot ovat tarkassa neliössä Marsiin. Mars on aktiivisessa kaksosten merkissä. Marsin sekstiili perääntyvälle Jupiterille muistuttaa, kuinka tärkeää on kohdistaa energiat tietoisesti oikeanlaiseen tekemiseen. Näin ei tule mentyä liiallisuuksiin, eikä myöskään synny tilanteita, jotka piilosyövät energiaa määrättömästi.

”Päivässä ei Roomaa kyhätty, niin uhottiin
laulaen La Palomaa päivässä se tuhottiin.”

-Juice Leskinen, Kuumaa tuhkaa

Neitsyen mytologiaan liittyy kertomus sadonkorjuun ja kasvillisuuden jumalattaresta Demeteristä (Ceres) sekä hänen tyttärestään Persephonesta, joka symboloi nuoruutta ja kevättä. Demeter opetti ihmiskunnalle, kuinka viljellä ja saada maasta ravintoa. Kun hän menetti tyttärensä Persephonen Hadekselle, hän suri niin että luonto kuihtui, lehdet kellastuivat ja maa alkoi vetäytyä. Demeter sai tyttärensä takaisin, niin että tämä oli äitinsä luona osan vuotta, jolloin luonto kukoisti ja maa oli jälleen hedelmällinen sekä kantoi ruokaa.

Kaikella on aikansa ilmetä ja aikansa kadota, se on luonnollista kiertokulkua. Demeter symboloi napanuoraa, joka kiinnittää meidät elämään. Se on myös elämänlanka, joka katkeaa, kun aikamme päättyy. Neitsyen merkin aikaan on tarkoitus lajitella jyvät akanoista. Meidän tulee valmistautua, jotta meillä on ravintoa talven varalle. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös sielun ruokaa.

”Syksy saapuu kuin vanhus se hymyilee
vaikka liepeitään liekit jo nuolee
Se on viisas se mitään ei turhaan tee -
elää vain, kunnes aurinko kuolee”

-Juice Leskinen, Myrkytyksen oireet

Kun on Uusikuu neitsyen merkissä, on aika astua alkavan syksyn tunnelmiin. Meidän tulee tarkkailla, mihin voimavaramme riittävät ja että ne ovat tasapainossa elämän muidenkin osa-alueiden kanssa. Ei Aurinko ole kuolemassa, mutta sen elinvoima muuntuu. Voimme hiljentyä sisäisen auringon äärelle ja ammentaa sitä kautta syvää viisautta sekä elämän pyhyyttä.

” Kuule istuta vielä se omenapuu
Vaikka tuli jo tukkaasi nuolee”

- Juice Leskinen, Myrkytyksen oireet

Samaan aikaan kun valmistaudumme syksyyn, olemme vielä osittain kesän lämmössä ja valossa kiinni. Venuksen ja Cereksen konjunktio on leijonan merkissä ja oppositiossa perääntyvään Saturnukseen. Nämä ovat neliössä Kuunsolmuihin sekä perääntyvään Uranukseen. Kun Kuunsolmut ottaa mukaan, tästä muodostuu Suuri-risti kuvio.

Perääntyvän Khironin kolmio Venukselle ja Cerekselle vahvistaa tarvittavaa luontoyhteyttä, jotta voimme antautua luonnolliseen muodonmuutokseen. Sen ei tarvitse olla kamppailua, vaan se voi olla myös rauhoittavaa ja puhdistavaa aikaa.

"Jokaisen elämän on taivalta itsensä luo." -Hermann Hesse

Lempeää Uudenkuun viikonloppua! <3 Johanna

 

Teoskuva; Saraeleni Miinin; Hetki minussa