-

Tunnelmallista merenkulkua

Pohdintoja ajasta

Merkurius ja Venus ovat siirtyneet jousimiehen merkkiin. Ne ovat avanneet ovet perässä tulevalle Auringolle, joka siirtyy samaiseen merkkiin tiistaina 22.11. Jousimiehen energia on luonteeltaan innostunutta ja optimistista. Se herättää meidät katsomaan asioita uudelta näkökannalta. Perääntyvä Jupiter, Pallas, Lilith ja Aurinko muodostavat kultaisen vesikolmion, jonka kärkenä oleva Pluto täydentää tästä suurkuvion nimeltä leija.

Vesta viimeistelee vesimiehen viimeisen asteen ennen kuin siirtyy sunnuntaina 20.11. kalojen merkkiin. Vestan neliöt Auringolle, Merkuriukselle sekä Venukselle muistuttavat, että tulta ei pidä väheksyä. Jos menetät tulen, voit kadottaa perustavalaatuisen ja elämää ylläpitävän voiman. Jos taas tuli leviää hallitsemattomasti, se voi tuhota ja polttaa rakenteita.

Vestan neitsyet pitivät yllä ikuista tulta. Vestan tuli lämmittää ja valaisee. Se symboloi luovuutta ja omistautumista sekä näyttää mitkä asiat vaativat huomiota, jotta sydämesi tuli voi roihuta puhtaasti. Tällöin pääset kiinni omaan pyhään tilaan ja temppeliin, josta lämpö ei katoa.

”Hiljaisuus on tila, jossa ihminen voi kuljeskella omassa syvyydessään. Voin olla yksin oman itseni kanssa ja tuntea, kuka olen. Olenko tyytyväinen siihen, mitä olen juuri nyt? Onko jotain sellaista, mitä minun täytyy tehdä voidakseni olla se, joka haluan olla? Sitä on hiljaisuus: olla yksin oman itsensä kanssa ja ajatella, mitä haluaa olla ja tehdä.” -Anne Fried

Perääntyvän Marsin neliöt sekä perääntyvälle Neptunukselle että Cerekselle muodostavat yhdessä T-risti kuvion. Perjantain vaihtuessa lauantaille Kuu ohittaa Cereksen, joka aktivoi T-ristin ärhäkämmäksi. Voimavarat, puolustusreaktiot ja tarpeet nousevat tapetille. Se on hyvä asia, jos on rauhaa käsitellä herääviä tunteita, mutta jos ne nousevat hallitsemattomasti pintaan, riskit voivat olla sen mukaisia. Sitä vastoin Marsin kolmio Saturnuksella tukee määrätietoisuutta. Jos siis uskallamme rauhallisin mielin ohjata laivaa sumun keskellä, voimme oppia paljon uutta merenkulusta.

”Kaikki virtaa, mikään ei pysy paikallaan. ” -Herakleitos

Vaikka ajassa on ristiriitaisia tunnelmia, menemme silti valoisampia aikoja kohden. On tärkeä tunnistaa asioita, jotka tukevat ja vakauttavat jaksamista, mutta myös vahvistavat sisäistä valoa. Jousimiehen aika muistuttaa luottamuksesta ja siitä että valo on olemassa, vaikka emme aina näkisikään sitä.

”Talven syvyyksissä ymmärsin, että voittamaton kesä asuu sisälläni. ”- Albert Camus

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna

 


Teoskuva; Mari Nieminen