-

Tuliajolla

Pohdintoja ajasta

Torstaina 24.11. kello 00:57 ollut Uusikuu valaa toivoa vielä viikonlopunkin ajan. Kuun ja Auringon lisäksi jousimiehen merkissä on Venuksen ja Merkuriuksen konjunktio. Jousimiehen hallitseva planeetta Jupiter alkaa lämmetä perääntyvän vaiheen jälkeen, kun se pikkuhiljaa pääsee luontaiseen liikkeeseensä. On hyvä tarkistaa, että jousimiehen tuli pääsee maltillisesti palamaan, sillä Aurinko ja Kuu ovat neliössä Vestan liekkiin. Tulen käsittelytaidot tulevat tarpeeseen, jotta pääsemme nauttimaan sopivasti valaisevasta ja ruokkivasta roihusta.

”Todellinen löytöretki ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusien silmien saamista.” -Marcel Proust

Merkuriuksen ja Venuksen kolmio perääntyvälle Khironille auttaa ymmärtämään mahdollisten haasteiden taustalla olevia syy-yhteyksiä. Tämä voi olla eheyttävää sekä opettavaista. Asiat eivät aina olekaan niin yksinkertaisia, kun tunnekuohuissa saattaa tuntua. Sitä vastoin Merkurius ja Venus ovat neliössä Junoon, joten jos ihmissuhteissa takkuaa, voi olla hyvä ottaa hetken hengähdystauko. Riskinä on väärinkäsitykset, jolloin asiat voivat kasvaa kohtuuttomiin mittasuhteisiin.

”Aikaansaamisen jalon taidon lisäksi hallitse myös se jalo taito, että jätät asioita tekemättä. Elämän viisaus muodostuu epäolennaisuuksien eliminoimisesta”. — Lin Jutang

Perääntyvän Marsin neliöt sekä perääntyvälle Neptunukselle että Cerekselle muodostavat yhdessä T-risti kuvion. Mars on kaksosten merkissä, joka on jousimiehen vastamerkki. Tuli ja ilma ovat yhteisvaikutukseltaan arvaamattomia. Perääntyvän vaiheen aikana on muutenkin hyvä ottaa hieman rauhallisemmin. Marsin ja Saturnuksen kolmio on luonteeltaan vahvistava ja periksiantamaton. Kun meillä on aikaa tunnustella oikeaa suuntaa ja ajoitusta, vaunut pääsevät määrätietoisesti liikkeelle. Jos taas lähdemme liian vauhdikkaasti matkaan, saatamme jäädä tuuliajolle. Joskus sekin on tarpeen.

” Kaikki, jotka vaeltavat, eivät ole eksyksissä. ”-J.R.R. Tolkien

Ensi viikolla Merkuriuksen ja Marsin oppositio voi sekoittaa suunnitelmia. On hyvä miettiä aikatauluja hyvissä ajoin. Muuten saatamme ajatella jotain, mutta toimia toisin, ilman että edes huomaamme sitä. Kun tiedostamme riskit, Saturnuksen kolmio auttaa viestinviejää ja toimintasankaria puhaltamaan yhteen hiileen.

"Laajemmassa mielessä kotinamme voi toimia kaikki se, mihin olemme hengen tai tunteen tasolla ehdollistuneet, mikä saa meidät tuntemaan olomme mukavaksi. Tätä psykologista kotiympäristöä kuljetamme mukana, olemme sitten missä tahansa maan pinnalla. Se luo alitajunnaksi kutsumme alitajunnaksi ja ratkaisee alitajuiset reaktiotapamme ja tunnetyyppimme." - Frances Sakoian & Louis S. Acker

Vaikka hetkittäin kokisimme tippuvamme kelkasta, ei elämä ole menossa pikajunan tavoin ohitsemme. Tarvittaessa voimme hengähtää ja ottaa hieman enemmän aikaa päivittääksemme suunnitelmat uusiksi.

Lempeää viikonloppua! <3 Johanna

 


Teoskuva; Emmi Vuorinen, Ympäri käydään