-

Täysikuu ja täydellinen Kuunpimennys

Pohdintoja ajasta

Tiistaina 8.11. kello 13:02 on Täysikuu ja täydellinen Kuunpimennys. Aurinko, Venus, Merkurius ja Kuunlaskusolmu ovat konjunktiossa skorpionin merkissä. Vastapäätä oppositiossa on Kuu, Uranus ja Kuunyläsolmu härän merkissä. Saturnuksen neliöt kumpaankin suuntaan muodostaa tästä T-risti kuvion.

 

 

Marraskuun Täysikuuta kutsutaan nimillä; majavakuu, murattikuu, synkkä kuu, lumikuu, myrskykuu, hallakuu sekä sureva kuu. Siinä missä härän maamerkki haluaa alleen kantavaa ja hedelmällistä maata, skorpionin vesimerkki muistuttaa elämän jatkuvasti uudistuvasta luonteesta. Riskinä on elää liian vahvojen aistien varassa, elämän ja kuoleman vaistonvaraisuudella, silloin kun siihen ei ole aihetta. Jos skorpionin tunteet muuttuvat liian intensiivisiksi, tarvitaan härän maanläheistä lähestymistapaa. Kun mukana on Uranus, pimennys on todellakin yllättävää aikaa, jolloin voimme päästä todellisiin muutoksen avaimiin käsiksi. Mihin kohdistat katseesi?

”Vesissä toinen silmä, toinen kirkas”. -William Shakespeare

Uranus on luonteeltaan uudistuksellinen ja kapinallinen. Saturnus on rakenteellinen ja määrätietoinen. Saturnus toimii portin vartijana ja muistuttaa vastuusta. Vaikka maailmassa tapahtuu paljon asioita, joita emme voi hyväksyä tai mitä emme voi muuttaa, voimme miettiä kuinka itse toimimme. Jos kohdistat paineen maailmaa tai muita ihmisiä kohtaan, se kimpoaa bumerangina takaisin. Jos taas löydät itsestäsi sisäisen temppelin, jossa hiljentyä, voit löytää uudenlaista vakautta.

Cereksen positiiviset kulmat kummallekin komppanialle tuo tullessaan ruokkivaa tukea. Siinä missä Kuunsolmut toimivat magneetteina, ne myös aiheuttavat levottomuutta. Cereksen avulla voimme löytää sielun ruokaa, mutta myös uudenlaisia suuntaviivoja, jotka lisäävät merkityksellisyyttä.

Elämä on epäreilua. On asioita, joihin tulee puuttua, mutta myös asioita, joista tulee päästää irti. On taitolaji tunnistaa niiden välinen ero. Samoin kuin Täydenkuun aikaan, myös meissä vastakohdat etsivät tasapainoa. Aivan kuin Yin ja Yang täydentävät toisensa, meidänkin tulee löytää tekijöitä, jotka vahvistavat toisiaan. Jos teemme liian nopean impulssin varassa ratkaisuja, saattaa keinulauta kääntyä liiaksi toiselle puolelle. Harmonian löytäminen ei ole niin yksinkertaista, kuin luulisi. Se mitä haluamme, ei ole aina se mikä palvelee kokonaisuutta.

"Yksi ensimmäisistä onnen ehdoista on, että ihmisen ja luonnon välinen yhteys ei katkea."- Leo Tolstoi

Perääntyvän Marsin ja perääntyvän Jupiterin välinen neliö saa meidät rimpuilemaan, avain kuin kiinniotetut villihevoset. Mars on kaksosten merkissä, eikä se ole suinkaan rauhallisin merkkissijainti. Piikkinä lihassa on vielä Marsin ja Pluton välinen kvinkunssi, joka toimii vahvana ärsykkeenä. Jos olo käy sietämättömäksi, koeta löytää toimintaa, johon purkaa Marsin energiaa rakentavasti.

Marsin ja Vestan välinen kolmio näyttää mihin sydämen liekki kannattaa kohdistaa. Mitkä asiat saavat sydämesi sykkimään onnesta? Mitkä lämmittävät ja lisäävät elinvoimaa? Täydenkuun aikaan näemme Kuun täyteläisenä̈ ja kokonaisena. Voimme kuulla syviä̈ alitajuisia viestejä̈, joita sisältämme kumpuaa. Tällöin voit vapauttaa itsesi asioista, joita et enää tarvitse. Täydenkuun parantavat energiat sekä puhdistavat, eheyttävät että ravitsevat.

”Vesi symboloi potentiaalin kokonaisuutta - kaiken mahdollisen olemassaolon lähdettä.” - Mircea Eliade

Eheyttävää viikonloppua ja Täydenkuun aikaa! <3 ️Johanna

 

Teoskuva; Tiina Poutanen